Tanıştığım Arkadaş

Altinayicik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2019
5
2
1
Geçenlerde konusunu açmıştım,ablamın eşinin amcasının oğlu ile tanışmış,konuşmuş ve bana yemek teklifi yapmıştı.

kabul ettim güzel bir akşam yemeği yedik.

arkadaşın karakteri hoşuma gitti.şimdiye kadar bir tane ciddi ilişikisi olmuş o da ilerlememiş.

hayata bakış açısı,duruşu,hoş sohbet olması filan çok hoşuma gitti.

ilk başta abimden tanıştırmasını istediğim zaman hem çok çekindim hemde aşırı korktum,
çekingem senin dolaylı yoldan akraba olman,
korkum ise tanışmayı kabul etmemendi.

ama senle konuştukça iyiki cesaret edip adım atmışım fln diyee saatlerce konuştuk,
konuşmaya başladımı susmuyorda :) bu sefer ben biyerden giriyorum lafa dahada uzuyor :)
akşam yemeği diye çıkmıştım evden.yemekti,tatlıydı başka mekanda kahvesiydi gece 11 i ettik,arada ablamla mesajlaştık merak etmesin diye.

anladığım kadarıyla arkadaşlık süresini fazla uzun tutmadan söz nişan yapmak istiyor,ama ben 6 ay dan önce olmaz,en azından yaşadığın şehire gelmem seni tanımam lazım ,söz ve nişan için daha çok erken,ailelerimizin tanış olması akraba olması iyi ama.ciddi bir ilişki için birbirimizin huyunu suyunu yaşantısını bilmemiz gerekiyor dedim.

hak verdi.acele davrandığını kabul etti.

sen gidince iletişimimiz sadece tel.üstünden olacak.gelip gitme imkanın nasıl olacak.dedim
haftalık izinimde gelirim.zaten seni özlemeye dayanamam filan diye bir dünya konuştu.

saatlerce konuştuk.havada soğuk olduğu için en son boğazı tahriş oldu :)

ilk defa bu kadar konuşkan bir erkeğe denk geldim.sesi tok ,akıcı konuşuyor,çok detaylı konuşuyor,konudan konuya zıplıyor.

en son şakayla karışık bir daha buluştuğumuzda ses kaydı yapacam 1 saat önce ne konuştuğumuz hatırlamıyorum dedim :)

o akşam ki konuşmanın sonucu niyetimi ablama anlattım,eğer kalbin ısındı,hayatıma onla devam edebilirim diyorsan,kafam uydu diyorsan.konuşun şimdilik,ama ona tam güvenmeden,birbirinize uyduğunuza kanaat getirmeden söz nişan olayına girmeyin dedi.

@Safsarisin gelişmelerden haber et demiştin :)

Ablanız doğru olanı söylemiş.
Valla konuşkan adamdan korkmayacaksın. Tabi umarım kalbinde ki dilindedir.

Bana çok tatlı geldiniz yaa :D umarım ikinizin de hayatı çok güzel olur :)

burçları fazla bilmiyorum ama 5 aralıkmış doğum günü :)

Belki çok klişe gelebilir sana ama tamamen deneyimlerime dayanarak bunları söylüyorum; bu yay arkadaşların üzerinde şeytan tüyü değil postu var
Adamlarda nasıl bir dil varsa sizi müthiş etkileri altına alabiliyorlar, sizin bahsettiğiniz profil de aynı bu cins bir yay. Size tavsiyem bu arkadaşlara karşı çooook dikkatli olmanız. Çünkü o dilleri ile tüm kötü özelliklerini kapatıp, gizleyip kendilerini şahane insanlar olarak karşı tarafa kabul ettirebiliyorlar. Gözünüzü dört açın, onun o dilliliğine karşı çok uyanık olun, kendisini etraflıca tanımaya çalışın, etrafa da sorup soruşturmayı ihmal etmeyin.

Ablanız çok mantıklı.

Bu kadar kısa sürede gidince hemen sizi özleyeceğini belirtmesi biraz abartılmış bir cümle gibi geldi bana.

Sohbet edebilmeniz güzel ama çok konuştuğunu söylüyorsunuz. Önemli bir sebep gibi gorunmeyebilir ama bu sizi yıldırır mı ? Yani siz sessizlik ararken , sessizlikte dinlenmek isterken onunla, o muhtemelen dolu dolu sohbet etmeye meyilli olacak hep. Bu gibi durumları da olcmeniz iyi olur.

