Zulmün ortasından gelip zulm etmek niye ??

Suriyeli diye özellikle belirterek söylemeniz hiç hoş değil. Herhangi bir Avrupa ülkesinde bir Türk aynısını yapsa yine hepimiz mi yafta yiyeceğiz?

Yapılan hata ile yapan kişi bile bir tutulmazken iki çocuğun yaptığı hareketi tüm milletine etiket yapmış oluyorsunuz bu şekilde.

Türk/Arap/Kürt/Zaza ...vs. Diye ayırmaya ne gerek var?

Burada bir hata varsa vardır. -Ki net bir şekilde eziyet ettiğini görmediniz sadece tahminleriniz bu yönde. Kediyi korunaklı şekilde bırakmışsınız bu güzel. Ama milliyetleriyle konuyu bağdaştırmanız manasız.

Suriye tamamen özgürlüğüne kavuşsa da hepsi ülkesine dönse. Yafta yemekten onlarda usanmıştır eminim.

Suriyeli olduğunu belirtmem yaftalamak için değil..

Konuyu anlatırken yazdığım gibi seslendim çocuğa konuştum ne o beni anlıyor ne ben onu...

Yani tahmin dediğiniz poşet elinde bekliyordu duvar kenarına saklanmış öteki de çağırıyordu...

Bekleseydim de poşete koyup nefessiz bıraksalardı yani?
Kaldı ki uyarmama rağmen gözümün önünde poşetle yakalamaya çalıştı.
Ha size göre sonucu beklemeliydim değil mi?..

Allahin sabir versin bizlere nefret ediyorum hayvanlara yapilan işkencelerden adi pislikler.
Hep diyorum hayvana zülüm eden çocuklara tecavuzde eder,öldürürde. Cok sinirliyim kotu seyler yazmamak için zor tutuyorum. Hangi milletten olursa olsun pisliklerinde boğulsunlar.

Suriyeli olduğunu belirtmem yaftalamak için değil..

Konuyu anlatırken yazdığım gibi seslendim çocuğa konuştum ne o beni anlıyor ne ben onu...

Yani tahmin dediğiniz poşet elinde bekliyordu duvar kenarına saklanmış öteki de çağırıyordu...

Bekleseydim de poşete koyup nefessiz bıraksalardı yani?
Kaldı ki uyarmama rağmen gözümün önünde poşetle yakalamaya çalıştı.
Ha size göre sonucu beklemeliydim değil mi?..

Sonucu bekleyin demedim. Dikkatli okumamışsınız.
Kediyi korumanız güzel bir davranış orada hemfikiriz. Milliyetlerini konunun öznesi yapmanız ilginç ve rahatsız edici olan.

Empati yeteneğinizi kullanarak bunu da çözebileceğinizi düşünüyorum.

Türk’üm ama benimle aynı milletten birilerinin yaptığı hiçbir zulüm ile yaftalanmak istemem!

Bizde Suriyeli olabilirdik. Olmadık ama olabilirdik değil mi?

Sonucu bekleyin demedim. Dikkatli okumamışsınız.
Kediyi korumanız güzel bir davranış orada hemfikiriz. Milliyetlerini konunun öznesi yapmanız ilginç ve rahatsız edici olan.

Empati yeteneğinizi kullanarak bunu da çözebileceğinizi düşünüyorum.

Türk’üm ama benimle aynı milletten birilerinin yaptığı hiçbir zulüm ile yaftalanmak istemem!

Bizde Suriyeli olabilirdik. Olmadık ama olabilirdik değil mi?

Sanırım anlamıyorsunuz yada ben anlatamıyorum..
Amacım yaftalamak değil konuyu anlatırken çocuklara seslendiğimi söyledim konuştum yazdım,buradaki insanlar bir şey demedi mi ? Diye sorarlar diye suriyeli olduğunu belirttim ayrıca onca şey çekmelerine rağmen çocuklar neden merhametsiz diye düşündüm dedim...

Umarım anlatmayı başarmışımdır..

