Sadece çocukların değil, yetişkinlerinde alışkanlık haline getirdiği atıştırmalık ürünler birçok farklı hastalığa yol açan temelleri oluşturmaktadır. Federal Gıda ve İlaç İdaresi olarak bilinen FDA tarafından yapılan açıklamalarda, çocuklar için hazırlanan birçok atıştırmalık ürünün petrolden üretilen yapay renklendiricilerden oluşturulduğu üzerinedir. Ek olarak bu maddeler kanserojen yapıları içerisinde barındırmaktadır. Haliyle her türlü hastalığın ortaya çıkmasında en büyük sebepleri oluşturmaktadır.

PETROL İÇERİKLİ ATIŞTIRMALIKLAR

Petrolden üretilen bu atıştırmalıklara ek olarak günümüzde halen tartışma konusu olan makyajların dahi petrol ürünlerinden elde edildiği söylenmeye ve tartışılmaya devam etmektedir. İşte aynı yapıya sahip bu kanserojen maddeler, çocuklar için üretilen atıştırmalık ürünler içerisinde de yer alıyor. Bu duruma yönelik olarak sizler için araştırdığımız atıştırmalıklara yönelik bilgilere konumuzu okumaya devam ederek bilgi sahibi olabilirsiniz.

TEHLİKE TAŞIYAN ATIŞTIRMALIKLAR

Çocuklarda Hastalıklara Neden Olan Atıştırmalıklar Neler? | 1

Jelibonlar: Çeşitli meyve aromaları ve birbirinden tatlı şekil görünümlerine karşı koymak neredeyse imkansız. Fakat bu şirin ürünlerin içerisinde bulunan katkı maddeleri, renklendirici yapılar ve benzeri olumsuz ürün malzemelerinin bu ürün içerisinde bulunduğunu bilmeniz sanırız ki çocuklarınızdan uzak tutmanıza yeterli olacaktır. Bu ürünler içerisinde E127 koduna sahip olarak bilinen Erythrosin adıyla kırmızı gıda boyası, yani bir petrol ürününü barındırmaktadır.

Peynirli Cips Ürünleri: Petrol bazlı bir ürün olarak bilinen Sarı 6 koduna sahip cipsler, yapay renk ile sağlanmaktadır. Turuncu görünümde olan ve peynirli atıştırmalıklar sınıfında bulunan bu ürünler etil metilfenidat ve metil benzoat içeriklerinden oluşmaktadır. Petrol bazlı bu üründen çocuklarınızı mutlaka uzak tutmalısınız.

Çocuklarda Hastalıklara Neden Olan Atıştırmalıklar Neler? | 2

Bonibonlar: İçi çikolata, dışı ise rengarenk görünümlere sahip bu ürünlerin ne kadar tehlikeli olduğunu bilmeniz zor değil mi? Yapay renklendirici ile büründürülmüş bu tehlikeli şirincikler, sindirim yoluna girdiklerinde oldukça zarar verici birer duruma dönüşüyor. Mavi 2: petrol tabanlı bir ürün olmaktadır ve bu ilgili bonibon ürünleri içerisinde yer alıyor. Hiperaktiviteyi arttıran bu petrol bazı genellikle laboratuar ortamlarında fareler üzerinde test edilerek beyin tümörleri ve birtakım hücresel gelişimlerin olduğuna dair bilgiler elde edildiği belirtilmiştir. Kırmızı 40: DNA hasarları oluşturan bir etki durumunu ortaya çıkarmaktadır.

 

Bebeklere Ve Çocuklara Yasak Olan Yiyecekler Nelerdir? Tıklayın !

Çocukları Hastalıklardan Koruyan Gıdalar için Tıklayın !