1 bakıcı 2 bebek

yazfey

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2015
1.646
1.725
133
Arkadaşlar merhaba,
Bizim 21 ve 2 aylık olmak üzere 2 tane evladımız var Allah bağışlarsa.
Ben çalışıyorum şu anda doğum iznindeyim ve 1,5 ay sonra iznim bitiyor.
Hafta içi her gün 8.30-17.00 arasında bir bakıcımız var, büyük kızıma bakıyordu, memnunuz çok şükür. Ama 2 bebek olunca bakıcımız tek başına ikisine bakamayacağını söylüyor. Kv var aynı şehirde ama her gün gelmesini bekleyemem.
Normalde çalışma saatlerim 09.00-16.00 idi. İşe başladığımda 6 ay boyunca 3 saat süt iznim olacak ve evimiz işe arabayla 5 dakika mesafesinde.
Ücretsiz izin almak pek istemiyorum çünkü evde çok bunalıyorum,çalışmaya çok alışmışım, işim de çok yorucu değil.
KK'nın pratik zekalı hanımları bir çözüm bulalım hadi, ben şimdi nasıl bir yol izlemeliyim?
Çok teşekkürler :)

Allah bagislasin gule gule buyutun.
3,5aylikken ise baslamayi dusunuyorsunuz anladigim kadarıyla.
Bence bir bakicinin bu kadar kucuk bir bebekle bir de tam deli caglarindaki cocuga yetisebilmesi imkansiz.
Birinin fazlasiyla ihmal edilecegi aşikar.
6 aya kadar bari yaninda olsaniz?

6-7 ay siz baksanız sonra,Büyük çocuğu kreşe verip bakıcı küçüğe baksa olmaz mı.

Asla yargılamak icin sormuyorum ve gercekten merak ediyorum.
2 aylik bir bebek daha gozu açılmamış bir bebek demek. Keza anne hala lohusa.
Sezaryen olduysaniz daha yaralariniz bile iyilesmemistir. Normal dogumu bilemiyorum tabi.
Gercekten1 ay sonra ise baslarim dusuncesi sizi mutlu hissettiriyor mu?
Is hayatina donecek kadsr toparlandiniz mi?
Bende mi sorun var anlayamiyorum bana1 ay sonra ise basla deseler oturur aglarim su an ki bebeğim yasini geçti.

Maaşında ciddi bir iyileştirme teklif ettiniz ve ona rağmen mi böyle diyor?
Parasıyla da bakarim dese bence yalan soylemis olur.
O bebek gunde 7-8 kere kaka yapar, kusar, ustu basi kirlenir. Keza emmeyecek bu durumda beslenmesi de bakicida. Saat basi biberon isteyecek belki. Gazi, uykusu vs vs.
Bu durumda 2 yasinda bir cocuga ayrilacak zaman kalmaz ki.
Bakarim derse eger şundan emin olun televizyonu acip kizi karsisina oturtacak, bir daha da ellemeyecek.
Bakici durust davranmis tebrik etmek gerek.

Kınamıyorum ama anlamıyorum da.
Sıkılırım diye hemen işe dönme hevesi neden?
Neden yaptınız o halde ardarda?

Ben cidden üzlüyorum böyle konulara.
Çocuklar sanki yükmüş,eziyetmiş gibi "biz yaptık ama kim bakacak şimdi bunlara" der gibi açılan konulara...

Evet ben de bakamam muhtemelen ama müthiş şekilde bakan anneler var.

Çok tanıyorum, peşpeşe doğurdukları çocuklarını dört dörtlük büyüten ev hanımı anneler.

Çok tanıyorum, peşpeşe doğurdukları çocuklarını dört dörtlük büyüten ev hanımı anneler.
Anne elbet bakar, ama bakici ugrasamaz.
Oglum dogdugunda kizim 6 yasindaydi, ona rağmen ilk aylar cok zordu.
Oglan kucagimdayken kizin yemegini hazirliyordum ama kendim asla yiyemiyordum.
Bazi gunler bir sey yapamayip disardan soyluyordum.
Seferberlik hazirligi gibi akşam esim evdeyken ertesi gun oglen yemek icin bir seyler hazirladigim oluyordu.
Kaldi ki 6 yasinds durdan sustan anlayan, kendi yemegini yiyen tuvaletine giden bir cocuktan bahsediyorum.
Bakici bunlarin hicbirini yapamayan ve de her istedigi olsun diyecek yastaki bir bebekle yenidogana asla hakkiyla bakamaz, ben kesinlikle inanmiyorum.

Bakiciniz cok dürüst davranmış.Maasim artarsa bakarim dememis.En azindan 6 ayi bebek doldursa oyle baslasaniz? Şu an bebeğim 4 aylık.Buyuk kızımın okuduğu okulda çalışıyordum ve mesafe yürüyerek 5 dakika.Sut izniyle birlikte öğlene kadar calisacaktim(Okul müdürüm söyledi).Ben kıyamadım bebeğime,esimde destekledi ücretsiz izin aldim.İse dondugumde bebeğim 11 aylık olacak.Ek gıdası ,uyku düzeni herşeyi ben oturtmak istiyorum.

Annenin bakması farklı bakıcının bakması farklı, büyük olan mutlaka ihmal olacak.Anne çocuğu tv karşısına oturtsa küçüğe baksa kimse laf etmez ama bakıcıda öyle değil.

Kadın bakamam diyorsadzorlayamazsınız

Ya ikinci bi kadın gelecek ya da kadına fikrini sor ne yapalım de Belki kızını vs getirir yanına
Bir de bence üç saat iznini bölerek kullan 1.5 1.5 saat Böylece 10:30 _13
14:30-1600yap. Uykularını buna göre düzenle.
Simdi küçükler cesaret edemez kadın da haklı. İki aya daha da düzene girer.
Ben 20 aylık ve, 2 aylık iki bebek bıraktım benim ki de basta cok endişeliydie Toplam 4-5 saat Calışıyorıum bi şekilde sistemini oturttu. Sonucta ben de tek büyüttüm. Bir de ben ilk çocugu kendine yetecek şekilde büyütmüşüm. Memede ya da ayakta sallanarak vs uyutmadım mesela.
Bence bu 1.5 ayı iyi degerlendir. Mesela ben iki çocugu iki pusete koyup aynı anda sallıyordum vs

Haklısın müthiş özveri gerektiriyordur. Kendi evlatları gibi sevmesi lazım.

Tek çocuğun tüm gün bana bağlı olması bile beni ürkütüyor. Yavaşça topikten çıkayım, ama maaş olayını konuşmuşlar mı merak ettim.

Kreşe vermek gibi ikinci bir hata yapmayın

Küçük bebek cok küçükken işe başlamayı planlıyorsunuz
Anneye en çok ihtiyacı olduğu zamanlardasınız

Başka bir bakıcı bulun bence
Bende 2 aylık ve 28 aylık iki evladım var bakıcı ile bakıyoruz tabi ki bende desteğim ama ben olmasam da bakabilir bence
Çoğu zaman uyuyor oluyorum o bakıyor

Başka bir bakıcı bulun derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…