Diyette zayıflama hızınızı arttırmak için yoğurt kürleri uygulayabilirsiniz. Zayıflamak içib tüketmeniz gereken yoğurt kürleri ile metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz. Ara öğünlerde yer verebileceğiniz ve antioksidan içeren yoğurt kürleri ile yağ yakabilirsiniz.

Yoğurt yüksek oranda protein, probiyotik ve kalsiyum barındırır. Diyet döneminde sağlığınızın korunmasına ve metabolizma hızınızın arttırılmasına yardımcı olur. Az yağlı yoğurt ile hazırlayabileceğiniz karışımları ara öğünlerde tükettiğinizde ana öğünlerde oluşan açlık krizlerini engelleyebilirsiniz. Yağ yakmaya yardımcı olan bu etkili yoğurt karışımları hazırladık.

Yoğurt ve Yaban Mersini

Güçlü bir antioksidan olan yaban mersinin kalorisi düşüktür. Vücut sağlığınızın korunmasına yardımcı olur. Bir küçük kase az yağlı yoğurdun içine bir avuç yaban mersini ekleyin ve ara öğünlerde tüketin.

zayiflama_kurleri_yogurt.jpg


Yoğurt ve Çilek

Çilek, diyet yapanların en önemli sorunu olan tatlı krizlerine girmenizi engelleyebilir. Bir kase az yağlı yoğurdun içine 7-8 tane çilek ekleyin ve ara öğünlerde tüketin.

Tarçın ve Yoğurt

Tarçın kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur. Diyabet hastalarını tükettiği tarçınlı yoğurt kürünü kan şekerinizi dengelemek ve vücudunuzun yağ depolamasını engellemek için kullanabilirsiniz. Bir kase az yağlı yoğurdun içine bir tatlı kaşığı tarçın ekleyin ve gün içinde tüketin.

Keten Tohumu ve Yoğurt

Son yıllarda diyet listelerinde önerilen zayıflamaya yardımcı besinlerden biri de keten tohumudur. Bir kase az yağlı yoğurdun içine bir çay kaşığı keten tohumu eklediğinizde metabolizma hızınızı arttırabilirsiniz ve daha hızlı yağ yakabilirsiniz.

Böğürtlen ve Yoğurt

Düşük kalorisi ile diyet listelerinin en çok tercih edilen meyvelerinden biridir. Antioksidan özellikleri ile cilt içinde faydalıdır. Bir kase yoğurt ve 7-8 tane böğürtlen ile lezzetli bir ara öğün elde edebilirsiniz.

Kayısı ve Yoğurt

Kayısı sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir. Sodyum ve potasyum açısından zengindir. Birkaç tane taze ya da kuru kayısıyı yoğurt ile karıştırıp tüketebilirsiniz. Diyetin ilk dönemlerinde ortaya çıkan kabızlık sorununu ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir.

Kuru Erik ve Yoğurt

Kuru kayısı gibi metabolizmanın hızlanması ve tatlı krizlerini engellemek için bu karışımı hazırlayabilirsiniz. Uzun dönemli diyetlerde oluşan demir eksikliğine iyi gelir. Kalori değeri yüksek bir besindir. Ara öğünlerde 3-4 tane kuru eriği yoğurt ile karıştırıp tüketebilirsiniz.