Hamilelik süreci ile alakalı efsaneleşmiş noktaların başında gelen aşerme kadınların canlarının birden bire herhangi bir besini istemesidir. Bu besinlerin genellikle mevsiminde olmayan meyveler olduğu esprili şekilde dile getirilen noktalardandır.

Hamilelikte karpuz istemek de bu minvalde düşünülebilir. Karpuz beslenme düzeninizde oldukça hoş bir lif grubu oluşturacak olan meyvelerin başında gelmektedir. Fakat bu meyvede porsiyon kontrolünüzün yüksek olması lazımdır. İçerisinde yüksek oranda şeker barındırdığı için fazla tüketildiği zaman kan şekerinizin orantısız artmasına sebep olabilir. Ayrıca uzun vadede kilo almanıza dahi sebep olabilmektedir.

Et Tüketimi Nasıl Olmalıdır?

Çiğ et ya da çiğ balık tüketmekten kesinlikle kaçınmalısınız. Özellikle içerisinde mikrop barınması yüksek olan bu et gruplarının çiğ olarak yenmesi büyük sıkıntıları beraberinde getirebilir ve parazite bile sebep olabilir.

Hamilelikte etsiz çiğ köfte yenir mi sorusu da oldukça sık bir şekilde dile getirilen hususların başında gelmektedir. Etsiz çiğ köfte içerisinde yer alan materyaller incelendiği zaman kısırın daha endüstriyel versiyonu olarak görülmektedir. Bu nedenle yenilmesinde herhangi bir sıkıntı yoktur. Fakat içeriğin tam olarak güvenilir bir biçimde hazırlandığından emin olmalısınız.

hamilelikte_aserme-600x400.jpg


Günlük Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Hamilelikte günlük beslenme nasıl olmalıdır sorusunu soran kişilerin şu noktaları dikkate almaları gerekmektedir;

  • Hamilelikte dondurma yemek kadınların en sevdikleri unsurların başında gelmektedir. Fakat porsiyon kontrolünü bu besinde de oldukça sıkı bir biçimde yapmalısınız. Hamilelikte dondurma yemek zararlı mı? Tıklayın !
  • Hamilelikte elma yemek sağlam bir lif kaynağı olduğu için uzmanlar tarafından da tavsiye edilmektedir.
  • Bolca su tüketilmesi en çok özen gösterilmesi gereken detaylardandır.
Bu noktalar hamilelerin beslenme sistemlerinde olması gereken unsurlardan sadece bir kısmıdır.

Hamilelikte Aşerme Neden Olur? Tıklayın !

Hamileler neden aşerir? Tıklayın !

Aşerdiğiniz yiyecekler ? Tıklayın !

Eriyorum – Eriyorum Aşeriyorum Tıklayın !

En Erken Hamilelik Belirtileri Nelerdir? Tıklayın !

Hamile Olmayan Kadınlar Aşerir Mi? Neden Aşerir? Tıklayın !

Hamilelikte Kız Bebek Belirtileri Tıklayın !

Hamilelikte Erkek Bebek Belirtileri Tıklayın !

Gebelikte Üzüm Yemenin Faydaları Nelerdir? Tıklayın !