Doğum sonrası göbek eritmek ve zayıflamak için sizlere hem egzersizleri hemde hamilelik kilolarınızı vermeniz için bitkisel kür tarifi vereceğiz.

Doğumdan sonra göbeğin erimesi için uygulanacak çeşitli egzersiz yöntemleri bulunmaktadır. bu hareketlerin uygulanması, doğumdan kalan göbeğin yok olmasını sağlayabilir.

Doğum Sonrası Göbek Eritme Hareketleri

Doğumdan sonra hamile gibi göbeği kalanların en fazla yakındıkları durum, bu göbeğin yok olmamasıdır. Kadın vücudunda en zor kaybolan yağ çeşidi olan göbek yağları, hamilelik esnasında ve doğum sonrasında daha da baş edilmez bir hal almaktadır. Bu durumdan korunmak için, hamilelikten itibaren egzersizler yapılması gerekmektedir.

hamilelik sonrası kilo verme
doğum sonrası göbek eritme yöntemi

Doğum Sonrası Göbek Eritme Süreci

Doğum sonrası kalan göbeğin erimesi için geçirilen süreç boyunca, çeşitli egzersizlerin yanında, doktorun tavsiye ettiği diyet listesine de uyum sağlanmalıdır. Tek başına spor ya da diyet yapmakla kaybolmayan doğum sonrası göbek eritmesi için bu iki yöntemin de beraber yürütülmesi gerekmektedir.

Ancak doğum sonrası ilk 6 ay sadece emzirmeyle geçirileceğinden, herhangi bir diyete başlanmamalıdır. Yapılması gereken tek şey; unlu, yağlı ve şekerli besinlerden uzak durmak ve çok hafif egzersizler yapmaktır.

Doğum Sonrası Göbek Eritme Egzersizleri

Hamilelik sonrası göbeğin erimesi için uygulanacak egzersizler şu şekilde sıralanabilir:

  • Sırt üstü uzanıp, bel çukurunu havada tutarak, hafif mekik çekilmelidir.
  • Sırt üstü yere yatıp, bacaklar dik olacak şekilde kaldırılırken derin nefes alınmalı ve nefes verirken bacaklar gergin biçimde yavaşça yere indirilmelidir.
  • Yere yan şekilde yatıldıktan sonra, esnek fitness bantlarından bir tanesi üst bacağa takılır ve bacak kaldırılabildiği kadar yukarı çekilir.
Hamilelik Sonrası Zayıflama
Hamilelik Sonrası Zayıflama

Hamilelik sonrası göbek yağlarının erimesi için kullanılacak çeşitli egzersiz yöntemleri bulunmaktadır. Doğumdan sonra göbek kalmaması için yapılacak olan egzersizlerin yanında, doktorların tavsiye ettiği diyet listelerine de bağlı kalınmalıdır.

Hamilelik esnasında başlayan ve doğum sonrasında uzun süre boyunca geçmeyen göbek yağları, uygulanacak çeşitli yöntemler sonucunda ortadan kaybolabilir. Hamileliğin ardından kalarak, rahatsız edici bir görüntü oluşturduğu için doğum sonrası göbek sıkılaştırma yöntemleri, anneler tarafından fazlasıyla kullanılmaktadır.

Hamilelik Sonrası Göbek Eritmek İçin Spor Önerileri

Hamilelik sonrası göbek sıkılaşmasında faydalı olacak çeşitli spor yöntemleri bulunmaktadır. doğum sonrası sarkmayı önleyen spor tavsiyeleri, şu şekilde sıralanabilir:

Pilates

Karın ve sırt bölgesini güçlendirerek, doğum sonrası kalan göbeği eritmekte yardımcı olur.

Yüzme

Vücudun tüm kaslarını karıştırdığından, göbek eritmekte yardımcıdır.

Mekik Çekme

Sabah ve akşam olmak üzere, günde iki defa karın kasları acıyana kadar mekik çekilmesi, göbek eritmeye yardımcı olur.

