Kilo verebilmek için diyet listesi uygulamak yerine günlük beslenme alışkanlıklarınızda değişiklikler yaptığınızda kilo verebilirsiniz. Tokluk hissi yaratmayan ve kan şekerinizin hızla yükselmesine neden olup açlık krizi yaratan gıdalardan uzak durmalısınız. Daha az kalori aldığınızda ve daha fazla hareket ettiğinizde diyet listesi uygulamanıza gerek kalmayacaktır.

Öğle ve Akşam Salata


Salata yemek midenizde tokluk hissinin daha çabuk oluşmasına yardımcı olur. Yağsız sirke ya da limon suyu ile hazırlanmış salata tüketebilirsiniz.

Yemeklerden Önce Su

Yemeğe oturmadan kısa süre önce oda sıcaklığında bir bardak su için. Gün içerisinde aç olmadığınızda bir şeyler yemek ihtiyacı hissediyorsanız nedeni susuzluk olabilir.

Çorba İçin

Öğle ve akşam yemeklerinizde mutlaka unsuz çorbalara yer verin. Sebze ve tavuk suyu çorbaları sağlığınızın korunması da yardımcı olur.

Asitli İçeceklerden Uzak Durun

Asitli tüm içecekleri hayatınızdan çıkarın. Yüksek şeker içeren bu ürünler tokluk hissi yaratmaz ve daha çabuk acıkmanıza yardımcı olur.

Çikolata

İlk günler zor olsa da çikolatayı tamamen hayatınızdan çıkarabilirsiniz. İşlenmiş şeker içeren bu ürünü tüketmeyi bıraktığınızda vücudunuzdaki fazlalıklardan kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Küçük Porsiyonlar

Yemeklerinizde küçük tabak tercih etmelisiniz. Böylece sadece mideniz değil gözünüzde doymuş olur.