Geleneksel kültürümüzde yer alan Türk kahvesinin sağlık için birçok faydası olduğu biliniyor. Kalın bağırsak kanserinden koruması, siroz riskini azaltması, kolesterolü düşürmesi ve kemik erimesini engellemesi bu yararları arasında yer alır. Son dönemde kilo vermek isteyenlerin başvurduğu bir yöntem olan Türk kahvesi gerçekten kilo verdiriyor mu?

Türk kahvesi şekersiz tüketildiğinde kalori içermez. Metabolizmayı hızlandırma etkisi vardır. Türk kahvesi ile kilo veren kişileri başarıya ulaştıran asıl faydası ise iştah kesme ve daha fazla yemek yeme isteğinizi azaltıyor olmasıdır. Sizde kilo verebilmek için Türk kahvesini denemek istiyorsanız ilk olarak günlük aldığınız kalori miktarını azaltmalısınız. Günde 2 fincandan fazla Türk kahvesi içmemelisiniz. Kalp hastaları için çarpıntıya neden olabilir. Türk kahvesini sade olarak yanında şeker, lokum ve çikolata olmadan içmelisiniz.

Yemeklerden ortalama 1 saat önce tükettiğinizde yemeklerde fazla yemenizi engelleyebilirsiniz. Yanında mutlaka büyük bir bardak su için. İçerisinde bir ince dilim elma eklediğiniz su kahvenin acı tadını sevmeyenler için iyi bir alternatif olacaktır.