Hastalıkların önlenmesi ve sağlıklı bir gelişim için bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi çok önemlidir. Özellikle bebeklik ve çocukluk döneminde gelişen bağışıklık mekanizması, beslenme alışkanlıkları ve alınan gıdalar ile sağlanır.

Dengeli, yeterli ve düzgün şekilde beslenmek, hastalık risklerinin kaldırılmasında en önemli faktörler arasında yer alır.

Bağışıklık Sistemi Nedir?
Bedenin savunma sistemi olarak nitelendirilebilir. Mikrop, bakteri ve virüslerin hastalığa neden olmaması ve sağlıklı bir yaşam için vücut tarafından geliştirilen bir mekanizmadır. Bağışıklık sistemi ilk anne sütü ile oluşmaya ve gelişmeye başlar. Anne sütü içerisinde bulunan özel bileşenler sayesinde, bebeğin bağışıklık sistemi gelişir.

cocuklarin_bagisiklik_sistemi_nasil_guclendirilir-600x400.jpg


Bağışıklık Sistemini Geliştiren Faktörler
Beslenmenin yanı sıra uyku da bağışıklık sisteminin gelişmesi ve güçlenmesi için çok önemlidir. Yeterli ve kaliteli uyku daha sağlıklı bir gelişim ve yaşam için önemlidir. Bedenin daha zinde, donanımlı ve güçlü olmasını sağlayan uyku, gece salgılanan hormonlar ve dinlenerek güçlenen organların daha sağlam bir bağışıklık sistemi oluşturmasını sağlar.

Uyku esnasında kendini yenileyen vücut, çocukluk çağlarında bağışıklık sisteminin gelişmesine olanak sağlar. Gıdalar ve beslenmeyle alınan mineraller, vitaminler vücuda daha sağlıklı bir form kazandırırken, bağışıklık sistemi dahil tüm sistemlerin daha fonksiyonel çalışmasına olanak sağlıyor.

Dengeli ve düzenli beslenme, sağlıklı beslenme alışkanlıkları çocukluk yaşlarda kazandırılmalıdır. Anne sütü ise ilk doğduğu andan itibaren, özellikle ilk 6 ay mutlaka verilmelidir.

Çocuklar İçin Bağışıklık Sistemi Güçlendiren Özel Karışımlar Tıklayın !

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Yiyecekler Tıklayın !

Çocukları Hastalıklardan Koruyan Gıdalar Tıklayın !

Çocuğun Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Neler Yapılmalı? Tıklayın !

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Öneriler Tıklayın !