Hamilelik döneminde kilo kontrolün sağlanması zordur. Aşırı kilo almasanızda özellikle göbek bölgenizde göz görülen bir sarkma olabilir. Kısa sürede gerilen cilt, pelvik bölgesi kaslarında oluşan gevşeme, artan kilo göbek bölgesindeki sarkmanın en önemli nedenleri arasında yer alır.

Göbek bölgesindeki fazla yağları eritebilmek ve sarkan deriyi toparlayabilmek için neler yapmalısınız? Özel bir diyet programı uygulamak ve düzenli egzersizler yapmak size yardımcı olabilir. Göbek bölgesine yönelik egzersizlere normal doğumdan kısa süre sonra başlanabilir. Sezeryan doğumlarda ise bu süre daha uzun olacaktır.Diyet programı uygulamayı düşünen annelerin ise emzirme döneminde oldukları için uzman kontrolünde diyet yapması gerekir.

Pilates ve yoga gibi vücudun kısa sürede şekle girmesini sağlayan sporları tercih edebilirsiniz. Pelvik bölgesindeki kasları sıkılaştırmak için özel hareketler yapabilirsiniz. Bu süreçte bol su tüketmeyi ve hareket etmeyi ihmal etmeyin. Fırsat buldukça orta tempolu yürüyüşler yapın.
  • Beğen
Reactions: perest_royka