Cildi temizleyen detoks ile baharın gelişiyle birlikte kışın üzerimizde bıraktığı yorgunluğu atmanın tam zamanı bahar aylarına kolay bir cilt temizleme yöntemi ile parlak ve canlı bir cilde sahip olabilirsiniz.

Kış mevsiminde aldığımız gıdalar, soğuk hava, sürekli kapalı ortamlarda bulunmamız içeriden ve dışarıdan bizi yordu. Sizinle bahar için cilt maskeleri paylaşmaya devam edeceğiz. Cildimizi ilk olarak içeriden bahara hazırlamamız gerekiyor. Bunun içinde 5 günlük cildi temizleyen detoks programı hazırladık.

İlk olarak vücudumuzdaki toksinleri atmamız gerekiyor. Bunun için bu 5 güne mutlaka spor ekleyin.

Hepimizin bildiği ama uygulamadığımız su sabahları kalktığımızda su şişemizin içine ince bir dilim limon ekleyelim. Günde en az 2.5 litre su içmemiz gerekiyor. Ben içemem diyorsanız, bir dilim limon yada ince bir dilim elma ekleyebilirsiniz.

Her gün ılık suyla banyo yapın. Mutlaka cildinizi hafifçe keseleyin.

Gün içerisinde cildinizi sert kıllı bir fırça ile fırçalayın. Bu kan akışınızı hızlandırır.

Omega 3 ( avokado ,ıspanak,ceviz gibi) ve antioksidan( nar, böğürtlen, havuç) açısından zengin besinleri  beslenmenize ekleyin.

En az 7 saat uyumanız gerekiyor. Uyku planınızı yapın. Duştan sonra uyumak daha kolay olacaktır. Gevşemenize yardımcı olmak için odanızda lavanta bulundurabilirsiniz.

Şeker kesinlikle kullanmayın. Şeker vücudumuzu en çok yoran besin maddesidir.

Cildi Temizleyen Detoks

Cildi Temizleyen Detoks

5 Günlük Cildi Temizleyen Detoks Programı

Sabah : Uyandığınızda 1 bardak suya birkaç damla limon ekleyin.

Mevsim meyvelerinden çok fazla şeker içermeyenleri  1 kase yoğurt ile karıştırabilirsiniz. Üzerine omega 3 açısından oldukça zengin olan chia tohumunu  1 tutam kadar ekleyebilirsiniz.

Ara öğün : 3 tane ceviz yada fındık  yanında istediğiniz bir bitki çayı ile tüketin. Yeşilçay olması daha faydalı olacaktır.

Öğle: Un kullanılmadan yapılmış bir çorba  ve sebze yemeği

Ara öğün : 1 bardak süt içebilirsiniz.

Akşam : Ortalama 100 gr et yada tavuk ızgara yada yağsız fırınlanmış olabilir. yanına yağsız ve limon suyu eklenmiş salata tüketebilirsiniz.

Bu programı 2 ayda bir uygulayıp vüdunuzu yoran toksinleri atabilirsiniz. Programda gün içerisinde istediğiniz öğünlerin yerini değiştirebilirsiniz.