Bu yazımızda patates diyeti zayıflatır mı sorusuna cevap vereceğiz ve patates diyetinde neler yenebilir, patates diyet listesi paylaşacağız…

Patates Diyeti Nedir?
Patates diyeti özellikle son yıllarda ortaya çıkmış ve patates diyeti ile zayıflayanlar her geçen gün daha fazla oranda duyulmaya başlanmıştır. Patates diyeti kısaca haşlanmış patates ekseninde sınırlı sayıda gıdanın alınabildiği, yağ, şeker, tuz ve una asla yer vermeyen bir diyettir. Patates diyeti yapanlar için 1 hafta süren ve diğer diyetlere kıyasla katı denebilecek bir diyet. Patates diyetinde öncelikle haşlanmış patates ana besin olarak kullanılmakta. Protein ve yağ ihtiyacı genellikle yoğurt veya süt ile desteklenmekte. Diğer yandan patates gerçekten kalori fakiri bir besin. Orta boy bir patateste yaklaşık 110 kalori var. Günde 3 tane patates hem tok tutuyor hem de sadece 300-350 kalori aldırarak kilo vermenize yardımcı oluyor. Bu sebeple ki patates diyeti yapan veya patates yiyerek zayıfladım diyen çok sayıda kişiyle karşılaşıyoruz.

patates_diyeti_yapanlar_zayiflayanlar_kilo_verme-600x302.jpg


Patates diyetinde günde en az 2 litre su içilmesi gerekiyor. Çay, kahve gibi su harici içecekler pek tavsiye edilmiyor. Asitli içecekler ve alkol ise kesinlikle yasak. Patatese tuz veya yağ eklemek veya ketçap gibi tatlandırıcılar ile tüketmek de yasak. Diğer yandan günde 500-600 kalori almaya izin veren patates diyeti bir kesim tarafından çok katı olduğu tek taraflı beslenmeye neden olduğu ve yapanlarda halsizlik gibi sorunlara sebep olduğu nedenleriyle eleştirilmektedir.

Patates Diyetinde Ne Yenir? Patates Diyet Listesi
Örnek bir günlük patates diyeti menüsü şöyle:

Sabah

  • 1 tam boy haşlanmış patates
  • 1 kase yoğurt veya 1 bardak süt
Öğlen

  • 1 tam boy haşlanmış patates
  • 1 kase yoğurt veya 1 adet elma
Akşam

  • 1 tam boy haşlanmış patates
  • 100 gr ızgara somon veya hindi göğüs
Patates Zayıflatır Mı? Tıklayın !
Patates diyeti ile zayıflayanlar Tıklayın !
Yoğurt Limon Pul Biber Kürü ile Zayıflama Diyeti Tıklayın !
Ender Saraç Göbek Eriten Diyet Tıklayın !