1 bakıcı 2 bebek

sizin dediğinizi demek için cevap yazdım ama sildim sizde güç alarak bende yazıyorum gerçekten anneliğini sorguluyorum konu sahibinin benimde oğlum var ve ücretsiz izin aldım tek maaşa düştük kiradaydık ev sahibi evden çıkardı derken derken bi sürü sıkıntı yaşadık maddi olarak ona rağmen dönmedim işe annelik öyle doğurmakla olmuyo

3saat süt iznini sabah yada akşam kullansanız.12de girip akşam 4te çıkssnız 4saat idare edemez mi

Ben kadınların çalışması dışarı yönelmesi gerektiğini hep söylerim ama bu bebeklerin mağduriyeti demek olmamalı.

Bir anne nasıl demez "evet bunaldım hep evdeyim ama daha çok küçükler, bir daha bebek olmayacaklar, zaman çok çabuk geçiyor kıymetini bilip şahit olmalıyım benim gibi bakılamazlar" diye..
7/24 bir bebekle uğraşmak yorucu zaten ama bu uzun sürmeyecek ki.. Üstelik biri daha 2 yaşında bile değil. Çocuklarda kardeş kavramı 4 yaşında oluşmaya başlar. Küçüğüne zarar verme riski var. Gözlerin hep üstünde olması gerekir..

Ben çalışıyorum oğlum 18 aylık ama maddi sebeplerden devam ediyorum ve çalışmayı da seviyorum. İlk zamanlar işten çıkmayı düşünmüştüm sonra cesaret geldi hazır iş diye başladım. Her öğlen eve geldim işe döndüm.
Ama şimdi benim cesaret edemediğim şeyi yapsalar ve işten çıkarılsam zerre üzülmem. Tazminatım ve işsizlik maaşımla idare eder vaktimi oğlumla dolu dolu geçiririm.

Neden her şeyi tersten anlayan bir millet olduk acaba? Modernlik bu mu?
Evden uzaklaşmayı düşüneceğinizi, o bebekleri yaparken düşünmeniz gerekirdi.

Kızım 4 aylık tı işe başladım 4 saat çalışıyordum evime yürüme mesafesi 10dkydı iş yerim bebeğime annem ve kv sırayla baktılar bi süre sonra dayanamadım ücretsiz izne ayrıldım bazen maddi olarak zorlanıyoruz ama ben evde sıkılsam da çişe bile koştura koştura gitsem de çok mutluyum 14 aylık bebeğim öyle şeyler öğrendi ki kendimle gurur duyuyorum iyiki ayrdıldım
Bebeğin size ihtiyacı var bence en azından bi süre ücretsiz izne ayrılın maddi olarak çok zor durumda değilim diyorsunuz ondan bu yorumu yaptım çok zordaysanız durum başka
Bazen anneler 2 çocukla zor başederken bakıcınız gerçekçi davranmş bakamam demiş onu ayrıca tebrik ederim

Bir tek ben böyleyim sanıyordum ; )
Yapamadım ücretsiz izne ayrıldım . Mutluyum şimdi . Çok şükür
Kızım 1 yaşına gelmek üzere. Anca 1 buçuk yaşından sonra başlarım herhalde.

Anneniz yok mu? Bir kaç ay sizde kalsın. Sonra büyüyü kreşe verirsiniz?

Ya bu kaçıncı sıkılıyorum konusu yapmayın Allah aşkına. Madem öyle neden bu kadar erken yaptınız 2.çocuğu? Daha bebek bari 1 yaşına kadar bekleyin lütfen.
Yazacaklarımı yazmışsın sıkılacağınız,bakıcıya atıp gideceğiniz ,bir bebeği keşke yapmasaydınız.konu sahibinin işi rahatmış iş yerinde arkadaşlarla kakara kikiri çalışmak daha cazip geliyordur.bakıcı kadın nasıl baksın nasıl yetişsin ikisine birden biri tam el ayak zamanı diğeri daha miniminacık bi bebek.o kadar küçük bi bebeği bakıcıya bırakıp gitmeye içiniz nasıl elveriyor.maddi zorluk desen anlarım bi nebze ama onda bile insan kendinden biraz fedakarlık yapar yinede o kadar küçük bebeği bakıcıya bırakmaz.

Bir tek ben böyleyim sanıyordum ; )
Yapamadım ücretsiz izne ayrıldım . Mutluyum şimdi . Çok şükür
Kızım 1 yaşına gelmek üzere. Anca 1 buçuk yaşından sonra başlarım herhalde.
Ben de varim :)))
Izindeyim ben de 20 aylikken baslayacagim ise.
Büyük kizimda da ayni sekilde izin kullandim 19 aylikti o ise basladigimda.
Aslinda 2 yasa kadar bakmak isterim ama dönem arasina denk gelecek, okul kapanmadan 1 ay once baslamam gerekecek bu da cok sacma bir zaman dilimi.
Yoksa hic dusunmez beklerdim buyumesini.
Daha erken nasil olur hayal edemiyorum bile.

