1 bakıcı 2 bebek

aynı durumu yasadım ama sıkılıyorum dıye cocugumu bırakmadım asla keske daha fazla kullanabılsemde ıkısınınde yanında olsam kızım 2.5 yasında suanda oglum 8 aylık yarımgun calıştım bıraz ızın derken bu zamana anca getırdım iş yerınde hıc rahat degılım hep aklımda evde kı benım annem babam bakıyor cocuklarıma calısmam gerekıyordu maddıyattan yoksa onları asla bırakmam.

Evde çocuk bakmaya sıkılıyorsunuz neden 2.doğumu neden n yapıyorsunuz, siz evde bunalıyorum diye izne ayrılmadıktan sonra bakıcıya hiç bişey diyemiyorum.

21 ay kreş için çok erken, bazı kurumlar bana göre tamamen maddi sebeplerle kabul etse de Türkiye'de özel olarak 3 yaş altı için hazırlanmış bakımevleri yok. Üstelik kardeşi doğar doğmaz kreşe başlatmamak, rutinini fazla değiştirmemek gerek büyük çocuğun. İlla işe başlayacaksanız en azından bir yıllığına küçükle ilgilenecek bir +1'iniz olması gerek.

Eğer maddi gücünüz elveriyorsa büyük çocuğunuzun kreş zamanı gelene kadar evde kalın,bakıcınız sadece küçüğe bakar siz de işe başlarsınız..

bu günleri mumla arayacağınız zaman gelcek onun en güzel zamanları ve siz çalışmak istiyorsunuz ne kadar da çalışkanmış bizim türk kadınları ya şaştım yazık o çocuğa anne kokusunu alması gereken zamanda siz çalışacaksınız aklınız yavrunuzda kalmıcak mı tamam çalışalım bende çalışıyorum para kazanalım maddi özgürlüğümüz olsun bunlar güzel şeyler ama herşeyden önce biz anneyiz çocuğu yaptım ama şimdi canım sıkılıyo yok öyle bi dünya 3 yaşına kadar annenin bizzat kendisi bakması öneriliyorken siz en azından 2 yaşına kadar bakın yazık çocuğa

Lütfen bir östrojen hormonlarınıza baktirin..gerekirse tedavi olun..sıkılıyorum diye evde 3.5 aylık bebegi birakmanin mantığını sayfa sayfa aciklasaniz gene anlamam..annelik içgüdülerim engel olur buna..
2 cocuk annesiyim bende..neler çektim tek başıma gurbet ellerde.. gözümden sakındım kuzularimi..kac yıl herşeyden soyutladim kendimi..sıkılmak kelimesini yasakladım kendime..anneligi vazife olarak gormedim hic..onlara karsi tutumum davranisim koca bir fedakarlikti..simdi çok şükür biri 5 diğeri 7 yaşında.. hergunlerine şahit oldum çok şükür..ben büyüttüm bebelerimi beeenn..gururla soyledim hep bunu..bir anne için en güzel şey evlatlarinin gözünün önünde büyüdüğünü gormektir..giden gunler gelmiyor cunku..

Ya bu kaçıncı sıkılıyorum konusu yapmayın Allah aşkına. Madem öyle neden bu kadar erken yaptınız 2.çocuğu? Daha bebek bari 1 yaşına kadar bekleyin lütfen.

+1
Ucretsiz izin imkani varken 3.5 aylik bebegi birakip ise baslamak nedir ya. Ustelik sadece evde sıkılıyorum bahanesi ile?
Bakici da bakamayacagini soylemis. Hakli da. Ben de bakamazdim.

Bakiciniz dürüst davranmış. Ben bakıcı olsaydim bende iki cocuga bakmak istemezdim. İkiside cok küçük. Birisi yuruyor, kurcaliyor, kendine zarar verebilecek yasta. Diger ise surekli beslenmesi, altinin temizlenmesi, tum dikkatin verilmesi gereken bir bebek. Allah korusun bakici diger cocukla ilgilenirken bebek kendi kusmugunda bogulabilir. Ben bu sorumlulugu almak istemezdim

Süt izniniz yasal olarak bebek 1 yaşına girene kadar olması lazım. Siz başka şekilde mi kullanacaksınız?

Ağır şeyler yazdım, sildim, yazdım, sildim. İçime bi taş oturuyor bu konuları görünce. Nasıl izah edeyim ağır konuşmadan? Taşıyıcı anne misiniz siz? 2-3 aylık çocuğu bırakmaya nasıl bi vicdan izin verir? Çocuk sadece kokunuzu alamadığı için bile ağlar.

Pratik çözüm; kendiniz bakın. 2. pratik çözüm; asla üçüncü çocuğu yapmayın.

Tek bebek olsa hadi anlarım da 2 bebek varken üstelik biri daha 3 buçuk aylıkken bunaldım diye işe dönmek bana biraz tuhaf ve bencilce geliyor..

