2014 ikiz anneleri

kızlar merhaba öncelikle geçmiş olsun dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim.kaç gündür yazamadım canım çok sıkkındı.hastaneden çıktıktan sonra diğer dr umun yanına gittik rahim ağzına baktı 3.5 cm dedi.2.5 cm ve altında olsaydı serklaj yapardık dedi.kalp atışları normal dedi.crp yüksek çıkması sorun değil.gebeliği vücudumuz yabancı madde olarak algılıyor tek başına yüksek bir değer olduğunda hamilelerde önemsemiyoruz dedi.idrar testim falanda normaldi benim.neyse içimize su serpti bir tek ilaç vermeden yolladı beni.hastanede boşuna mı o kadar ilaç aldım ,beslenemedim,strese girdik bilmiyorum bir de b grubundaki alntibiyotik vermişler ona canım sıkıldı.iki dr bambaşka şeyler dedi.bizi en son gittiğimiz dr rahatlattı diye artık tek dr a güvenip gitmeye karar verdik.sadece bol su iç dinlen dedi.aa bir de dr tetanoz aşısını da yaptı .salı günü detaylı ultrason yapılacak.son durumumuz bu yani arkadaşlarım öpüyorum hepinizi
Canim tekrar geçmiş olsun hic canını sıkma benim bildiğim gebelikte kullanilabilen zarari az olan bütün antibiyotikler B grubu, A grubu sadece vitaminler falan. Hele ki bu haftalarda Allah'ın izni ile hiç zarari olmaz ben 8. Haftada kullandim düşün :KK50: inşallah zarari olmamistir. Ve benimde tesbit edilememiş ama CRP çok yükselmişti :KK43:( Rabbim beterinden saklasın...

Ne güzel bebekleri hissediyoprsunuz. İnşallah sağlıklı hayırlı ben de o günleri görürüm. Dün kontrolüm vardı, doktor nasılsın dedi, size bağlı dedim, bebekler iyiyse ben de iyiyim :)



Listeye beni de ekleyebilirsin, ama bugün dahil olmak üzere her gün her birinden 7 şer tane okuyabilirim. Allah dualarımızı kabul etsin inşallah...
Eklerim Canim sende okudukça haber verirsin olur mu :KK34:
Arkadaşlar dün aşırı zonklama sebebiyle dra gittik nst de sancı çıkmadı fakat dikiş atılmasına rağmen rahim ağzı boyu 2'5. C.m çıktı dikkatli olun.lavabo hariç yerimden kalmıyorum...dualarınızı eksik etmeyin.
Canim geçmiş olsun :KK43: zonklama karnında mı vajinada mıydı direk :KK17: bende alttan oluyorda bazen? İnşallah vakti zaman inşa gelir kuzularin.

geçmiş olsun canım yaa, dinlenmeye ve dua etmeye devam. bence sonu da güzel olacak bu sabrının :KK16:

bu rahim ağzı boyunu üstten baktıkları ultrasonla ölçebiliyorlar mı? yoksa alttan mı bakılması gerekiyor?
Canım en sağlıklısı alttanmış üstten daha uzun çıkıyomus, benim gecen gittiğimde Filiz hoca alttan bakti... Mutlaka ara ara baktırmanı tavsiye ederim..
yaptım takvimi sayende:)geçen hafta gittim dr a canım 2li test yapmayalım yanıltıcı olabiliyo dedi ben yinede yapalım dedim ikiside kız gibi dedi ama kesin değil bakalım telefon edeceğiz haftaya ya da sonraki hafta gidicez ense kalınlığına falan bakılmadı detaylı ultrasonu araştırıyoruz şimdi
Hayirli olsun tablon :KK16: 36-37. Haftalar da göresin... Bana yapildi ikili test Salı çıkacak inşallah. Doktor ikizlerden nispeten en guveniliri ikili dedi, 3lü 4lü yapmiycakmiş. Allah'a emanet yavrularimiz. Canim sende ense kalinligi ve burun kemiğine biran önce baktır tam zamani.
kızlar bakın mart annelerinin topiğinden bir resim..bayıldm bennn:KK1::KK1::KK1::KK1::KK30:

Eki Görüntüle 862111 Eki Görüntüle 862111
Oy yy maşallahhh :))) terbiyesize bak şimdiden keşfe başlamis :KK1:

:KK3::KK3::KK3:
walla 5.10cm ölçtü dr...yanlış değildir sanırsam:)geçen ay 3,,6 ile 4 arasıydı:26::26::KK34:
tek fark sürekli uzanmak canımmcım.
Maşallah Subhanallah :nazar: benim 4 çıktı ama kötü değil demi, sanki bu haftalarda daha mı uzun olmaliydi :18: buna da şükür kısalmasindan... Demek baya da değişken bişey:26:

benimkilere kız dediler birine hep kız dediler de diğerinden pek emin değilim pazartesi ayrıntıda belli olur tam diye düşünüyorum 12. hafta birine kız dedi tarama yapıldığı zaman diğeri altta olduğu için göstermedi bende 15. hafta da özel bir hastanede cinsiyet iiçin gittim orada söylemişlerdi ikisininde kız olduğunu rahim uzunluğunu söylemedi bana hoca normal herşey demişti hocada 3 hafta da bir çağırıyor beni senide öylemi salı ben büyük hastanede kalbe gideceğim çok çarpıntım olduğunu söyledim hocaya randevu aldılar benim için ayrıntılıyı devlette yaptıracagım memnun kalmazsam filize yaptıracağım çok para istediler ya soru yağmuru içinde özüre gerek yok cnm

Ayyy demek 12. Haftalarda kız tahmini de doğru çıkabiliyor demek :KK16: bakalim senin diğeri değişecek mi? Hayirlisi inşallah... Kıza kızkardeş de çok güzel ve gerekli :KK16: bu zamana kadar bi şekilde 15 günde bir gibi oldu (hastaneye falan yatinca enfeksiyondan) 3 hafta uzun ya dayanamam ama belki artik öyle der, bende dayanamam giderim yok bakmam demez heralde:KK1:
Bende detayli ultrason da Eyüp Ekiciyi çok duydum (o da daha pahali sanirim) o mu Filiz Hoca mi Hulusi bey'e danışırım. Evet pahali Canim:KK43: 500 müydü? Ama ikizlerde zaten taramalar yapilamiyor detaylı en önemlisi, sormak lazim taksit yapiyolar mi tüp de doğum da yapiyorlar:26:
 
Son düzenleme:
Bunu daha once konustuk canım ben flufem ve jelybondsdf de solu daha cok hissediyoruz.. Ben soldakini pit diye hissettim iki gun once iki kez ama sağdaki hala kıprasiyo gibi duyuyorum.. Sanırım solda hissetmek daha kolay:)

ewet beyaz bende hep solumda hissediyorum bayadır, sağdaki nadir kıpraşıyo soldaki yaramazmı olcakki diyorum bazen:)))
 
nerelerdesin canım sen

canım kayınvalim kayınpederi yanımdalar:KK43: malum çok takip edemiyorum eşimde şehir dışına çıktıl 1 hafta beraberiz anlayacağın nede olsa evin geliniyim ya bide uzağız misafir gibi geldiler o yüzden çok takılamıyorum iki hafta sonra kontrolüm var inş. cinsiyetleri belli olursa paylaşcam sen nasılsın?
 
teşekkürler orkidecim.senin de çok kısaymış uzunluk.



iyi olmana çok sevindim.az kaldı arkadaşım senin doğuma 7 hafta dayansanız süper olur .sıkıntıların geçmediği için mi hala hastanedesin?
.
Canim bebeklerden birinin kan akiminda hafif direnç gelisti. Büyük ihtimalle 32-33 hafta dogum olurmuş. Gunluk dopler takibi yapılıyor. Bir de sancilarim seruma katılmış bir ilaç ile duruyor. Keserlerse sancım oluyor. O yüzden hala buradayım
 
Arkadaşlar dün aşırı zonklama sebebiyle dra gittik nst de sancı çıkmadı fakat dikiş atılmasına rağmen rahim ağzı boyu 2'5. C.m çıktı dikkatli olun.lavabo hariç yerimden kalmıyorum...dualarınızı eksik etmeyin.