Sanırım anlamıyorsunuz yada ben anlatamıyorum..
Amacım yaftalamak değil konuyu anlatırken çocuklara seslendiğimi söyledim konuştum yazdım,buradaki insanlar bir şey demedi mi ? Diye sorarlar diye suriyeli olduğunu belirttim ayrıca onca şey çekmelerine rağmen çocuklar neden merhametsiz diye düşündüm dedim...

Umarım anlatmayı başarmışımdır..

Sadece konu başlığınıza dönüp bir bakın.
Umarım bende kendimi güzel ifade edebilmişimdir.

Kızlar şuan acayip sinirlerim tepemde
Dışarıdan geleli yarım saat oldu olmadı.

Eşim ve bebeğim ile eve dönüyorduk
Yol kenarında yeşil bir arsa var orada,
13-14 yaşlarında iki çocuk gördüm bu saatte hemde..

Karşılıklı duruyorlar biri kenarda duran kediyi çağırıyor diğeri bina kenarında elinde poşet ile kediyi bekliyor..
Eğer yeşilliğin arasından çıkarsa poşet ile yakalayacak..

Ne yapmaya çalıştıklarını az çok tahmin ettiğim için çocuğun yanına gidip "hey!! Ne yapıyorsun?" Dedim
Duymamazlıktan gelip zorbalıkla poşetle yavru kediyi yakalamaya çalışmaya devam etti biri kaçtı kedinin diğeri saklanmaya çalışıyor.

Eşim tuttu çocuğu çocuk suriyeli türkçe bilmiyor ama bizi anladı sinirlendim tavırlarım ile belli ettim eşimde eli ile gidin işareti yaptı..
Mecbur uzaklaşmak zorunda kaldılar
Ama köşede gitmemizi bekliyorlar..

Eşim orada ev vardı alçak ama çocukların ulaşamayacağı yer diğer kedi oraya kaçtığı için ötekini de yanına koyduk ve su et koyduk bayağı derin bir yerdi sanırım ulaşamazlar...

Ama hala dolanıyorlardı orada...

Sonra aklıma şu takıldı
"Bu çocuklar zulmün göbeğinden gelmedi mi?
Neden zulm etmeyi tercih ediyorlar? Hemde ısrarla?"..

Çok sinirlerim bozuldu merhametli yetiştirmek bu kadar zor mu ?

Hem bu saatte ne işleri var sokakta??....
Bu ülkeye toplu bir temizlik şart.

Savasin ortasindan geldiklerini dusunursen normal. Mesela arabalardan filan korkmuyular hic aileleride sokaga saliyo kimse olmadan.. gecen biriyle konusuyoduk. Sonra dedikki araba nedirki onlar icin? Bombalarin altindan geldikleri icin burasi cok cok cok guvenli

Mültecilerin sonsuza dek savunucusu olabilirim ama toplum huzurunu bozanlar direk sınır dışı edilmeli. Onların yüzünden diğerleri de kötü anılıyor.
Bu çocukları da aslında bir polis gelip korkutsaymış iyi olurmuş.

zamanında bunları ülkeye alanlar verdiği oylarla buna zemin hazırlayanlar düşünsün bunu.günahları boyunlarına yarın bir gün bunlar büyüyüp suç artınca ucu sizede dokunmaya başlar.acıma acınacak hale düşersin diye boşa demiyorlar.adamlara herşey beleş ülkelerinde savaş var savunacakları yerde boyuna çocuk yapıp sokağa salıyorlar Allah bunları bildiği gibi yapsın.

Karşılıklı duruyorlar biri kenarda duran kediyi çağırıyor diğeri bina kenarında elinde poşet ile kediyi bekliyor..

Ne yapmaya çalıştıklarını az çok tahmin ettiğim için çocuğun yanına gidip "hey!! Ne yapıyorsun?" Dedim
Duymamazlıktan gelip zorbalıkla poşetle yavru kediyi yakalamaya çalışmaya devam etti biri kaçtı kedinin diğeri saklanmaya çalışıyor.

Eşim tuttu çocuğu çocuk suriyeli türkçe bilmiyor ama bizi anladı sinirlendim tavırlarım ile belli ettim eşimde eli ile gidin işareti yaptı..

Eşim orada ev vardı alçak ama çocukların ulaşamayacağı yer diğer kedi oraya kaçtığı için ötekini de yanına koyduk ve su et koyduk bayağı derin bir yerdi sanırım ulaşamazlar...

