2014 sevgililer günü hediye seçimi mekan seçimi

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2012
2.205
193
Eski Roma’da evlilikleri yasaklayan imparatora inat gençleri gizli gizli evlendiren Aziz Valentin’in idam edildiği gündür 14 Şubat. ‘Aman canım, bize her gün Sevgililer Günü’ demeyin, çünkü sevgiliniz hiç de öyle düşünmüyor. İyisi mi bu yazıyı okuyun ve ‘Sevgililer Günü’nüzü nasıl unutulmaz kılacağınızı öğrenin...

Hediye Seçimi...

BUNLARI YAPIN!

1) ÇİÇEK VE ÇİKOLATA ‘Sevgililer Günü’nün olmazsa olmazlarıdır. Ancak hediyeden sayılmaz. Yani, alacağınız hediyeyi çiçek ve çikolatayla verebilirsiniz ama tek başına çiçek ve çikolatayı hediye olarak veremezsiniz. Ama sevgiliniz uzaktaysa, hediyesini daha sonra vermek üzere sadece çiçek gönderebilirsiniz. Önemli not: Çiçeğinizi asla internetten sipariş etmeyin. Bunun makbulü çiçekçiden ısmarlanan çiçektir.

2) TASARIM EŞYALAR Sevgiliniz böyle bir günde kendisini özel hissetmek ister. Her yerde bulunmayan, sadece ona özel yaptırdığınız objeler hoşuna gidecektir. Kadınlara tasarım takılar, erkeklere marka etiketinin konulduğu yerde kendi adının yazılı olduğu özel dikilmiş bir gömlek alınabilir. Seçenekleri çoğaltabilirsiniz. Burada önemli olan gidip bir mağazadan 10 dakikada seçeceğiniz bir hediye yerine, ona özel bir şeyler yaptığınızı göstermektir.

3) FOTOĞRAFLARINIZI KULLANIN Dijital hayatın içindeyiz. Cep telefonlarımızla, dijital fotoğraf makinelerimizle sayısız fotoğraf çekiyoruz. Ama ne yazık ki bunlar karta basılmıyor artık. Siz birlikte çektirdiğiniz fotoğraflardan olıuşan güzel bir albüm hazırlayabilirsiniz. Fotoğraflarınızı kronolojik sırayla albüme yerleştirip altlarına da birkaç cümle yazarsanız, kendi resimli aşk öykünüzü de oluşturursunuz.

4) YARATICI OLUN ‘Sevgililer Günü’, yaratıcılığınızı da kullanma fırsatı bulabileceğiniz bir gün. Neye yetenekliyseniz, onu kullanabilirsiniz. Müzikle ilgileniyorsanız sevgilinize bir beste yapın. Resim yapabiliyorsanız, onun resmini çizin. Örgü örebiliyorsanız, ona atkı, bere örün. Şiir yazabiliyorsanız, onu anlatan bir şiir yazın. Sonuçta tüm bunlar ona özel olacaktır. Yüreğinizden kopup gelen şeyler olacağı için beğenilmemesi imkansızdır.

5) TEK TAŞ MESELESİ Evlenmeye niyetiniz varsa, evlilik teklifi için en uygun gün ‘Sevgililer Günü’dür. Bu teklifi de bütçenize göre alacağınız ‘tek taş pırlanta’ yüzük ile yapmalısınız. Yalnız, tek taşı aldınız diye evlilik teklifinizin kabul edileceğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Cevabından emin değilseniz sakın bu işe girişmeyin. Tabii bir de evlenmeye niyetli değilseniz tek taş yüzük hediye etmeyin. Çünkü tek taş sadece evlilik çağrıştırır.


BUNLARI YAPMAYIN

1) EV HAYVANI ALMAK Eğer aranızda konuşmadıysanız sakın sevgilinize sürpriz olarak kedi, köpek, kuş, hamster, hatta akvaryum balığı bile almayın. Hayvana bakmak büyük sorumluluk ister. Sevgilinizi zor durumda bırakmayın. Ama ille böyle bir şey yapmak istiyorsanız bütçenize göre gidip kilolarca mama alın, sevgilinizi elinden tutup bir hayvan barınağına götürün ve oradaki hayvanları besleyin. Hem siz mutlu olun hem de onlar.

