Normal doğuma hazırlık nasıl olur diyorsanız Kadınlar Kulübü sizler için derledi!

Hamilesiniz ve çok heyecanlısınız.. Hamilelik sürecince doğumunuzu nasıl yapacağınızı her ne kadar bebek belirlese de normal doğum düşünenler için güzel bir içerik derledik. Bu süreçte neler yapmanız gerektiğini kısaca sizlerle paylaşmak istiyoruz. Doğumunuzun yaklaşmasına çok az bir süre kalmış olabilir. O nedenle daha rahat ve sakin bir doğum gerçekleştirmek için bunları bilmeniz gerekir.
normal-doguma-hazirlik-sureci-nasil-olur.jpg


İşte adım adım normal doğum hazırlık süreci:

· Normal doğuma hazırlık için öncelikle yapmanız gereken ilk şey doğum hakkında bilgi edinmek. Sizlerin nelerin beklediğini bilirseniz doğumunuz yaklaştığında panik yapmamış olursunuz.

· Eğer doğumunuz için hastaneniz belliyse doğumdan önce odanızı sıcak hale getirin. Evinizdeki gibi hissetmeniz ilk süreci iyileştirebilir.

· Normal doğum düşünüyorsanız mutlaka harekete etmelisiniz. Sakın 9 ayı sürekli oturarak ya da yatarak geçirmeyin. Son anda sezaryen doğuma geçiş yapabilirsiniz. Egzersiz yapmak daha rahat doğum yapmanızı sağlar.

· Doğumunuz yaklaştığı andan itibaren ağrılarınız nedeniyle rahat bir uyku hayaliniz olabilir. Bu süreci iyileştirmek için hamileler için özel üretilen yastıkları deneyin.

· Normal doğuma hazırlık için doğumunuz yaklaştığında sık sık sıcak duş almanız kaslarınızın gevşemesini ve rahatlamanızı sağlar.

· Bu süreçte masaj yapın. Eşinizden destek alabilirsiniz. Ellerinize, ayaklarınıza, kollarınıza ve bacaklarınıza yapacağınız masaj normal doğumunuz için faydalı olabilir.

Normal doğuma hazırlık için sizin önerileriniz neler?

Bu bilgiler öneri niteliğinde olup, kesin bilgi için uzmana danışınız!