Domates, yüksek lif oranı içerisindeki vitamin ve mineraller açısından harika bir besindir. Vücudunuzun bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Şimdi ise zayıflama konusunda da size faydası olabilir. Domates diyetini uygulayan kişiler tedbir amaçlı doktoruna danışmalıdır. Diyeti 1 ay uyguladıktan sonra vücudunuzu en az 1 ay dinlendirin.

Domates Diyeti

Sabah

Bir dilim Çavdar ekmeği (domatesli) az beyaz peynir, marul, bir haşlanmış yumurta, dilim dilim domates, Fesleğen, kırmızıbiber, tuz ile daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.

Ara Öğün

Kuru kayısı (3 adet), domates suyu ve meyve suyu karışımı

Öğle

Marul (birkaç yaprak), rezene (küçük bir tane), tulum peyniri, ceviz ile hazırlanmış salata.Dilimlenmiş 100 gr domates de eklenir. Daha sonra zeytinyağı(bir tatlı kaşığı), sirke(2 yemek kaşığı) salatanın üzerine eklenir ve karıştırılarak domates diyeti öğle yemeği yenir.

Ara Öğün

Şeftali (1 orta boy), meyve suyu ve domates suyu karışımı

Akşam

Makarna (domates sosu + 50gr peynir ile birlikte hazırlanır.) İçerisine birer soğan ve sarımsak ekleyebilirsiniz. Zeytinyağı (bir tatlı kaşığı), 3 tane kurutulmuş domates diliminin üzerine eklenir ve kekik le tatlandırılarak sotelenir. Daha sonra bir su bardağı sebze suyu da malzemelerin üzerine eklenir ve ocağa koyularak 10 dakika kadar pişirilir. Makarna ile karıştırılarak tüketilir.