Günlük yaşamın yoğunluğundan kaynaklanan stres ve uykusuzluk günümüzde birçok insanın yaşadığı problemler arasında yer alıyor. Sağlıklı ve doğru gıdaları tükettiğinizde bu sorunları ortadan kaldırabilirsiniz. İsagenix diyeti ile kilo verebilir, daha rahat uyuyabilir ve kendinizi rahatlamış hissedebilirsiniz.

Isagenix Diyeti Nedir?

Isagenix diyeti, vücudun durumunu asidikten alkaliye doğru kaydırmayı ve vücutta var olan her türlü iltihaplanmayı azaltmayı amaçlar. Toksinleri temizler ve vücut dengesinin sağlanmasına yardımcı olur. Bağışıklık sisteminizin korunmasını sağlar. Temelinde yaşam tarzında değişiklikler yapılması yer alır.

isagenix_diyeti.jpg

Nasıl Uygulanır?

Isagenix diyetinde genellikle 9 günlük ya da 30 günlük programlar uygulanır. Kilo alımına yol açan tüm gıdalardan uzak durulmasını amaçlar. Vitamin ve mineral ağırlıklı beslenmeyi temel alır.

Diyetin ilk iki gününde karbonhidrat alımının azaltılması gerekir. Böylece vücut normal dengesine dönmeye başlar. Sonrasındaki iki gün içinde vücudun temizlenmesini sağlayacak bir diyet programı uygulanmaya başlanır.

Temizlenme günlerinde tüketebileceğiniz başlıca gıdalar ise kereviz, badem, elma gibi besinlere ağırlık verebilirsiniz.

Temizlenme günleri bittikten sonra diyetinizde işlenmiş şeker ve un içermeyen besinlere yer vermelisiniz. Taze meyve ve sebzeler bu diyette en çok tüketmeniz gereken ürünlerdir. Az yağlı kuruyemişleri tercih edebilirsiniz. Yağ olarak sağlıklı yağlar içeren saf zeytin yağını tercih edebilirsiniz.