Mevsimlerle birlikte dış etkenlerin cildimize etkileri değişir. Bahar aylarında cilt bakımı ve doğru makyaj teknikleri ile muhteşem bir görünümü elde edebilirsiniz.

İlkbahar ve yaz mevsiminin cilt makyajı; hemen hemen hiç makyaj yokmuş gibi bir görünüm yaratmayı hedefliyor.
Olabildiğince ince dokulu bir fondöten kullanmak, bu trendin en önemli noktası. Chloé ve MaxMaranın defilelerinde yer alan makyaj uygulamalarında da bu eğilimi görmek mümkündü.

Ayrıca, eğer geçen sezonların parlak ve ışıldayan ciltlerinin aksine, bu yıl daha mat ve daha genç ifade veren versiyonları görüyoruz. Eğer elmacık kemiklerinizin üzerine hafif bir parlaklık vermek isterseniz, bunu Hermésin defilesinde gördüğümüz gibi çok hafif bir biçimde yapmaya çalışın.

Bu doğal görünümlü cilt makyajını tercih ettiğinizde ise, yanaklarınızı çok hafif pembe veya şeftali tonlarıyla renklendirebilirsiniz. Ancak allık uygulamanızı keskin bir hat olarak değil, yuvarlak vuruşlarla ortaya çıkaracağınız bir pembelik olarak gerçekleştirmeye özen gösterin. Böylece, doğal görünümlü cildinizin dengesini bozmamış olursunuz.

Dikkat çeken dudaklar

Bu sezon, dudak makyajında genel olarak her türlü doku kullanılıyor: Parlak glosslar, mat, yarı-mat ve simli rujlar. Ancak genel olarak daha mat görünümlerin yükselişe geçtiğini söylemek mümkün. Bir diğer nokta da; kimi dokuların bazı renklerle eşleşerek kullanılmaları.
Mat dokularda ise mercan ve somon tonları öne çıkıyor. Özellikle solgun bir cilt ve hafif rimelli kirpiklerle kullanabileceğiniz mercan rengi ile son derece güncel ve taze bir hava yakalamanız mümkün. Bu görünümün en güzel örnekleri Missoni podyumlarında yer aldı.

Yanakları vurgulayın

Allık uygulamalarında iki önemli trend öne çıkıyor bu sezon. İlki; 70li yıllarda gündemde olan, elmacık kemiklerini ortaya çıkaracak şekilde yapılan keskin hatlar. Bu tarzı seçiyorsanız, toprak tonlarında renklere yönlenebilirsiniz. Bu stile en iyi örnek, Givenchy defilesinde gördüklerimiz.

Odak noktası

Yıllardır alıştığımız seçeneklere alternatif olarak; gözlere artık daha renkli farlar sürebilir, daha uzun eyeline çekebilir veya daha büyük takma kirpikler kullanabilirsiniz. Renkli far için uçuk mavi, lila, uçuk pembe göz farını gözlerin üzerine yoğun olarak uygulamaya tercih edebilirsiniz.

Çarpıcı saçlar

Açık saçlar için omuz hizasında kesilmiş saçlarda iri dalgalar yaratarak, bu bukleleri yataktan yeni kalkmış efekti verecek gibi ellerle karıştırmak yeni trend. Ancak özel bir davet için hazırlanıyorsanız, eski Hollywood yıldızlarının vaglı modellerini de rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

İlgili konular ;

1.Doğal görünen bir bahar makyajı nasıl yapılır?
2.Bahar aylarında nasıl bir göz makyajı yapılabilir?
3.Bahar makyajında gözleri nasıl öne çıkarırız?
4.Bahar makyajında fondöten nasıl kullanılır?
5.Bahar makyajında ruj nasıl kullanılır?