Kore’den evde yapılabilen cilt bakım maskesi tarifleri göz kamaştıran cilt güzellikleriyle hayranlık uyandıran Koreli kadınların nasıl pürüzsüz, ışıltılı ve sağlıklı bir cilde sahip olduklarının sırrını açığa çıkartıyor. Doğal yağlardan, meyve ve bitki özlerinden hazırlanmış maskelerle porseleni andıran pürüzsüz bir cilde sahip olabilmek için haftada sadece birkaç gün;

  • Cilt temizleme,
  • Cilt bakım

Maskesi olarak uygulanan bu tariflerle her yaşta güzel görünmenin sırrını ev yapımı Kore maskelerinde bulabileceksiniz.

Kore Cilt Temizleme Maskesi Nasıl Yapılır?

Koreli kadınların cilt temizliklerine çok önem verdikleri bilinmektedir. Sıklıkla makyaj yapmadıkları ev yaptıklarında ciltlerini temizlemek için normalden fazla emek verdikleri de saklamadıkları bir gerçektir. Güneşin veya diğer olumsuz hava koşullarının etkilerine karşı öncelikle ciltlerini korumak ve temizlemekle işe başlayan Koreli kadınların peeling için kullandıkları Kore maskesi nasıl yapılır sorusuna verilen tarif önerilerinde bilinen doğal malzemelerden yanıtları mevcuttur.

  • İlk tarifte faydaları ülkemizde de bilinen yağlar kullanılarak uygulanılan ve 424 tekniği olarak bilinen özel bir uygulamadan geliyor. Hindistan cevizi yağı veya badem yağı ile 5 dakika boyunca yüze masaj yapılarak cilt güzelce beslenir. Ardından yüz 2 dakika boyunca herhangi bir cilt temizleyicisi kullanarak temizlenir ve 4 dakika boyunca ılık su ile yüz yıkanır.
  • İkinci tarifte ise hepimizin mutfağında bulunan pirinç kullanılmaktadır. Korelilerin güzellik sırları pirinç suyu ile cilt temizlemede yatıyor. Ciltlerinde sahip oldukları beyaz görüntüyü bu tarife borçlu olan Koreli kadınlar, bir kap içerisine iki yemek kaşığı pirince belirli aralıklarla su katarak üstünü kapatıp bekletmektedirler. Su bulanıklaştığında pirinç suyu karıştırılır ve yüze uygulanarak 5 dakika bekletilmenin ardından su ile güzelce temizlenir.

Evde Kore Cilt Bakımı Maske Tarifleri | 1

Kore Cilt Bakım Maskesi Nasıl Yapılır?

Cilt temizliğinin ardından cilt bakımı için faydalandıkları kozmetik ürünlerin dışında doğal Kore cilt bakım maskeleri uygulamalarına geçmektedirler. Maskelerinin ana bileşenlerini yumurta akı ve yulaf oluşturmaktadır. Haftada bir veya iki kez uygulamanın yeterli olduğu bu maskede;

  • Tıkalı gözenekler açılır.
  • Cildin yağ üretimi dengeye girer.
  • Yaşlanma etkileri azaltılır.
  • Cilt yenilenir.

1 yumurta akı, 1 çay kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı yulaf karıştırılarak elde edilen maske cilde uygulamanın ardından 20 dakika sonra temizlenmelidir.

İlgili Konular;

Kore’li Kadınların Güzellik Sırları: Kore Maskeleri İle Cilt Bakımı Tıklayın !

Kore Cilt Bakımı Rutini Nasıl Yapılır? Tıklayın !

Kore Cilt Bakımı Porselen Gibi Ciltlerin Sırları ! Tıklayın !

Suna Dumankaya En Popüler Cilt Maskeleri Tarifleri Tıklayın !

Japonların Güzellik Sırları: Pirinç Suyu ve Yeşil Çay ! Tıklayın !