arkadaşım merhaba gelmiş geçmiş olsun nasılsın sana özelmesaj attım ama cevap yazmayınca burana yazdım inşallah bebeğini sağlıkla kucaklarsın ben 3 düşük yaptımerken haftalarda rahimfilmim falan temiz son bebeğii clexane iğne kullanırkenoldu genetik incelemede bebekte 46xxpstk22 çıktı genetiği temizmiş bu bir polimorfizmmiş doktor normal dedi bebek bundan düşmemiştir dedi bu gen muhtemelen bizdede varmış aşimde yada bende gerçi kromozom testlerimizde yazmıyor ama doktor önemsemedikleri için yazmamışlardı dedi.herneyse benim demek istediğim sanırım benim bu gen,imde sorun var sen ne yaptın bunun için doktor sana genetik ayıklamalı tüp bbek yapın falan dedimi sanırım senin düşüklerde erken aşamalarda olmuş bu gebelikte ekstra ne yaptın canım ne olur yardımcı ol bana cevap verde bende faydalanayım şimdiden teşekkürler
 
Ooo süpermiş canım ya ben en büyük 70x120 olanını bulmuştum bu daha iyimiş saol canım
Kızlar bugun bende beşiklere baktım cok tatlı ufacık kibarcik ahşap bi beşik buldum 55x100 gibi boyutu..tam istedigim gibi 2 yasa kadar yatabilecekler..cinsiyetlerinin belli olursa almayı düşünüyorum ama 490 tl bi tanesi iki tane alınca ve peşin alınca indirimi olur dediler bi tarafı tekerlekli yani kolay taşınabilir isteğe gore salınacak tarzı sallaniyo yani altta sabit ayakları var sallanan yer üstte..derinligi gayet iyi az degil bebek icinden düşemez yani..biraz pahalı ama hoşuma gitti yatakodamda rahatça kullanabilirim..2 yasa gelince odalarını ayıracak zaten bi daha düşünürüz :)
 
Kızlar bugun bende beşiklere baktım cok tatlı ufacık kibarcik ahşap bi beşik buldum 55x100 gibi boyutu..tam istedigim gibi 2 yasa kadar yatabilecekler..cinsiyetlerinin belli olursa almayı düşünüyorum ama 490 tl bi tanesi iki tane alınca ve peşin alınca indirimi olur dediler bi tarafı tekerlekli yani kolay taşınabilir isteğe gore salınacak tarzı sallaniyo yani altta sabit ayakları var sallanan yer üstte..derinligi gayet iyi az degil bebek icinden düşemez yani..biraz pahalı ama hoşuma gitti ytakodamda rahatça kullanabilirim..2 yasa gelince odalarını ayıracak zaten bi daha düşünürüz :)

Yok mu Canim fotolari falan? Beşik diyince baya küçük birşey insanin aklina geliyor:KK1: 1-2 yaşında yataktan çıkmamasi için baya derin olmalı... İçine sindiyse al Canim cinsiyet netleşince :KK16: kontrolün ne zaman? ne güzel maşallah alisverisler başladi... Benim ilk ve tek aldığım şey çok şeker el geçmeli kuklamsı lif :) birisi inek seklinde diğeri ördek:KK1: o kadar şeker geldi ki dayanamadim :KK16: yoksa bir çorap dahi yok... İnşallah cinsiyetler netlessin en azından cok beğendiğim birkaç kıyafetle başlıycam inşallah :KK16:
 
Son düzenleme:
Bismillahirrahmanirrahim....

İsim ..................Ayetel kürsü......... Nas-Felak

Aksu81.............

Sedef...............

Seybil..............

Pınar..............

Sdtive............

Aylin..............

Mrsbeyaz......

Kengo..........

Flufem.........

Kuzey.........

Kızlaar isteyenler ismini yazdirsin lütfen...

Rabbim dualarimizi kabul etsin hepimize vakti zamanında inşallah hayirli saglikli güzel evlatlar nasip etsin...Amin...

