Günde 2 Bardak Nar Sirkesi Zayıflama Kürü İçmenin Faydaları

İyi haber şu ki, bu yöntemin onu daha ciddi hale getiren bazı bilimsel referansları var. Araştırmacılar, nar sirkesinin karın bölgesini sıkılaştırmasının ve yağ yakımını desteklemesinin nedenlerini araştırmaya başladıklarında, AMPK adlı bir enzimi aktive ettiğini keşfettiler.


AMPK'nin aktivasyonu, yağ yakmaya başlamak için düğmeyi çevirmeye en yakın şeydir ve sirke konusunda uzman olan araştırmacı Carol Johnston tarafından açıklandığı gibi, bireysel hücrelerde enerji elde etmek için kilit bir süreçtir. Gerçek şu ki, nar sirkesi karışımı sistematik olarak tüketilmesi vücudun herhangi bir bölgesindeki yağların yakılmasına fayda sağlar. Ek olarak, ana yemeklerden önce bu nar sirkesi zayıflama kürünün tüketilmesinin kan şekeri artışlarını azaltmak için çok yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Arizona Üniversitesi tarafından bildirilen bulgulara göre %54'e kadar. Sabit kan şekeri seviyesi, fazla kalorileri göbek yağı şeklinde depolayan bir hormon olan çok daha az insülin ürettiğimiz anlamına gelir.
nar_sirkesi_diyeti.jpg
Narın, doğal olarak idrar söktürücü ve temizleyici özellikleri ile karakterize edilen bir meyve olması nedeniyle kilo vermede belirleyici rolünün olduğunu belirtmekte fayda var. Aynı zamanda kan şekerini dengede tutmak için faydaları olan bir meyvedir. Daha hızlı kilo vermek için iyi glikoz kontrolünün gerekli olduğu iyi bilinmektedir; Basitçe şeker dalgalanmalarını durdurmak çifte kazançtır: daha az insülin, daha az yeni karın yağı depoladığımız ve mevcut karın yağını daha kolay erittiğimiz anlamına gelir. Ayrıca kan şekerini kontrol ederek açlık ve aşerme azalır. Ayrıca nar sirkesinin sağladığı antioksidanlar sayesinde doğal olarak açlık hormonu olan leptin seviyesini yükseltirler.


Nar sirkesinin bir diğer büyük dehası ise yıllardır bildiğimiz bir faydasıdır. Bilim adamları, sirkedeki asetik asidin karaciğerde yağların parçalanmasını hızlandırdığını çeşitli araştırmalarla doğruladılar. Şaşırtıcı bulgu, yedi sirkeli içeceği test etmeye başladıklarında, nar sirkesinin elma, kiraz, ginseng ve hatta yaban mersini ile karıştırılmış en güçlü sirke olduğuydu.

Buna dayanarak, uzmanlar nar sirkesinin bileşimini daha ayrıntılı analiz etme görevini üstlendiler ve asetik asidin etkisini hızlandırma özelliğine sahip, daha önce hiç tanımlanmamış olmak üzere dört farklı bileşik olduğunu keşfettiler.
  • Beğen
Reactions: Caddy