2) ÖZENSİZ SEÇİLMİŞ HEDİYE Bir mağazaya girip önünüze çıkan ilk şeyi almayın. Ambalajı ne kadar güzel olursa olsun, özensizce seçildiği hemen anlaşılır. Bir hediye almanın öyküsü vardır. Hediye aldığınızda, aldığınız şeyi bulmak için ne kadar uğraştığınızı anlatınca bunu anlarsınız. Kısacası baştan savma davranırsanız bu hemen anlaşılır. Önce alacağınız hediyeyi kafanızda belirleyin, sonra onu bulmak için dolaşmaya başlayın.

3) PARA YA DA ÇEK VERMEK Yeni sevgililerde olmasa da ilişkileri birkaç yılı aşmış sevgililerde görülen durum. Hediye seçmeye üşenen erkekler, “Şu parayı, şu hediye çekini al da hediyeni kendin seç” der. Bir kadına kendini daha kötü nasıl hissettirebilirsiniz? Zaten atla deve değil ki, biraz zaman ayıracaksınız, hediyenizi alacaksınız ve onu kendiniz vereceksiniz. Zaten bunu bile yapmıyorsanız o ilişkiyi yeniden gözden geçirmenizi öneririm.

4) HEDİYE ALMAMAK Bunun hiçbir mazereti yok. “İşe dalmışım” olmaz, “Ertesi gün alırım” olmaz, “Özür dilerim” olmaz... Kısacası bir ‘Sevgililer Günü’ kutlamasına eliniz boş gidemezsiniz. Hele hele sevgiliniz size hediye almış da siz almamışsanız içine düşeceğiniz durumu bir düşünsenize? Kadın ya da erkek olun, hediyesiz olarak bir ‘Sevgililer Günü’nü atlatmanız mümkün değil. Sevgiliniz ‘Önemli değil’ dese de kalbi hep kırık kalacaktır.

5) TÜMDEN UNUTMAK Günümüzde, internet bu kadar yaygınken ‘Sevgililer Günü’nü unutmak pek mümkün olmasa da, olur ya, dalgınlığınıza gelir, plan yapmamış olursunuz. Bittiğiniz andır. Sevgiliniz, haftalardır sizin yapacağınız sürprizi bekliyordu. Yaşayacağı hayal kırıklığının ölçüsü yok. İyisi mi şimdiden planınızı yapmaya başlayın. Artık alarm mı kurarsınız, ne yaparsınız bilmiyorum ama böyle bir günü unutmamak için önleminizi alın.
****


MEKAN MESELESİ


1) ROMANTİK OLMALI Dışarıda kutlayacaksanız, bulunduğunuz kentin en romantik mekanlarını tercih edin. En azından yemeği baş başa yiyin. Bu yıl ‘Sevgililer Günü’ hafta sonuna denk geliyor. Yemekten sonra arkadaşlarınızla buluşup eğlenmeye devam edebilirsiniz.

2) EVİNİZİ SÜSLEYİN Evde kutlama yapacaksanız, süslemeleri unutmayın. Örneğin mumlarla adını yazın, en sevdiği yemeği yapın. Masanızı da ‘Sevgililer Günü’ konseptinde süsleyin. Kalpler, mumlar, şamdanlar gibi... Evde yenen yemekten sonra geceye ister dışarıda, ister evde devam edebilirsiniz.

3) KÖTÜ SÜRPRİZ YAŞAMAYIN Mutlaka daha önce bildiğiniz, tanıdığınız, tecrübe ettiğiniz ya da çok iyi referansları olan bir yere gidin. ‘Sevgililer Günü’, mekan keşfetmek için uygun bir gün değil. Üstelik gittiğiniz yerde garsonlar sizi tanırsa kendinizi güvende hissedersiniz.

4) ÖZEL ETKİNLİKLER ‘Sevgililer Günü’ne özel etkinlikler düzenleyen mekanları gözden geçirin. Belki de sevgilinizin çok beğendiği bir sanatçının konserine rastlayabilirsiniz. Biletleri alıp ona sürpriz yapabilirsiniz. Partilere de katılabilirsiniz. Tabii ‘Yalnızlar Partisi’ olmamak şartıyla.

5) AYARLAMALAR YAPIN Yer ayırttığınız mekana önceden gidip sevgilinize çeşitli sürprizler hazırlayabilirsiniz. Örneğin hediyenizi değişik bir şekilde masanıza getirtebilirsiniz. Masanıza özel süslemeler yaptırabilirsiniz. Evlilik teklif edip ‘Evet’ cevabı aldığınızda bunu kutlama haline çevirebilirsiniz.
 
X