Sağlıklı olmak ve vitaminlerden daha fazla yararlanmak için diyetinizi taze sıkılmış meyve suyu ile destekleyebilirsiniz. Meyve suyu ile ayda 20 kilo verme önerilerimizi inceleyebilirsiniz.

Meyve suyunun kilo vermeyi hızlandırıcı birçok etkisi vardır. Sıvı olması ile metabolizmayı hızlandırır. İçerdiği vitaminler ile vücut sağlığının korunmasına yardımcı olur. Düşük kalorili beslenmeden kaynaklanan halsizliğin önüne geçer. Diyet döneminde kilo vermeyi sağlamak için nasıl meyve suları hazırlanmalıdır?

Diyet Döneminde Taze Sıkılmış Meyve ve Sebze Suyu İçmenin Faydaları

Açlık Krizlerini Engeller

Vücudunuzun ihtiyacı olan temel besin maddelerini verir. Tok tutma özelliği ve işlenmiş şeker bulunmaması ile tatlı krizlerinizi de yatıştırabilir.

Kolay Hazırlanır

Acıktığınızda kolaylıkla hazırlayabileceğiniz meyve suyu karışımları sizi fast food ağırlıklı beslenmeden uzak tutar. Malzemeleri yıkayıp meyve sıkacağına hazır hale getirmeniz sadece birkaç dakikanızı alacaktır.

Doğaldır

Taze sebze ve meyvelerden hazırlanan bu karışımlar tamamen doğaldır. Kimyasal madde ya da koruyucu içermediği için sağlık açısından sorun oluşturmazlar. Kendiniz hazırladığınız için mevsime uygun sebze ve meyveleri kullanabilirsiniz.

Lezzetlidir

İçerisine istediğiniz sebze ve meyveleri eklediğiniz için damak tadınıza uygun bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken önemli nokta ise yüksek miktarda şeker içeren meyveleri kullanmamalısınız.

Enerji Verir

Farklı vitamin grupları içeren bu karışımlar enerji verme özelliği taşır ve yenileyicidir. Cilt üzerinde birçok olumlu etkileri vardır.

Doğal Detoks Etkisi Yaratır

Vücutta fazla yağ birikmesinin en önemli nedenlerinden biride sağlıksız beslenme alışkanlıklarıdır. Meyve suyu diyeti ile vücudunuzdaki toksinlerden arınabilirsiniz. Bu etkili bir kilo verme yöntemidir.

Meye Suyu Diyeti İle Nasıl Kilo Verilir?

Meyve suyu diyetlerinde beslenmenizin ortalama % 70'lik kısmının hazırladığınız meyve ve sebze suyundan oluşması gerekir. Gün içinde katı beslenme isteğiniz olduğunda kendinizi sınırlandırmanıza gerek olmadan düşük kalori içeren katı besinleri tüketebilirsiniz.

meyve_suyu_sebze_suyu_diyet_listesi.jpg


Örnek Meyve Suyu Karışımı

Sabah

Ananasın 1 / 3'ü

Yarım salatalık

Ispanak (1 avuç)

2 tane elma

2 tane limon suyu

Buz (1 su bardağı)

Tüm malzemeleri katı meyve sıkacağından geçirin ve buzu ekleyerek tüketebilirsiniz.

Öğlen

2 tane elma

Ananasın 1 / 3'ü

2 tane kivi

2 tane nektarin

Hazırlanışı

Nektarinin kabuklarını soyun ve meyve sıkacağından geçirin. Hazırladığınız karışımı öğle öğünü olarak tüketebilirsiniz.

İçine buz ekleyerek tüketebilirsiniz. İki kişilik bir öğündür.

Akşam

2 tane portakal

2 tane havuç

1/4 baş marul

1 tane kereviz sapı

1/4 lahana

2 tane büyük brokoli

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri katı meyve sıkacağından geçirin. Hazırladığınız karışımı akşam tüketin.

havuc_kilo_verme_diyet_listesi_havuc_suyu.jpg


Tüm Gün Boyunca Tüketebileceğiniz Ara Öğün

2 tane havuç

1 tane salatalık

1 demet maydanoz

Ispanak (1/2 demet)

1 demet kereviz

Hazırlanışı

Tüm sebzeleri katı meyve sıkacağından geçirin ve ara öğünlerde tüketin.

Bu diyet sıvı içerikli olduğu için hızlı kilo vermenizi sağlar. Bu süreçte kendinizi enerjik hissedeceksiniz. Doğru egzersiz programları ile kısa süre içinde istediğiniz formda vücuda kavuşabilirsiniz.

kaynak: https://www.healthambition.com/juicing-recipes-for-weight-loss/