Beni de ekleyin bu bahaneyle muhabbetleri de kaçırmamis olurum:KK16::KK16::KK16:
 
Kızlar yarın ayrıntılı ultrason randevum var eşimi alırlar yanıma dimi? Acaip panik halindeyim inşallah hersey yolundadir Bebişlerimiz sağlıklıdır:KK16:
 
Dogru diyosun:) cok komik hala rahatımın peşindeyim:)

Bana doktorum hareket etmicekler gibi konuştu cunku unutma dedi sağdakine A bebek soldakini B bebek diyelim dedi ve ona gore gözlemlicek sanırım..bakalım bu gidişte nerede olacaklar:)

Canım yaşlı ve yalnız olsam ilk kalmak isteyeceğim yer yavrularımın yani olurdu..aslında cok tahammülsüzuz fakat bunu hakediyorlar..ben olsam sağlığımı bozacak bi durum soz konusu olmadıgı sürece evet derdim hemde cok ihtiyacın oldugu bi donem ve evin de geniş olacak üstelik..tüm anlayışını kullan derim..

Her an hissetmiyorum canım iki gundur akşamları pit pit diye soldakini hissediyorum..sağdaki hala uçuşuyo:)

Idrar yolu enfeksiyonunu hamilelikten once 2 kez geçirdim nası oldugunu biliyorum :KK43: bu biraz farklı ve sanırım ılık suyla temizledigimde farkı oldu..cok sagol uyarıların için..
Allah Allah her doktor farklı bişey söylüyor galiba. :26: Kızlara sormak lazım ilk aylarda nasıldı onların? Kızlarrrrr :) bebişler yer değiştiriyor muydu ilk aylarda? :emir_bebek::emir_bebek:
Sevgili Yakınım (annelerim, teyzelerim, halalarım, kardeşlerim, büyüklerim)

Dokuz aylık yorucu bir süreçten çıktım; tüm bedenimin, tüm psikolojimin anbean değişmesini, bedenimde bir canlının büyümesini izlemek ruhsal olarak çok yorucuydu, doğumu hiç anlatmıyorum- ki hem eylemsel olarak hem ruhsal olarak oldukça zordu benim için. Şimdi;

Tüm bu aşamalardan sonra sahip olduğum minik şey hakkında her söylediğini, anneliğime yapılmış bir hakaret olarak göreceğim, dolayısıyla ben sormadan fikir beyan etme, eğer yardım etmeye çok hevesliysen, mutfak tezgahında biriken bulaşıkları yıka ya da karnımı doyurmam için bana fırsat yarat!

Aşırı yorgun, uykusuz ve dolayısıyla gerginim, Evimi çok doldurma, her kafadan bir ses çıkmasın. Beni huzursuz etme Bu dönemde alışmaya çalıştığım yeni bir düzen ve bir bebeğim var. benden misafir hizmeti ya da Güleryüz bekliyorsan bir yıl boyunca evime gelme.

Başkalarının bebeklerinin başına gelen korku filmlerini hiç merak etmiyorum! Anlatma! (Yüzüstü yatırdığımda boğulur mu diye düşünebilecek kapasitede bir beynim var çok şükür ki ve emin ol senden önceki on misafir de aynı uyarıları yaptı!)

Anlaşılmaya, anlayışa, güler yüze her zamankinden çok daha ihtiyacım var, hayatımı kolaylaştırmaya çalış, stres yükleme, stresimi azalt.

O gördüğün minik şeyi 9 ay karnımda taşıdım, doğurdum ve 7/24 gözlemliyorum; neden ağladığını senden daha iyi tahmin edebilirim, o yüzden tahminlerini kendine sakla. Bebeğim ağlarken zaten yeterince gergin oluyorum o yüzden fikir yürütmek yerine, bana bir bitki çayı yapıp hafif bir müzik açarsan daha fazla yardımcı olursun.

Evin ısısını (ay bu ev çok sıcak terler bu çocuk), bebeğimin giysisini (ince mi o üzerindekiler biraz?) mememden gelen sütü (sütün yetmiyor galiba aç bu çocuk) farkında olabilecek kadar kendimdeyim merak etme, eğer sormadıysam ben de merak etmiyorum demektir.

