Evlilik dünyada her toplumda kutsal görülen bir müessesedir. Düğün adetleri ve anlamları nelerdir? makalemizde sık karşılaştığımız düğün geleneklerinin neyi simgelediği konusuna yer verdik.
Nikah kıyılırken neden ayağa basılır?
Nikahta gelinin damadın ayağına yahut damadın gelinin ayağına basması tüm dünya ülkelerinde görülebilen bir gelenektir. Ayak basma olayının nedeni ise kim önce ayak basarsa evlilikte onun sözünün geçeceğine inanılmasıdır.

Gelinlikler neden beyaz olur?
Eski Romalılardan beri kadınların gelinlik tercihi beyazdan yana. Beyazın renk olarak simgesi ise masumiyet, saflık, temizlik ve bekarettir. Tüm bunların dışında beyaz gelinliğin yakışmayacağı hemen hemen hiç bir kadın yoktur.

Gelin buketi neden havaya atılır?
Gelinin arkasını dönüp çiçeğini geriye doğru fırlatması, çiçeği kapan kişiye şans getireceği, en kısa zamanda onunda evleneceği inancı hakim olduğundan, bazı gelinler çiçeğini atar ve gelinin bekar arkadaşları çiçeği yakalamak için yarışa girer.Ortaya eğlenceli bir görüntü ortaya çıkar, düğüne ayrı bir renk gelir.

Alyans neden sol elin yüzük parmağına takılır?
Eski çağlarda kalbe giden tek damarın, sol elin yüzük parmağında olduğuna inanılırdı. Kalp ise aşkın, sevginin en önemli merkezi olan organımız kabul edildiğinden çiftler genelde yüzüklerini buraya takmayı tercih ediyorlar.

Düğün Pastası Nasıl ortaya çıkmış?
Düğün pastaları şansın, baht açıklığının, mutluluğun sembolü olarak görülür.
Eski zaman düğünlerinde gelinin başında ekmek kırılır, davetliler de şans getirmesi için bu kırıntılarından alırmış, 17. yüzyılda Fransız bir aşçı bu geleneği pastaya çevirmiş ve düğünlerde pasta dağıtımı başlamış.

Baba evinden çıkarken kızın üzerine bozuk para saçılması
Kız baba ocağından çıkarken üzerine bozuk paralar atılması ve çocukların bunları toplamak için kapışması en yaygın görülen düğün adetlerindendir.
Bu geleneğin nedeni gelinin maddi olarak sıkıntı çekmeden bir yuvasının olması ve çocukları sevindirerek hayırlı bir izdivaça başlama niyetidir.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.