1 ay sonra evleniyorum ama işimden dolayı mutlu değilim...

denizkabugu

Evli, mutlu, ...
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
725
6
96
Diğer
Merhaba arkadaşlar
1 ay sonra evleniyorum
allaha şükür çalışıyorum yerimde herkes olmak isterdi
bu çalıştığım şirkette 1 yılımı doldurdum
işe başlama saatim 7:00
çıkış saatim 18:00
öğle yemeği şirketten
şimdi bekarım diye baba evinden kısa bi mesafe yürüyüp anayola çıkıyorum saat 6.40 ta müdürlerim alıyor beni 7 km gidiyoruz ve
ve işyerimin yeri 7 km yi gittikten sonra ise anayolla 1.5 km uzaklıkta ve yol berbat
yazın sıcaktan kışın ise soğuktan yağmurdan dolayı kesinlikle yürünmez o derece berbat
şimdilik bekarım diye müdürlerimle aynı saatte gidiyorum bu yol konusunda sorun yok
ama asıl sorun evlendikten sonra yaşayacağım
gelin gideceğim ev anayola 1.5 km uzaklıkta sabah bir kere bu yolu yürümek zorundayım ve işyerimin de 1.5 km mesafesi
evlendikten sonra sabah 8-8:30 gibi işe başlamak istiyorum
arabamız da yok ben nasıl gitcem
nişanlımla bu konuyu paylaşamıyorum az çok imalarda bulunuyorum ama bişi anlamıyor sanırım
çalışmak güzel ama bu sorunu düşündükçe işimden soğuyorum
nişanlıma size anlattığım gibi anlatsam bekarken çalışıyordu şimdi koca buldu da işini sorun mu ediyor diye düşünmesini de istemiyorum
n'olur bana fikir verin
şu an işyerindeyim ağlamamak için kendimi zor tutuyorum

pek anlayamadım ben bu konuyumu nişanlına açmaktan çekiniyosun.. yol sorunsa sorundur ima etmene gerek yokki. erkekler düz mantıktır imadan anlamaz bence bu kadar sorun edeceğinize açık açık konuşun. evlenicem diyosunuz bunu bile paylaşmaktan korkuyosanız daha büyük bir sorunda yıkılırsınız .

bunu nişanlına anlatmandan önce zaten onun bunu düşünüp kendine dert etmesi gerekiyor. düşünemiyorsa ne köy olur ondan ne kasaba cnm

evet imadan anlamıyor açık açık konuşmalıyım ama
bu konuyu daha tatlı ne biliym güzel bir şekilde nasıl anlatabilirim
onu düşünüyorum

Tam anlayamadım konuyu fakat canım nişanlınlada konuş ama evlendikten sonra işi bırakma derim ben..evde akşama kadar oturmaktan sıkılırsın bence...

diğer arkadasımıza bende katılıyorum kesınlıkle konusmalısın..allah korusun baska buyuk bı problemınız olsa konusamıyacakmısın yanı..bende nişanlıyım aşılamayacak cok problerımız oluyo ama iyi yada kötü ne düşünüceği umrumda degıl,konusmalısın bence ...evlilik hazırlıkları cok meşakatli zor bı sureç maddi ve manevi ..maddi yonden calısman gerekıyo hazırlıklarını tamamlamak acısından,oyuzden bu uzun calısma saatlerine ve uzun yolları hergun gıdıp gelmeye MECBURDUN .IYI BI İŞ BULANA KADAR İŞTEN AYRILMAM EN MANTIKLISI DERSIN....

Tam anlayamadım konuyu fakat canım nişanlınlada konuş ama evlendikten sonra işi bırakma derim ben..evde akşama kadar oturmaktan sıkılırsın bence...

sorun şu ebrumcum
evimle otobüse bineceğim yol arası 1.5 km yol yürüycem
sonra işyerine 10 km kadar otobüsle gidecem ve yolda inecem
indikten sonra 1.5 km yol yürüycem
yazın sıcakta , kışın ise soğukta ve yağışta
bunları düşündükçe kendimi daha kötü hissediyorum napcam ben

bence bu konuyu bi an evvel nişanlınla konuşmalısın ki endişelerini o da bilmeli. eğer işe devam etmek istiyorsan ve nişanlın da destekliyorsa evlenince bir araba alırsınız işe arabayla gelir gidersin.

ne demek nişanlın senı anlamaz?

bence sen söylemeden onun düşünmesi gerekiyor senı..

bır erkek karısının nasıl işe gidip geldiğini rahatlığını, güvenliğini düşünüp ona göre önlem almalı

hatta işyerıne yakın bı yerden ev tutup yaz kış yanlız başına yürüme demeli

evet doğru söylüyorsunuz da
o zannediyor ki ben hep böyle rahat gidecem
yani müdürlerim beni getirir götürür
ama müdürlerim düşünceli insanlar diil
bu konuda

Bu kadar basit bi olayı yanlış anlar diye nişanlınızla paylaşamıyosunuz da ilerde yaşayacağınız sorunları nasıl paylaşacaksınız?

başka bir iş bulma şansın yokmu canım? veya nasıl olsa ev kendinizinmiş. çalıştığın parayla kendine küçük bir aaba alırsan ne kendini üzersin ne işinden olursun. veya eşinin arabası olacak ise o seni bırakır ve alır. çözümün çok basit minik bir araba.)))

bence de nişanlına söylemen lazım canım. hatta bu konuya olan yaklaşımı senin için çok önemli olmalı. bu konuyu çözebilmeli yani...

Nişanlınızla konuşmaktan neden çekiniyorsunuz ki ; çalışmak istemediğinizi söylemeyeceksiniz ki , şuanki sıkıntıları anlatıp fikir alacaksınız..
İstişare yapacaksınız yani.Bu çok normal.Karşılıklı iletişim olmasa evlilik evlilik olmaz ki ..

Oturun ve bir güzel sıkıntınızı anlatın..Başka bir iş mutlaka arayın eğer bu iş olmazsa.

Bir bayan eğer çalışma durumu varsa MUTLAKA AMA MUTLAKA
en azından evlendiği ilk zamanlar-ilk aylar mutlaka ça lış ma lı..

bence de nişanlınla bir an önce konuşmalısın direk söylemek istemiyorsun anlaşılan o zaman şöyle olabilir. mesela böyle böyle yol sorunum olacak nasıl çözebiliriz. yada müdürler evlendikten sonra beni evden almayacak ulaşımı nasıl sağlamalıyım. sabah çok erken iş başı yapmam seni rahatsız edermi? sonuçta 7 de iş başı yapan birinin hergün en geç 5 te kalkması lazım(yol da dahil). bana sorarsan daha 1 ayın var başka iş bul evlendikten sonra başlayacak gibi ayarla derim.

evet haklısınız ben çalışmak istemediğimi değil de yol sorunumu söyleyeceğim
yol için çözüm aramalıyız dicem zaten gerisi gelir
yol çözümü bulamazsak başka iş bulma yoluna gidebiliriz yani olay bu işte sıkıntımdan önce bunu düşünememiştim
tşk ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…