Kavun diyeti hızlı zayıflatan ve aynı zamanda bu sürede de kişiyi tok tutan bir diyettir. Kalorisi az olan ve sulu bir meyve olduğu için diyetler için oldukça uygun olan bir meyvedir. Her ne kadar öğünlerde doyacak kadar tüketilmesi önerilse de, 150 gram ideal tüketim miktarıdır.

kavun diyet listesi 7 günlük
kavun diyet listesi nasıl yapılır

Kavun Diyeti Ne Kadar Süre Yapılabilir?

Kavun diyetinin yapılabilmesi için uygun olan süre 5 gündür. 7 güne kadar da kavun diyeti uzatılabilir. Ancak daha uzun süre kavun diyetinin yapılması önerilmez. Çünkü çeşitli sağlık problemleri ortaya çıkabilmektedir. Ayrıca birinin kavun diyeti yapmadan önce de doktor onayı alması gereklidir.

kavun diyeti listesi
kavun diyeti listesi

Kavun Diyeti Listesi Örneği

Kavun diyeti için uygulanabilecek örnek liste şu şekildedir:

  • Kişi kahvaltıda doyma hissine ulaşana kadar kavun yiyebilir. Yanında da meşrubat içebilir ancak bu meşrubatın şekersiz olması gereklidir.
  • Kahvaltı ile öğle yemeği arasında ara öğün olarak; az miktarda kavun tüketilebilir.
  • Öğle yemeği olarak; tavuk ve balık gibi yağsız gıdalar tüketildikten sonra yanlarında kavun da yenmelidir. Ancak yenecek olan kavun miktarı abartılmamalıdır. Bu öğünde şekersiz çay da içilebilir.
  • Öğle yemeği ile akşam yemeği arasında ara öğün olarak; 1 kase yoğurt veya çok abartmadan az miktarda kavun yenebilir.
  • Akşam yemeğinde; et veya balık yenebilir. Ancak yağsız olmalarına dikkat edilmelidir. Yemeğin yanında da belirli bir miktarda kavun tüketilmelidir.

İlgili Konular;