Bebek kanguları kaç aylıkken kullanılmalı yada bebek kangurusu kullanmak zararlı mı? Son dönemlerin gözde bebek taşıma aracı bebekler için kangurular hakkında bilgi sahibi olmak için bu yazıyı okuyabilirsiniz.

Bebek Kangurusu Kaç Aylıkken Kullanılmalı

Bebekleri taşımak onunla sokakta rahatça yürüyebilmek yada günlük işlerinizi yaparken ellerinizi kullanabilmek imkanı veren bebek kanguruları hakkında bazıları kullanımını sakıncalı bulurken bazıları ise kullanımında sorun olmadığını belirtiyor. Peki doğru olan hangisidir?

Bebek Kangurusu Kaç Aylıkken Kullanılmalı | 1

Bebekler İçin Kanguru Kullanımı Zararlı Mı?

Uzmanlar doğru kullanıldığında ve uzun sürelerde kullanılmadığında bu aparatların kullanımının zararlı olmadığını söylüyor. Anneler için taşıma rahatlığı ve kolaylığı sağlayan bu aparatlar aslında eskiden kadınların bebeklerini sırtlarında taşımasıyla aynı mantıkta üretilmişlerdir. Bebeğiniz uyurken günlük işlerinizi yapmanıza yardımcı olan bu aparatları bebeğin omurga sağlığı açısından 3 saati geçmeyecek sürelerde kullanabilirsiniz.

Bebek Kangurusu Zararlımı Yorumlar İçin Tıklayın!

Bebek Kangurusu Kaç Aylıkken Kullanılmalı

Bebeklerin doğdukları andan itibaren onun ergonomik yapısına uygun olan ürünler kullanılabilir. Burada dikkat etmeniz gereken çok uzun sürelerce kullanılmaması olmalıdır. Kemik yapısını etkileyemeyecek poziyonlarda taşınması uygun olacaktır.

Bebeğin bu aparatın içinde rahat nefes alıp almadığına dikkat etmeniz gerekmektedir. Bebeği doğru kundaklama ile sarmalısınız. Doğru Bebek Kundaklama Nasıl Yapılmalı?  yazımıza göz atabilirsiniz.