Telefonda gelmen için saatlerce yalvarmış olabilirim ancak değişken hormonlarımı ve bebeğimin huzurunu düşünerek uzun uzadıya beni daraltma. Huzursuzsam huzur ver. Sohbet etmek istiyorsam sohbet et. Uyumak istiyorsam bebeğimi pışpışla.

Arada sırada "bebeği ben kontrol ederim sen banyonu yap", "bir duşa gir ben buradayken ben misafir değilim", " ben bebeğe bakarken biraz uyu istersen" gibi cümleler kurmayı dene çünkü fareyi gözleyen kedi gibi bu anları gözlüyorum.

Benim için yapabileceğin en güzel şey beni dinlendirip uyutmandır.
Sizin nasıl çocuk büyüttüğünüzü hiç merak etmiyorum. Zaten büyütmüşsünüz. İzin verin ben de benimkini büyüteyim.

Eski ben olmamı bekleme! Çünkü bu mümkün değil. Hayata kendimden daha fazla değer verdiğim ve deli endişelere sürüklenmemi sağlayan minik bir can getirdim. Hayatımın bundan sonraki kısmında eski halimi anımsatsam da eski ben olmayacağımı bil. Bana baktığın zaman gördüğün kişi değişmemiş olabilir. Ama tüm duygularım, tüm düşüncelerim, bedenim ve hormonlarım değişti.

Herkes doğurdu evet! Tek doğuran ben değilim ama şu an bunu bilmek benim için Bir şeyi değiştirmiyor!

Yalnızca birkaç ay şımartılmaya, sevilmeye, korunmaya, kayırılmaya, dinlendirilmeye çok ihtiyacım var. Bana böyle yardım et. Zor değil. Sevgiler. :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:
Süperrrr bayıldım buna, yazıp assak mı odanın kapısına doğumdan sonra :KK70:
Eki Görüntüle 860214
Kapı süsümüz bile hazır teyzeleri:)
Ay ay ay sağlıkla sıhhatle gelsin oğluşların canım, çok güzel olmuş:KK16:
Ben de cinsiyetleri öğrenirkenden internetten bakmaya başladım süslere ve doğum şekerlerine :)
Bu arada isim de bakıyorum ama çok zor ya, ömür boyu taşıyacaklar sonuçta bu isimleri, siz zorlanmadınız mı?
 
Yok mu Canim fotolari falan? Beşik diyince baya küçük birşey insanin aklina geliyor:KK1: 1-2 yaşında yataktan çıkmamasi için baya derin olmalı... İçine sindiyse al Canim cinsiyet netleşince :KK16: kontrolün ne zaman? ne güzel maşallah alisverisler başladi... Benim ilk ve tek aldığım şey çok şeker el geçmeli kuklamsı lif :) birisi inek seklinde diğeri ördek:KK1: o kadar şeker geldi ki dayanamadim :KK16: yoksa bir çorap dahi yok... İnşallah cinsiyetler netlessin en azından cok beğendiğim birkaç kıyafetle başlıycam inşallah :KK16:
Evet 2 yasında bile çıkamaz icinden egilemez yani..ama 2 yasından sonra küçük gelir tabi..10 gun sonra randevum var bakalım cinsiyetleri belli olsun ins esime de göstereyim begendim baya alıyım diyorum:) bugun bile alıp gelesim geldi:) fotosunu çektim bi tane amaeklemeyi bilmiyorum maalesef:KK43:
 
Kızlar yarın ayrıntılı ultrason randevum var eşimi alırlar yanıma dimi? Acaip panik halindeyim inşallah hersey yolundadir Bebişlerimiz sağlıklıdır:KK16:

asbee kıs tabi alırlar canımm bi sorun olmaz :13: ben de haftaya detaylıya girmeyi düşünüyorum cünsiyetleri daha netleşmedi benim yaramslar çok bekletiyo beni detaylıya girersem orda sanırım belli olur bebişlerim hayırlı haberlerini bekliyoruz canım :KK54:
 