Çünkü o dilleri ile tüm kötü özelliklerini kapatıp, gizleyip kendilerini şahane insanlar olarak karşı tarafa kabul ettirebiliyorlar.
Aşkolsun :D :D

Konu sahibi, ablanız zaten söylenecek en mantıklı şeyi söylemiş. Biraz zaman tanıyın birbirinize, konuşun, birbirinizi tanıyın, ilerleyen zamanlarda da fikriniz aynı devam ederse o zaman ciddi düşünürsünüz.

öbür konunuzuda okudum.
bu arkadaş size karşı ters birşey yapamaz büyük ihtimalle o riski göze alamaz .hem 2 taraf akraba hem g.doğulu diyorsun.zaten aranızda bir tartışma filan olsa siz dayanamaz ablanıza anlatrısnız,haliyle enişte beyde öğrenir konuyu,sizden önce enişte bey hizaya çeker onu,
sen onların öyle bizle büyümedi filan demelerine bakma erkekler itten korkmaz aile büyüklerinden korktukları kadar.nede olsa siz onun eşinin kardeşisiniz.size yapılacak ters birşeyde kendisinide mesul sayar enişte bey.

yani maddiyatın bu kadar erken konuşulması doğru değil.fakat arada abla ve enişte olduğu için büyük ihtimalle enişte anlatmıştır size bunları.enişte beylede arkadaş hakkında fazla konuşma bence ilişkiniz üstünde söz sahibi hissetmesin kendini ondan sonra daha farklı olaylar çıkarabilir size.

maddi yönden durumu iyiymiş mesleği,arabası,varmış evi siz yok sayın o evin kirasını kendimi alıyor ailesimi alıyor belli değil.düğün hediyesi laftamı yoksa tapusu ne durumda onu öğrenin.

deli cesareti gibi tutupta yaşadığı şehire gitmeye kalkmayın sakın,şimdi sıkıntı olmaz ilerde sen benim yanıma atlayıp geldin der,unutma sinir anında karşındakinin kalbini kırmak için herşey söyleniyor.

tanışma şekliniz bana çok garip gelmedi,normal birşey yani,ki abisindem rica etmeside mantıklı yani gelip direk konuşmaya kalksa redetme olasılığınız çok yüksekti.

yani sizinle aynı şehirde yaşamıyor olsada diğer akrabalarla veya bayan akrabalarla arası nasıl.kendi ailesi ile iletişimi nasıl.

neden ailesiyle farklı şehirde yaşıyor.ablası veya kardeşi varsa iletişimleri nasıl. kısaca sadece size karşımı bu kadar ilgili hoş sohbet,yazınızdan anladğım kadarıyla sizi çok etkilemiş,umarım riskli işlere kalkışmazsınız.ailesi ile olan bağı filan çok ipucu verir.

çok konuşuyor diyorsunuz bu özelliği hem iyi hem kötü aslında.demekki daha yeni tanıdığı biri ile bile saatlerce muhabbet edebiliyor,bunu aynı çatı altında girip bir akşam boyunca kafasını telefondan veya pc den kaldırmamasından birlikte aynı mekanda olupta,tek kelam etmemesinden iyidir.ama çok konuşarak başka yanlarını gizliyor veya açıklarını kapatıyor olabilirde.birde konuşurken dolu mu konuşuyor yoksa haybeye mi konuşyor,gelecek için planı fikri ney herşey öyle hadi evlenelim demeyle bitmiyor maalesef.farklı şehirde çalışyor,gelip gitme durumu nasıl olacak.ileride iş ilerlerde nişan olayı olursa hangi şehirde yaşayacaksınz,ev durumu ne olacak,sizin eğitim durumunuz ney iş imkanınız nasıl olacak.siz bugün tamam evlenlim deseniz ailesinin karşısına çıkıp anlatabilirmi durumu,biz evlenmek istiyoruz şu tarihleri düşünuyoruz şurda oturcaz diyebilirmi yoksa sizin ilişkinizi ailesinin gölgesinde bırakırmı.
birde evlendikten sonrada konuşacak yani,bu tür adamlar her yerde çok konuşur gittiği yerden yarım saatte gelemez :)
çekincesi yoksa dışarda bayanlarlada konuşacak.

