Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlü tutabilmek için bebekler kışın nasıl beslenmelidir? Çocuklar için soğuk günlerde hastalanması önleyen besin önerileri hazırladık.

Kış aylarında vücut direnci azalabilir. Anne sütünden sonra ek gıdaya geçmiş olan bebeklerin beslenmesinde bağışık sistemini güçlendirici gıdalar bulunması gerekir. Bebeğinizin soğuk günlerde çabuk hastalanmasını engellemek ve hassas vücudunu koruyabilmek için tüketmesi gereken besinleri paylaşıyoruz.

kisin_bebek_beslenmesi.jpg

Demir içeren besinler: ıspanak, yumurta, lahana, brokoli

A vitamini: Domates, pırasa, tatlı patates, kayısı, maydanoz,

B vitamini: Süt ürünleri, yumurta, muz, bezelye, avokado

C vitaminleri: Portakal, mandalina, domates, çilek, brokoli, karnabahar

Vitamin desteği olarak bu besinler ile besleyebilirsiniz. Kış döneminde bebeğinizin hastalıklardan korunması için gerekli protein desteğini de almış olması gerekir. Yumurta, et ve balık en önemli hayvansal protein kaynakları arasında yer alır.

Çocuğunuzun karbonhidrat ihtiyacını karşılaması için tam tahıllı ekmekler ya da bakliyatları tercih edin. Meyvelerden hazırlanmış meyve tabakları ya da taze sıkılmış meyve suları çocukların karbonhidrat ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılar.

Küçük çocuklarınıza hazır ve paketlenmiş ürünler ile beslenme alışkanlığı kazandırmamaya özen gösterin. Bu ürünler genel vücut sağlığı açısından zararlıdır. Günümüzde çocuk obezitesinin artma nedenlerinin başında erken yaşta başlanan koruyucu ve trans yağ içeren gıdalar olduğunu unutmayın.

Çocuklarınızın öğünlerinin dengeli bir şekilde hazırlanmasına özen gösterin. Tabağında sağlıklı yağ, karbonhidrat, sebze ve meyve olmasına dikkat etmeniz gerekir.