Zulmün ortasından gelip zulm etmek niye ??

DELIveCesur

kk'nın fırlaması..
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2017
6.499
21.218
478
Kızlar şuan acayip sinirlerim tepemde
Dışarıdan geleli yarım saat oldu olmadı.

Eşim ve bebeğim ile eve dönüyorduk
Yol kenarında yeşil bir arsa var orada,
13-14 yaşlarında iki çocuk gördüm bu saatte hemde..

Karşılıklı duruyorlar biri kenarda duran kediyi çağırıyor diğeri bina kenarında elinde poşet ile kediyi bekliyor..
Eğer yeşilliğin arasından çıkarsa poşet ile yakalayacak..

Ne yapmaya çalıştıklarını az çok tahmin ettiğim için çocuğun yanına gidip "hey!! Ne yapıyorsun?" Dedim
Duymamazlıktan gelip zorbalıkla poşetle yavru kediyi yakalamaya çalışmaya devam etti biri kaçtı kedinin diğeri saklanmaya çalışıyor.

Eşim tuttu çocuğu çocuk suriyeli türkçe bilmiyor ama bizi anladı sinirlendim tavırlarım ile belli ettim eşimde eli ile gidin işareti yaptı..
Mecbur uzaklaşmak zorunda kaldılar
Ama köşede gitmemizi bekliyorlar..

Eşim orada ev vardı alçak ama çocukların ulaşamayacağı yer diğer kedi oraya kaçtığı için ötekini de yanına koyduk ve su et koyduk bayağı derin bir yerdi sanırım ulaşamazlar...

Ama hala dolanıyorlardı orada...

Sonra aklıma şu takıldı
"Bu çocuklar zulmün göbeğinden gelmedi mi?
Neden zulm etmeyi tercih ediyorlar? Hemde ısrarla?"..

Çok sinirlerim bozuldu merhametli yetiştirmek bu kadar zor mu ?

Hem bu saatte ne işleri var sokakta??....

Zulmün göbeğinden gelen zulmetmez mi sanıyorsun ? Iyileri olduğu kadar kötüleri de var .kaç vatandaşımızı öldürdüler, kaçını yaraladilar ,kaçını gasp ettiler .. bazılarında hoc merhamet yok . Aslında kadın ve çocuklar bir süre ülkeye kabul edilecek ,geri kalanlar ülkesine gönderilecekti .bu sayede savaş bitince evli evine köylü köyüne ..ülkemizde de Bu kadar karışıklık olmazdı .

Ulkenin başına bela oldular.Hersey beleş olunca kudurdular tabii.Defolup gitsinler artık.

Normalde bir alıp veremediğim yok aslında yani mültecilere kötü bakmıyorum hayat ne olur ne olmaz bizim içinde...

Sadece çocukların merhametli büyümesi gerek üzülüyorum böyle büyüyen çocuklara

Sanırım haklisin
Bu konuyu ablam ile konuştum onun anlattıkları daha sinirimi bozdu...

Eğitimsizlik tamamen. İlk eğitim ailede başlar. Bize merhamet sevgi saygı hoşgörü en basta ailede aşılanır. Aileden gormediyse de böyle canavarlara dönüşürler ışte... Yazık

Aynen...

Benim annem ve rahmetli babam
Yerdekilere merhamet etmezseniz gökdekilerde size merhamet etmez..
Ayeti ile aşılardı merhameti biz böyle yetişmedik

Sanırım haklisin
Bu konuyu ablam ile konuştum onun anlattıkları daha sinirimi bozdu...
Büyük şehirde yaşıyorum .o sebeple her türlüsünü görüyorum .sokakta dilenen ,hır gür çıkaran da var ,yüksek mevkilerde kaliteli yaşayanlar da ..Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.

Bu işler taa başladığında en başında tüm avrupa ülkeleri bunların arasından okumuşunu eğitimlisini seçerek kabul etti ülkesine zaten.Bu geri kalanlar üzgünüm ama resmen ağır leş takımı.

Geçenlerde italya başbakanının mı ne bi açıklaması vardı.Türkiye elindeki mültecileri üstümüze salarsa biteriz gibi bi açıklama.Düşünün artık işte.

Yaşadığım yerde trafik ışıklarında bu işler başladığından beri suriyeli bi aile dileniyor.Kadın geldiğinde 1 bebeği bi de küçük çocuğu vardı şimdi baktım toplamda 4 çocuk olmuş.Kimse de artık bana bunların mağdur edebiyatını anlatmasın yani yazık bizlere de bu ülkenin insanlarına da.

Valla bu suriyeli cocuklar hayvanlara eziyet etmekten ne anliyor bilmiyorum

Su yazdiginiz seyi gazetede de okudum, hayvan eziyetlerinin bu denli cogalmasindaki sebeplerden biri de bu multeci fazlaligi

Bilemedim acikcasi tamam sigindilar eyvallah savastan kactilar ama ulkelerine gondersek artik diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…