Kilo vermek çok emek ve disiplin ister. Fakat koşu bandında kan ter içinde kalmaktan veya kalori saymanıza gerek kalmadan yapmanız gereken, yapımı çok kolay şeyler vardır. Spor yapmadan zayıflamanın 10 yöntemi aşağıdaki yazımızdan okuyabilirsiniz.Umarım yardımcı olur…

Beslenme uzmanlarının hazırladığı bu 10 taktiği uygulamak, size diyet veya egzersiz yapmadan kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Spor yapmadan zayıflamanın 10 yöntemi

1-Yemek yemeğe her zaman 1 bardak su içerek başlayın. Su içmek midenizi suyla doldurup, size tokluk hissettirerek, çok yemek yemenizi önleyecektir.

2-Her yemekte akıllı tercihlerde bulunun. Mesela yemek sonrası tatlı olarak baklava, kurabiye yerine, tatlı tercihinizi meyveden yana kullanın. Kuru meyve yerine, taze yaş meyve seçmek size daha az kalori aldıracaktır.

3-Tatlı olarak bir parça bitter çikolata alın!
Atıştırma öğünü olarak kurabiye yemek yerine bir parça bitter çikolata ile tatlı ihtiyacınızı bastırın. Başta pasta kurabiye gibi yüksek kalori gıdalardan vazgeçmek zor gelecektir. Fakat daha sonra şeker bağımlılığından kurtuluğunuzu ve düşük kalori besin almaya alıştığınızı farkedince bu durum sizi memnun edecektir.

4-Porsiyonlarınızı kontrolde gayretli olun! Kilo vermekte porsiyon kontrolü yani her öğün için sağlıklın besleyici ve az kaloriyi
gıdayı seçmek ve bunu alışkanlık haline getirmek esastır. Porsiyonlarınız küçük olsun, azar miktarda besleyici, sağlıklı herşeyden yiyebilirsiniz.

5-Daha çok hareket edin!
Çoğu vaktinizi egzersize harcamak, spor salonlarında zaman harcamak yerine, günlük hayatınızda hareketli yaşama geçerek kısa sürede hızlı kalori yakarak zayıflayabilirsiniz.
Mesela işiniz yakınsa yürüyerek gitmek, asansör yerine merdiven çıkmak, arabanızı ofise biraz uzak yere park edip, ofisinize yürüyerek gitmek birkaç basit örnektir. Siz bunu çeşitlendirebilirsiniz, obeziteyle savaşta ilk adım hareketli bir yaşamı benimsemektir.

6-Kalorisi yüksek içeceklerden uzak durun!
Kilo vermeye çalışıyor ve sonuç alamıyorsanız bunun genelde nedeni yüksek kalorili
gıdaları hayatınızdan çıkarmıyışınızdır. Şeker oranı yüksek meyve suları, kolalar bunlara birkaç örnek. Bunların yerine ayran gibi, soda gibi düşük kalorili ve yüksek besin içerikli içecekleri tercih edin.

7-Çok uzun süre aç kalmayın
Az yemek sizin için iyidir fakat, tüm gün boyunca aç kalıp akşamleyin tatlıya, makarnaya saldırmak, hem sağlıksız hem de uyguladığınız diyeti baltalar.
Sağlıklı gıdalardan ara öğünleriniz muhakkak olsun, bu kan şekerinizi düzenleyerek, şekerli gıdalardan uzak durmanızı sağlar.

8-Ara öğününüz yüksek proteinli, yüksek lifli gıdalardan olsun!
Ara öğününüz için, yemek planınızı belirleyin. Cips, kraker vb gibi yüksek kalori gıdalar yerine, proteini ve lifi yüksek gıdaları almak sizi uzun süre tok tutacaktır.

9-Akşam hafif gıdalar yiyin!
Günlük kalori ihtiyacınızın yaklaşık %25’ini akşam yemeğinde tüketeceğiniz gıdalar için ayırın, ve yatmadan hemen önce değil, en az 2 3 saat önce yiyin. Çok geç yemek yemek
sindirim sisteminize ve rutin uyku düzeninize zarar verebilir.

10-Uykunuzu iyi alın!
Yeterli uyku uyumamak daha fazla yemenize, işyerinde enerjinizin düşük olmasına neden olur, bu nedenle en az 7 saat gece uykunuzu alın. Bu kilo vermede basit ve etkili bir yöntemdir.

Uygulaması kolay olan bu önerileri uygulamak hem formda kalmanızı hem de sağlıklı yaşamınızı sağlar.