Sonra aklıma şu takıldı

Biz bunlara acidik lakin bunlar ulkenin suyunu cikardi akrabalarimin oldugu sinir sehirde suriyeli cok .Ve halk bikmis durumda fuhus yapiyolarms hirsizlik en yuksek seviyede cocuklar desen aynen boyle surekli zarar verme pesinde.akrabalarimnz yanina gttgmzde kizimi parkta oynatamadm dovmeye kalkti suriyeli cocuklar biz iyilik yaptik karsiligi kotuluk oldu.bazen diyorum ki allahin vardr bi bildigi

Sonra aklıma şu takıldı

Yetistirme tarziyla cok alakali. Kel alaka ama birsey anlatmak istiyorum. Dun aksam bizde arkadasla cay bahcesine gittik. Orada heykeller vardi kucuk bir at heykeli. 10 11 yaslarinda kiz cocugu nerdeyse 70 kilo diyebilirim kiz icin. Kosuyor kosuyor atin ustune atliyor cikiyor falan bu arada rahatca kosmak icinde etrafindaki plastik sandalyeleri vurarak devirerek kenarlara atiyor duzeltmiyorda. Kizin annesi babasi dedesi tek kelime etmedi. Arkadas cok kizdi kiza. Ona kizma ailesine kiz dedim. Baksana yapma diyen yok demek ki boyle yetistirmisler dedim.

Savasin ortasindan geldiklerini dusunursen normal. Mesela arabalardan filan korkmuyular hic aileleride sokaga saliyo kimse olmadan.. gecen biriyle konusuyoduk. Sonra dedikki araba nedirki onlar icin? Bombalarin altindan geldikleri icin burasi cok cok cok guvenli

İşte burada hem aile hem merhamet giriyor olaya...
Yavru kediye kötülük yapınca ellerine ne geçecek?
Niye benim dünyanın neresinden olursa olsun masum gördüğüm çocuklar böyle cani yetişiyor?

Yetistirme tarziyla cok alakali. Kel alaka ama birsey anlatmak istiyorum. Dun aksam bizde arkadasla cay bahcesine gittik. Orada heykeller vardi kucuk bir at heykeli. 10 11 yaslarinda kiz cocugu nerdeyse 70 kilo diyebilirim kiz icin. Kosuyor kosuyor atin ustune atliyor cikiyor falan bu arada rahatca kosmak icinde etrafindaki plastik sandalyeleri vurarak devirerek kenarlara atiyor duzeltmiyorda. Kizin annesi babasi dedesi tek kelime etmedi. Arkadas cok kizdi kiza. Ona kizma ailesine kiz dedim. Baksana yapma diyen yok demek ki boyle yetistirmisler dedim.

Bende bunu düşünüyorum ailelerine öyle kızdım ki..
O çocukların gece saatlerinde ne işi var sokakta başlarına bir şey gelse?..

Başı boş eğitimsiz bırakıyorlar büyüyünce de birer suç makinası olup çıkıyorlar işte..

Mültecilerin sonsuza dek savunucusu olabilirim ama toplum huzurunu bozanlar direk sınır dışı edilmeli. Onların yüzünden diğerleri de kötü anılıyor.
Bu çocukları da aslında bir polis gelip korkutsaymış iyi olurmuş.

Sana katılıyorum..
Benimde asla mültecilerde bir derdim olmadı..
Ama bazılarının bu ülkeye nankörlük ettiği düşünüp iyi niyetimi sorgulamaya başlar oldum.

Gerçekten bazılarının nankörlük ettiğini görüyorum..
Kaldı ki bir kısmının düşüncelerini etrafımdan duydukça da iyi niyetimi sorguluyorum..

İşte tam da zulmü gördükleri ve rehabilite edilmedikleri için böyleler. Psikolojileri ne kadar iyidir ki savaşın içinden çıkan birilerinin. Söylemeden de edemiteceğim bir de Anneleri boy boy çocuk doğurmayı marifet sanıyor . Sonra da evdekini sağlıyorlar sokağa. Başıboş kontrolsüz bırakıyorlar.

Back
X