konuştuklarınız ablana anlattan ama çokta detay verme,ama geldiğin gittiiğniz yerleri ablanıza söyleyin buluştuğunuzdan haberi olsun,bu yazdığımı art niyetli algılamayın iila ters bir durum olacak değil.yolda başınıza iş geldi veya gittiğiniz mekanda sıkıntı çıktı en azından ablanız ve eşi bilir,gerektiği durumda arkanızda durur

yazım uzun oldu okurmusun bilmem ama çok konuştuk diyince bunlarıda konuştaysanız sorun yok ben aklımda olan sorunları ve olasılıkları yazdım.yani ciddi bir yola girmek için soru işareti bırakmayın kafanızda arada akrabalar var diyede illede iş evlilikle sonuçlanacak değil.

İlk buluşmada söz, nişan yapalım diyen adam anormaldir bence. Size nasıl güveniyor ? İlişkiyi bırak, ilişki dinamiği bile oturmamış. Niyetim ciddi denilir benim bildiğim sadece. Kesinlikle acele etmeyin derim.

Her şey çok tatlı giderken ilk buluşmada evlilikten bahsedip seni özlerim demesi benim midemi bulandırdı. Umarım yanlış düşünüyorumdur.

yani ilk buluşmadan bismillah daha ne sözü nişanı,en 5-6 ay konuşun tanışın,bazen ters bir konu açın tepkisini ölçün.
aradaki akrabalar filan neyse siz acele karar vermeyin yeter,

şu yaşadığınız duyguları bir kere yaşayamadım valla ona yanıyorum .)

öbür konuda acele etmekten korkuyorum demişssin ama bu konuda yazdıklarınızdan sonra bencede korkun hele yaşadığı şehire gitmek gibi bir hata yapmayın sakın.

gevezeymiş zaten allah sabır versin benim için çekilecek çile değil :) bolbol konuşturun konuda konuya atlayın maksat fikrini öğrenmek,çoğunlukla msjlaşırsınız zaten,aile ilişkileri ne durumda anası babasıyla neden ayrı yaşıyor bence iyi bişey ama altındaki sebeb önemli.

ortaya sorunlu bir konu atın bırakın konuşsun siz satır aralarında cımbızla laf çekin,mesela evlenirsek nerde yaşıyacaz,veya şuanki çalıştığı işi bırakıp ailesiyle aynı şehirde yaşarmı.veya adamın akrabalarını tanıyorsunuzdur zaten geçen şunu şurda gördüm nasıl biri filn diye laf at ortaya ,

muhabbetiniz ilerleyince çocuğunuz olmuş ona isim arıyormuş gibi bir hava oluşturun,bakalım fikirleri,ne geleneksel biri değil diyorsunuz ama ,gelenekselmi modernmi öyle 2 yemekte konuşmayla anlaşılacak birşey değilki,
en basiti çocuğuna dedesinin ismini filn düşünüyor olabilir,veya hiç tasvip etmediğim evlilikten sonra kapı kapı gezip el öpme aha bu benim karım tavırları varmı,anca zamanla ve konuşarak anlarsınız.

üstte bir arkadaşta yazmış hele biraz tanıyın birbirnizi ,2 haftalık tanışıklık konuşmadan işi evliliğe vurmayın hemen.
acele tavırlarına aldırış etmeyin,kuzuyu yakaladım başka kurtlar kapmasın telaşına düşmüştür o :)

arada akraba olarak isterse babamın oğlu olsun, tanımadığım bir adamla aynı evde yaşayamam valla.bi yerden sonra abla,enişte sadece akıl verir,başınıza bir sıkıntı geldimi biz sadece söyledik o gitti etti dermi.

en son olarak evlat olarak istediği kadar ayrı yaşasın asi olsun ,anası höt dedimi girecek delik arayan arkadaşlarım var,eşi eve gelirken 3 ekmek al dese almaz,ama anasının borcam isteğini unutmaz,anasıda akrabanız sayılır ablanızdan anası konusunda fikir alabilirsiniz.

İlk görüşmede hemen söz-nişan mevzuları nasıl konuşuldu anlamadım.
Birbiriniz hakkında hiç birşey bilmeden tanımadan çok erken..

Back
X