Dalgalı ve harika görünen saçları hepimiz seviyoruz ama saçımıza maşa yaparken yıpranmasını da istemiyoruz.  O zaman evde ısı kullanmadan saç dalgası nasıl yapılır?  sorusunu duyar gibiyiz.  Maşasız doğal dalgalar yada ısı kullanmadan saç şekillendirme  de  püf noktaları ile harika ve çok doğal saç dalgaları yapmak elinizde.

Evde Isı Kullanmadan Saç Dalgası Nasıl Yapılır?

Dalgalı saçlara kavuşabilmek için banyodan itibaren izlemeniz gereken bazı adımlar var.

Öncelikle saçınıza uygun olan bir şampuanla yıkamaya başlayın. Saçlarınızın diplerindeki yağı güzelce çıkartın. Dalgalı saçlar için saç kremlerini duş  sırasında kullanın. Saçınızı yıkayın.

Saç kremleri saçı çok fazla yumuşattığı için çok miktarda kullanmayın. Saçlarınızda yaptığınız dalgaların saçınızdan akıp gitmemesi için saçınızın çok yumuşak olmaması gerekiyor.

Evde Isı Kullanmadan Saç Dalgası Nasıl Yapılır?

Evde Isı Kullanmadan Saç Dalgası Nasıl Yapılır?

Duştan çıktığınızda saçınızı sert havlu yerine kullanmadığınız bir tshirt ile kurutabilirsiniz. Bu saçınızın doğal nemini  hapseder.

Saçlarınız çok  kabarık yada sertse hafif miktarda serum uygulayabilirsiniz. Yumuşak bir saç tipiniz vara uygulamayın.

İsterseniz hafif bir şekilde kurutun istersenizde doğal kurumaya bırakın. Hafif nemli hale gelince saçınıza zarar vermeden tahta bir tarak ile tekrar tarayın.

Saçınızın yoğunluğuna  bağlı olarak 2 yada 3 parçaya ayırın. Hafif yoğunlukta olan bir köpük  sürün. tüm saçınıza 1 ceviz büyüklüğünde yeterli olacaktır. Saçınızda çok sıkı olmayan topuzlar yapın. Hafifçe yapılmış topuzlar dalgaların çok daha doğal ve zarif durmasını sağlar.

Saç Kurutma Makinesiyle Dalgalı Saç Nasıl Yapılır? Tıklayın!

Saçınızı en az 2 yada 3 saat bekletin. Bu işlemi akşam yaparsanız sabaha daha kalıcı dalgalar elde edersiniz.

Saçınızı ellerinizle açın. Gerek varsa geniş dişli perma tarağı ile tarayın.

Saçınızın doğal olan dalgasını sabitlemek için deniz suyu speyi kullanın. Eğer topuzlardan önce saçınızda fazla köpük kullandıysanız deniz suyu spreyini kullanmayın. Saçınız sert bir görünüme bürünebilir.

Bu yöntemi sık sık uygulayabilirsiniz. Unutmamanız gereken bir diğer nokta ise saçlara uzun süre şekil verdiğinizde saç o şekle girmeye alışacaktır. Sizde el alışkanlığı kazandığınız için saçlarınıza çok daha kısa sürede şekil verebilirsiniz.