Yürüyüş

Aç karnına yapılan yürüyüşler sayesinde, göbek yağlarından kurtulmak mümkündür.

doğum sonrası göbek eriten egzersiz
doğum sonrası göbek eritme

Doğum Sonrası Göbek Eritmek İçin Bitkisel Kür

Hamilelik sonrası göbek eritmek için uygulanacak doğal bir yöntem bulunmaktadır:

  • Yarım litre içme suyu kaynatılır
  • Suyun içerisine 4 adet taze lahana yaprağı eklenir ve en az 3 dakika kaynatılır,
  • Ardından suyun içerisine 1 demet maydanoz eklenir ve 3 dakika daha kaynatılır,
  • Kaynayan karışım ocaktan alınır ve soğutulur,
  • Soğuyan karışım süzüldükten sonra içine 1 tane limonun suyu eklenir.

Hazırlanan karışım günde 2 defa tüketilmelidir. Aç ya da tok karnına içmekte herhangi bir problem yoktur. Günlük olarak hazırlanmalıdır. Toplamda 3 hafta kullanılır.

Hamilelik Sonrası Göbek Eritme Yöntemleri

Doğum sonrası göbekten kurtulmanın yolları çeşitlidir. Muhtemelen doğumdan sonra karnınızın halen duruyor olmasına şaşırabilirsiniz. Birçok kadının karnının altında koyu renkli bir çizgi vardır. Ayrıca cildin aşırı gerilmesinin neden olduğu izler de vardır. Hamileliğin vücudunuzdaki izlerinden tamamen kurtulmak zaman alabilir. Bunun nedenini şöyle açıklayabiliriz. Karnınızın bir balon olduğunu düşünün. Balon bebeğiniz büyüdükçe yavaşça şişsin. Doğum yapmak balonun aniden patlaması değildir. Sadece yavaş bir sızıntının başlamasıdır.

Doğum Sonrası Zayıflama

Doğumdan sonra başlayan hormonal değişiklikler, uterusun büzülmesine ve gebelik öncesi durumuna geri çekilmesine neden olurlar. Vücudunuzda hamilelik sırasında şişen tüm hücreler idrar, vajinal salgılar ve ter yoluyla vücudunuzdan dışarı ekstra sıvı atılımı başlatır. Böylece ilk etapta şişliklerinizden kurtulursunuz. Üstelik bebeğinizi beslemek için fazladan yağ yakmaya da başlarsınız ( özellikle emziriyorsanız ve/veya egzersiz yapıyorsanız) Fakat bütün bu sonuçları fark etmeniz en az birkaç haftanızı alacaktır.

hamilelik sonrası zayıflama
hamilelik sonrası zayıflama

Karnınızın Daha İyi Görünmesi İçin Öneriler

Göbeğinizin erimesi için yapabilecekleriniz vardır. Doğumdan sonraki ilk aylarda bebeğinizi emzirmek size yardımcı olacaktır. Süt yapmak için vücudunuz fazladan kalori yakar. Bu nedenle genellikle emziren kadınlar emzirmeyenlere oranla daha çabuk kilo kaybederler. Doğumdan sonra göbek kalmaması için egzersiz yapmak daha çabuk kilo kaybedilmesi için etkili bir yoldur.

Yürüyüş yapmak için kendinize vakit ayırın ya da bir yoga sınıfına kayıt olun. Fiziksel aktivite kaslarınızı hafifletir ve kalori yakmanızı sağlar. Aerobik egzersizleri özellikle karına odaklanan göbek eritme hareketleri harikalar yaratabilir.

Yine de doğum sonrası egzersiz ve/veya diyet programlarını uygulamadan önce vücudunuzun bütün bunlara hazır olup olmadığını doktorunuza danışın. Hazır olmadan eski halinize hızlı bir dönüş yapmaya çalışmanız, size yarardan çok zarar verir.

İlgili Konular;

DOĞUM SONRASI GÖBEK NASIL ERİTİLİR ? TIKLAYIN !

GÖBEK ERİTMEK İÇİN NE YEMELİDİR? GÖBEK YAĞLARI NASIL ERİR? TIKLAYIN !

GÖBEK BÖLGESİNDEKİ YAĞLARI ERİTEN KÜRLER TIKLAYIN !

GEBELİKDEN SONRA GÖBEK ERİTME YÖNTEMLERİ TIKLAYIN !

HAMİLELİK DİYETİ TIKLAYIN !

Pilates Topsuz Evde Pilates Hareketleri Videolu Anlatım Tıklayın !