Çocuk sahibi olması için hiçbir rahatsızlığı bulunmamasına rağmen hamile kalamayan kadınların yaşam şartlarında değişiklik yapması gerekir. Sizde bazı alışkanlıklarınızdan vazgeçtiğinizde hamile kalma şansınızı arttırabilirsiniz.

hamile_kalmayi_engelleyen_nedenler.jpg

Trans Yağ Tüketimi

Trans yağlar fast food ürünler, kızartmalarda bulunur. Ovulasyan sürecini olumsuz yönde etkileyebilir. Bu gıdaların tüketimini azaltmanız gerekir. Yağlı besinler yerine doğurganlığı arttırıcı besinlere yönelebilirsiniz.

hamile_kalmayi_engelleyen_gizli_neden.jpg

Aşırı Egzersiz

Egzersiz yapmak doğurganlığınızı belirli bir dereceye kadar artırabilir, ancak doğru miktarda egzersiz yapmak önemlidir. Çok fazla egzersiz yapmak enerji dengesini değiştirir ve üreme döngüsünü olumsuz etkileyebilir. Araştırmalar, uzun ve yoğun günlük egzersizin hamile kalma şansınızı düşürebileceğini gösteriyor.

hamile_kalmak_gebe_kalmak_cocuk_sahibi_olmak.jpg

Vücut Kitle İndeksinin Çok Düşük Olması

Zayıflamak kilolu kadınların doğurganlık özelliğini arttırabilir ancak çok zayıf olmak tam tersi bir etki yaratır. Yeme bozuklukları yumurtlama döngüsünü olumsuz yönde etkiler.

gebe_kalmayi_engelleyen_nedenler.jpg

Verimli Yumurtlama Döngüsü

Her kadının kendine özel olan adet döngüsünde yumurtlama için en verimli günleri belirlemeniz gerekir. Bunun için iki adet döngüsü arasındaki günleri kaydedebilirsiniz.