Kızlar yarın ayrıntılı ultrason randevum var eşimi alırlar yanıma dimi? Acaip panik halindeyim inşallah hersey yolundadir Bebişlerimiz sağlıklıdır:KK16:
Alırlar tabi canım beraber izlersiniz:)çıkınca yaz bizede
Allah Allah her doktor farklı bişey söylüyor galiba. :26: Kızlara sormak lazım ilk aylarda nasıldı onların? Kızlarrrrr :) bebişler yer değiştiriyor muydu ilk aylarda? :emir_bebek::emir_bebek:

Süperrrr bayıldım buna, yazıp assak mı odanın kapısına doğumdan sonra :KK70:

Ay ay ay sağlıkla sıhhatle gelsin oğluşların canım, çok güzel olmuş:KK16:
Ben de cinsiyetleri öğrenirkenden internetten bakmaya başladım süslere ve doğum şekerlerine :)
Bu arada isim de bakıyorum ama çok zor ya, ömür boyu taşıyacaklar sonuçta bu isimleri, siz zorlanmadınız mı?

Sağol canım hepimizin bebekleri sağlıkla gelsinler..isim konusunda zorlanmadık:)eşim E ile başlasın diye diretti:)bende eymeni çok beğeniyodum zaten...ege yerine önce ediz düşünmüştük,sonra ege daha çok beğenildi:)
 
asbee kıs tabi alırlar canımm bi sorun olmaz :13: ben de haftaya detaylıya girmeyi düşünüyorum cünsiyetleri daha netleşmedi benim yaramslar çok bekletiyo beni detaylıya girersem orda sanırım belli olur bebişlerim hayırlı haberlerini bekliyoruz canım :KK54:

Seninkiler bu kadar naZa göre kız olmalı:KK9:
 
Kızlar bugun bende beşiklere baktım cok tatlı ufacık kibarcik ahşap bi beşik buldum 55x100 gibi boyutu..tam istedigim gibi 2 yasa kadar yatabilecekler..cinsiyetlerinin belli olursa almayı düşünüyorum ama 490 tl bi tanesi iki tane alınca ve peşin alınca indirimi olur dediler bi tarafı tekerlekli yani kolay taşınabilir isteğe gore salınacak tarzı sallaniyo yani altta sabit ayakları var sallanan yer üstte..derinligi gayet iyi az degil bebek icinden düşemez yani..biraz pahalı ama hoşuma gitti yatakodamda rahatça kullanabilirim..2 yasa gelince odalarını ayıracak zaten bi daha düşünürüz :)

beyazcım resmini eklersen fikir verirsin walla ne alacağıma ben karar veremiyorum kararsızım beşik ana kucağı nasıl bi şi alsam ki :KK53:
 
canım kayınvalim kayınpederi yanımdalar:KK43: malum çok takip edemiyorum eşimde şehir dışına çıktıl 1 hafta beraberiz anlayacağın nede olsa evin geliniyim ya bide uzağız misafir gibi geldiler o yüzden çok takılamıyorum iki hafta sonra kontrolüm var inş. cinsiyetleri belli olursa paylaşcam sen nasılsın?

kızz ne zamandır yoktun gel arada benimkilerin de cinsiyetleri belli değil canım yaa seninkiler belli olunca yaz çatlıcam ayy :KK36::KK36:
 
:KK3::KK3::KK3:
walla 5.10cm ölçtü dr...yanlış değildir sanırsam:)geçen ay 3,,6 ile 4 arasıydı:26::26::KK34:
tek fark sürekli uzanmak canımmcım.

maşallah canım o zaman demek oluyoo sürekli yatmalıyız :KK34: ben de doktora sorucam sonra unutuyorum inşallah bi dahaki sefere sorayım benim rahim uzunluğu ne alemde :nazar:

Ben de iyiyim cok şükür. Hastanedeyim. Yarin tam 30 hafta bitecek inşallah. Haftalar geçtikçe rahatliyorum ben de

canım inşallah zamanında doğarlar 30 hafta da az değil bundan sonra rahat ol :KK54:
 
X