09:00 - 18:00 Kesintisiz Muhabbet

abla haklısında birde şöyle bir durum var
büyükler düşünmüyorsa kocalar ailelerine hatırlatmalı
tanıdığım bir abi var, annesi doğum günü gelin doğum etti hediye almalı v.s. Bunları pek bilmez
bahsettiğim abinin karısı doğum yaptı annesiyle günler öncesinde hediyeyi aldı doğum zamanı verdi kadın gelinine, aynı şekil çocukların doğum gününde de

büyükler bilmiyorsa gençler onları yönlendirmeli, eşlerin haberi olmadan

hediyeden anlamıyorsa maşa yerine altın kapıp gelebilirdi :)))))))))

ayrım ayrımdır.aklına altın yerine maşa gelmiş

Maşa mı alınırmış doğum gününde yaa,çok ilginç be olsam tepinirdim yani alır o maşayı fırlatır atardım .
Hediye önemli değildir ama buda alınmazki çekim bana göre ayıp bu şimdi,hiç almasa daha iyiymiş,kutlardı o bile yetermiş

benim kayınvalidem doğum günümü geçtim doğum yaptım yabancı biri gibi geldi gördü gitti torununu

hiç bi d.günümü de hatırlamaz ağlıyım mı şimdi

hediyeden anlamıyorsa maşa yerine altın kapıp gelebilirdi :)))))))))

ayrım ayrımdır.aklına altın yerine maşa gelmiş

Villada oturan biri bi altının hesabına bu kadar girmemeli bence

O villayı da eşi almamıştır eminim, bu yaşta villa sahibi olunmaz çünkü

kaynana geline göz dağı vermek için elim maşalı bak ona göre mi demek istemiş acep

O zaman evliliklerin kültürler çerçevesinde yapılması lazım. Yani kadının kültüründe doğum günü kutlamak var mı bakalım varsa kadının zevkine hitap edecek hediye alacak kadar paralel mi? Kayınvalidenin olaya kastı yoksa evinde olan eksik bir şeyi almak istemiştir, maşa da olabilir bu. Neden olmasın..

evet çek bence de 1 yıl ne demek değil mi??ben yalnız olsaydım zaten dakikasında o evden çıkmıştım..davayı da açmıştım..ama oğlum var benim ve o yüzden kararımdan pişman olmamak için ilerde,iyi düşünmek zorundayım..

İnşallah mervecim
Nereye kada devam edecek bu yaşam,neye karar vereceksin evet mi hayırmı diuyeceksin,bir noktada birinizden biriniz patlayacak her an herşeye hazırlıklı olmanız lazım.
ablacım zaten bu durumu çok uzun sürdürmeye niyetim yok,böyle yaşamı hiçbirimiz haketmiyoruz,oğlum da ben de..
bayram sonrası sanırım kendisiyle yüzleşip kararımı vereceğim..yoksa niyetim böyle devaam etmesi değil..bayramda konyada kalabalık olur vs,başbaşa olmayız zaten,iyi olur..

sağol gofretcim,güvenine layık olmaya çalışcağım:)

Epey bir koşturmacam var gofretim.
İki muhabbet edemedim ne zamandır ya

Bu arada maşa meselesi komik.
Hiç almasa daha iyi bana göre
Tebrik etsin yeterr
Ama villaya hayır demem doğrusu

Bilmem abla ben yine teşekkür ederdim hatta ettim
Kayınvalidem benim doğum günümü bilmez, doğum günüm geçmişti zaten annemler başbaşa kutlayın diye gelmediler
Hafta sonu geleceklerdi, kayınvalidem de duyunca ayıp olmasın dedim isterseniz siz de gelebilirsiniz diye sordum
düğüne gidecekti, iki arada bi derede geldi, sever şenliği annemler var diye de gelmiş olabilir bilmiyorum
Kendine göre penye almış bana hediye diye
Teşekkür ettim, kaldırdım
Akşam Ous sordu, dedim dur giyeyim de gör
Bi gördü koptu ala ala bunu mu almış bunu sen giymezsin ki dedi
Olsun düşünmüş :97: sakın yanında böyle söyleme dedim

O da ilk ve son hediyesiydi zaten

Hee şunu da demeden geçemeyeceğim. Ben hamileyken kayınvalidem elinde el örgüsü bir patikle geldi. “al kızım bunu kızının çeyizine koyarsın” dedi. Annem arkada güldü durdu da ben duygulandım. Kadının kültürü bu kadar yani. Patik benim annem bile giymemiş, ben hiç bilmem ta ki kızımın çeyizi… ooo nerden nereeeeee… düşünmesi yetti yani o an.

Eh artık eli maşalı gelinim var diye dertlenmez,
Maşayı kendi tutuşturmış eline

Son düzenleme:

Evet
Bir de ben anne değilim
O konuda da çok yorum yapamıyorum
Senin ve Ata için en hayırlısını diliyorum

Bizimkde bilmez ancak duyarsa kutlar..
Teşekkür edersin zaten,olması gerekende odur bana göre.
Ama ne bileyim maşa almak ne kadar akıllıca yani.

Oda ilginçmiş şimdiden bunları düşünüyor kadıncağız hemde çeyize koyarsın diyor

Son düzenleme:
quartacım senin sorunun ne eşinle ilgili orasını anladım da biraz bana da anlatsan

Hanım abla benim kayınvalidem köylü, çok saf, anlatılmaz yani…
Saflığından kızamıyorum ama domuz kocasına kızıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…