7 aylık hamileyim hergün bebeğim doğduktan sonra ona nasıl daha iyi bakabilirim nasıl iyi yetiştirebilirim diye deli gibi en ufak şeyi bile araştırmaya çalışıyorum . Siz 3 buçuk aylık bebeği nasıl kime bırakabilirim diye düşünüyorsunuz. Üstelik anladığım kadarıyla ihtiyacınız da yok . Şaşırıyorum sizin gibi annelere kusura bakmayın .

Aynen
Bende 18 aylıkken başlıcam
Evimde bakılacak. Gözümün önünde olacak. Bide kamera koyarım aklımda kalmaz. zaten tanıdık bildik biri.

Çözüm olarak büyük kreşe küçük bakıcıya yeterki siz ücretsiz izine ayrılıp evde sıkılmayın çocuk her türlü büyür.

biraz yavas vursaydiniz. bazen insanin aklindan geçer söyle mi yapsam boyle mi diye. yasamadan bilinmez. konu sahibi de dusunmustur sadece.

ben mecburen ise baslamistim zaten ucretsiz izin de vermezlerdi ozeldeydim. icim hep yaradir. her anneye her hamileye derim.hemen baslamayin.diye . ama herkes birden yuklenmis konu sahibine uzuldum. birumutturyasamak senin hamileyken konuna da yazdigimi.hatirliyorum hemen baslama dedigimi. sen de hemen hatta bebek.cok.kucukken baslayacagini.söylüyordun.

yani sunu demek istiyorum bu kadar sert yazmayalim. ben de bebeklere mumkun mertebe annenin kendisinin bakmasini dusunuyorum. hatta genelde annelere çalış diye cevap gelir konularda o zaman okurken bile sinir olurum. kolay değil iki kucuk bebekle calismak. konu sahibi ise baslasa bile tekrar izne ayrilacaktir.

bakici da sonuna kadar hakli. bakarim dese bile baktirmayin.

Bir de arada sut sagip bebegi esinize birakip biraz nefes alirsaniz sıkılmazsiniz. ben de su an biri 3 aylik biri 4,5 yasinda iki.cocukla evdeyim. aslinda cok sıkılmıyorim sadece uykusuzluk bunaltiyor. ama calisirken daha uykusuz kalacagimi daha zorlanacagimi biliyorum. bana da çevre baskisi cok ise basla diye. direnmeye calisiyorum

Aile eğer ciddi bir yokluğa düşmeyecekse ücretsiz izin alınarak anne yanında büyümeli.yokluktan kastım ise kira ve yiyecek giderlerini karşılayamamak. Diğer türlü her ihtiyacın ikamesi plıyoro. Bu imkanı olmayanları tenzih ediyorume.tabi ki anne bunalıyor, yoruluyor ama o bebeklere sorulmuyor dünyaya gelirken. NeNgüzel iki evladınız olmuş peşpeşe. Biraz daha gayret edin arada babalarına bırakın arkadaşlarınızla çıkın, kafa dağıtın ama siz bakın. Bakıcısı tarafından ilaçlarla uyutuluo beyninde kalıcı hasar olan biliyorum. Eskiden doğum izinleri bu kadar uzun değildi, ücretsiz izin hakkı da aynı şekilde. Kadın hala ağlarmış keşke işimi bıraksaydımbtek evladıma baksaydım diye. Bu çok spesifik bir örnek. Anladığım kadarıyla bakıcınız dürüst biri. Ama iki bebeğinizin de yeme içme dışında siizn kokunuza da ihtiyacı var. Bir kaç sene sonra zaten rahatlıcaksınız. İsteseniz de sarılmanıza izin vermicekler. Dilerim bu yönde karar verirsiniz.

Oğlum 27 aylıktı işe başladığımda, iki yıl kullandım çokta güzel baktım, şuan yine ücretsiz alma peşinde koşuyorum aklımın bi köşesinde bu saat oldu daha evime gidemedim serviste trafik çekiyorum ki anneanne babanne en az ben kadar iyi bakıyolar saolsunlar yemeğimide yapıyolar geldiğimde çocukla rahat oynasın diye ona rağmen acaba diyorum oğluma haksızlık mı yapıyorum çalışarak kaldı ki seninki daha çok minik yazık bırakma

Calısmak o iki kücük cocuga bakmaktan kolay .Bakıcı nasıl baksın .Eve sadece yemek yapan birini daha bulursanız kolay olur .
Bakıcıdan beklentileriniz neler .

Maddi durumun iyi olsa eminim ki calismak istemezsin. Ama bebek cok kucuk 6 ay olsa bari. Benimde oglum 2 yasina girecek ona bile kucuk birakma o daha bebek diyenler oldu. Maddi durumumuz cok kotu degil ama borclarimiz cok var ver her ay borca giriyoruz. Bu yuzden calismam gerek. Ama sizin bebeginiz gercekten cok kucuk. 4 aylik olacak siz ise girdiginizde ve tam ek gida donemi sizin kadar kimse ilgilenemez. Eger erteleyebiliyorsaniz erteleyin derim ben. Ama yinede karar sizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…