Ben bebeğim 4 buçuk aylıkken babanneye bıraktım öğlen 1 saat görüp emzirip işe dönüyordum 1 yaşına kadar..
Bence biraz daha bekleyin. İkisi de küçük.

Bebegi spor olsun diye mi yaptiniz peki?
Ciddi soruyorum bunu..
6 ayini doldurmamis sabiyi SIKILIYORUM CALISMAYA ALISMISIM diye evde birakiyorsaniz sizin anneliginizi sorgularim ben.
Yapmayin o zaman ya cocuk yapmayin.
Iki tane el kadar bebegin gunahi ne?
Yap cocuk at bakici basina ne rahat is dimi..
Bahane de sIkiliyorum..
Ben sizin buz gibi bencil oldugunuzu dusunuyorum.

Konu sahibi KK bin zeki hanımları fikir veriyor sana cvb vermiyorsun kimseye, konuyu acmandaki amacın başka gibi sanki , senin evde bunalıp bakmadığın çocuğuna kimse bakmaz!

ilk cocugum 2.5 aylikken ise donmek zorunda kalmistim
esim issizdi , evi ben gecindiriyordum baska carem yoktu
hala icimdedir acisi
ikincide yaklasik 6 ay donmedim ise mumkun mertebe uzattim ucretsiz izinle
alabiliyorsaniz ucretsiz alin 6 aylikken donun , inanin 2.5 aylik bebekle 6 aylik bebek arasinda bile daglar kadar fark var

Benim bebeğim geldiğinde kızım 6 yaşında olacak ben bile diyorum anne olarak iki çocukla nasıl olacak,nasıl idare edeceğim diye. Siz iki minik bebekten bahsediyorsunuz ikiside anne sütü alacak yaşta hemde. Biri daha yeni yürümeye konuşmaya başlamış diğeri daha oturamıyor,anne sütü/formül mamadan başka birşey yiyemeyecek ağzı süt kokan bebek daha.
Kadın haklı bakamam demekle,sonuçta ikiside uyuyacak,ikisininde karnı doyurulacak ki birine yemek hazırlarken diğerine süt hazırlayacak,ikisininde altı değişecek. Hic kolay değil.
Tamam anneler bakıyor mecbur kalınca ama elin kadını aynı paraya neden kendini zora sokup baksın?
Ayrıca siz gece uykusuz kalacaksınız,o halde nasıl işe gideceksiniz,gelip birde çocuklarla ilgileneceksiniz?
Hem kendinize hem bebeklerinize eziyet edeceksiniz cidden,izin alın lütfen.
Hepinize yazık yani.

ben anlamıyorum bu evde sıkılanları

hele de siz 2 tane bebeğinizle sıkılacak vakit bulabiliyor musunuz?

bakıcı bakmaz tabi 2 çocuğa birisi sürekli oyun istiyor biri de bakım nasıl yetişsin kadın ki o çocukların siz ihtiyacı var

sıkılıyorum diyerek de bencillik yapıyorsunuz farkında değilsiniz

neyse diyecek daha çok laf ama banlanmak istemiyorum

bebekleriniz çok küçük.bence ilk çocuğunuz da daha bebek..iki bebeğe anne haricinde hiçkimse hakkıyla bakmaz.anne de sonsuz sevgisinden sabrından bakabilir gerisi tv karşısında hipnotize olmuş bir çocuk olarak vicdan azabı şeklinde size döner...okuyunca hissettiğim tek şey evden kaçmayı istiyor olmanız .bilemiyorum aslını astarını ama bana bunu hissettirdi..2.bebeğininiz hiç değilse 1 yaşına gelene kadar siz evde olun ama bakıcıda devam etsin..ilk yıl evde 2.bir yardımcıya biliyosunuzki hepimizin çok ihtiyacı oluyor..tek maaşa düşeceğiz zorlanırız bakıcı parasıyla derseniz ohalde hafta 2 gün mutlaka yardımcı alın..ev işine dair herşeyi ve büyük olanın temel ihtiyaçlarını o kişi takip etsin.yardımcının gelmediği diğer 2 gün için kv den rica edebilirsiniz.sonuçta hergün gelmemiş olacak..Bebeğimiz günbegün büyüdüğünde seni dinlendireceğiz anne ama bize şu ilk yıl yardımcı olurmusun derseniz reddeceğini sanmam.. küçüğünüz geldimi 1 yaşına işinize başlarsınız..bakıcı-yardımcı işine son verirsiniz, siz işe başlarsınız, kv hergün kendi evinde eski haytına döner, büyük çocugunuzu da kreşe verirsiniz.herkes yerini bulmuş hayatınıza eskisi gibi kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.bence bu şekilde hareket edebilirsiniz.hem her iki evladınızda size doyabilmiş sizde onlara doyabilmiş olursunuz.belki şartlar elvermediyse ilkinde de hemen başladınız ama bakın bu şekilde onunla geçiremediğiniz zaman açığınıda kapatabilirsiniz...ben olsam bu yolu izlerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…