Bayram kilolarınızdan kurtulmanız için özel bir detoks programı hazırladım, deneyin 2-3 günde incelmeye başladığınızı fark edeceksiniz.

Sabah mutlaka erken kalkın. Ilık ballı, limonlu su içtikten sonra 1 saat hafif yürüyüş yapın ya da yüzün. Egzersiz sonrası öğleye kadar 1-2 kez büyükçe bir kâse ılık komposto için. Öğleden akşama kadar sebzeli detoks yemeği tüketin. Akşam saat 19.00 civarında iki kâse detoks yemeği, 1 kâse komposto yiyin. Akşam yemeğinden sonra sadece detoks çayı için.

Sebze yemeği

Malzemeler
1 bağ semizotu
2 adet kabak
2 avuç taze fasulye
6-7 adet taze zencefil
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Yarım tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Su

Hazırlanışı: Semizotunu iyice yıkayın. Tüm malzemeyi derin bir tencerede sebzeler diriliğini kaybetmeyecek şekilde pişirin. Suyun miktarını dilediğiniz kadar ayarlayabilirsiniz.

Detoks çayı

Malzemeler
1.5 lt. alkali su
2 yemek kaşığı yasemin çayı
2 yemek kaşığı rezene
1 yemek kaşığı hindibağ
1 yeşil elmanın kabukları
2 adet kabuk tarçın
Yarım limonun kabukları

Hazırlanışı: Malzemeleri sadece 1-2 dakika kaynatın. 6-7 dakika demleyin. Süzdükten sonra ılınmasını bekleyin. Ilınan çayı bal ya da hurma şurubuyla tatlandırın. İçerken bardağın yarısına çay, yarısına da soğuk madensuyu, 1 ince dilim limon, birkaç yaprak taze nane ve biraz buz koyun.

Ödem çözen masaj yağı

Malzemeler
1 çay kaşığı nane yağı
1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı
1 çay kaşığı mandalina yağı
1 çorba kaşığı iri öğütülmüş yulaf
1 tatlı kaşığı gül suyu

Hazırlanışı: Tüm malzemeyi derin bir kaba koyun. Tahta bir kaşıkla karıştırın. Özellikle göbek, popo, kalça, bele kuvvetli şekilde 10-15 dakika masaj yaparak uygulayın.

Komposto

Malzemeler
3 adet orta boy yeşil elma
2 adet kabuk tarçın
1 avuç dut kurusu
3-4 adet karanfil
1.5 litre su

Hazırlanışı: Elmaların çekirdeklerini çıkarın ama kabuklarını soymayın. Tüm malzemeyi derin bir tencereye koyup kaynatın. Ilık olarak için.

%100 Detoks Diyeti Deneyimlerimiz için tıklayın !