1 bakıcı 2 bebek

Merhaba okudum da sasirtici nasil Iki cocuga bakamaz. Kendisi deneyimli bir bakici degil mi. Ben avrupada yasiyorum ve size soyluyeyim bir kresde bir bebek grubunda 0-2 yas arasi grup da 8 bebek var ve 2 pedagog var sadece. Bence Yeni bakici bulun...

İkisine bakacak yeni bi bakıcı bence en mantıklsıı. Yanınzda çalışan naz yapıyo baya bayaa

Siz bilemezsiniz kim iyi ana kim kötü ana.

Keşke benim annem de çalışıp para kazanan bir kadın olsaydı. En azından maddi açıdan daha iyi bir hayatım olurdu.
Tabi ki orasını bilemeyiz muhakkak ıyısıde var kötüsü de ama konu sahibinin sırf evde canı sıkılıyor diye bebeğinden ayrı kalmak ıstemesıde ayrı bi trajıkomık geldi bana ki, sizde kendisini destekleyip insanların düşünceleriyle dalga geçmişsiniz bellıkı anne değilsiniz. Dediğim gibi herkes anne olamaz evet maddıyatta önemli ama sırf elinde imkan varken çocuğundan ayrı kalmak çok itici ki diğer arkdaslarda desteklemıs bu durumu demkkı her şey para değil bir yasa kadar bakarsın sonra işe gırersin çocuklarından önce kendi keyfini dusunen bir anne konu sahibi

Lutfen yapmayin Boyle arkadaslar Siz kimsiniz ki konu sahibinin Anneline laf atiyorsunuz Cok ayip! Calisan bir bayan Cok guzel Anne de olabilir. Calisan Anne kisitli zamani vardir Ama O kisitli zamanini anlamli sekilde cocuklariyla geciriyorsa pek etkilenmez. Calisan anne mutluysa O mutlulu her Yere sacar ev haline ruh Haline.

Evde akşama kadar temizlik yemek ve televizyonla ilgilenen bir anne yerine keşke tek işi sadece benimle ilgilenmek olan , yaşıma göre bana sürekli bir şeyler öğreten donanımlı bir bakıcım olsaydı şuan daha farklı bir insan olurdum.

Anne böyle olsa bile olmaz çünkü bir kadının bağımsız olması şart!

Evde bunalıyorum diyorsunuz ama bebeğiniz daha küçücük onu bakıcıya emanet ettiğinizde daha çok bunalıma girmeniz gerekir. İşim rahat diyorsunuz. Penguenlerle ilgili bir belgesel izlemiştim. Şimdi nereden aklıma geldi bilmem.

Bunun bir çözümü olsaydı ben bulurdum.
19 aylık ve 4 aylık bebeklerim var ve ben daha benimle beraber ikisine bakacak bakıcı bulamadım.
İki bebek deyince herkes kaçıyor çünkü.
Ben bebeklerle asla yalnız kalmıyorum ya ailemizden biri oluyor ya da gündüzleri büyük oğlum anneanne ve babaanneye gidip geliyor.
Bu süreçte tek düşünebildiğim şu 3 yılı hasarsız atlatmak ve kendi adıma insan gibi yaşayabilmek ama siz çalışmaktan bahsediyorsunuz.
Bebekleriniz uslu herhalde maşallah, biz iki kişi iki bebeğe bakıp başka hiçbir şey yapamıyoruz yemek, ev işi hak getire.
Tek yolu büyüğü kreşe vermek ama tuvalet eğitimi olmadan o da ne kadar içinize siner bilmiyorum.

Ama bebeği daha çok küçük.

Evet annelik demek robot olmak demek zaten. Anneler bunalamaz, sıkılamaz, hasta olamaz... Ya kadıncağız çocuğumdan sıkıldım yetimhaneye bırakıcam dedi sanki. Hala sıkılıyorum dedin kötü annesin diyorsunuz. Günde 4-5 saat çocuklardan ayrı kalınca çocuklar mahvolmaz eminim. Belki çocuklar çok sakin, rahat bebekler. Anne de 4-5 saat imkanı var bakıcıya bırakıp işine dönecek. Ne var bunda. Keşke benim işim de rahat olsaydı bırakmak zorunda kalmasaydım. Herkes hala konu sahibi çocukları bırakıp günlerce dönmeyecek gibi konuşuyor.

Bu arada merak ettim. Kararınız ne oldu? Umarım işe dönersiniz. Sizin ve çocukların psikolojisi açısından daha iyi olacağını düşünüyorum ben.

Dusuncelerime tercuman olmuşsunuz. Bende ayniyim ve mecburi bir sebep olmadigi surece bebeklerini birakip kosa kosa ise baslayan insanlara anlam veremiyorum . (hatta icretsiz iznim bitinceye kadar yeni kanun ciksa uzatilma vs olsa diye dua bile ediyorum. )

sizin evdeki televizyon sadece kadın programlarınımı çekiyor. Benim televizyonumda bir sürü belgesel var ve hangisini izleyeceğimi şaşırıyorum. Harika şeyler hemde. Bence kumandanı bir tamirciye götür

Süt izni, memurlar için analık izni bittikten sonra 1 yıl. Konuyu açan kişi belli ki devlet memuru çünkü günde 3 saat süt izni var demis

Özel sektör çalışanı için de 1 yıl süt izni hakkı.
Memurlar için günlük 3 saat, özel sektör çalışanı için 1 buçuk saat..
Devlet memuru olduğunu tahmin ettim 6 ay kullanacağım dediği için neden 6 ay diye sordum..

Eskiden ingiliz soylu kadınlar bebeklerini süt anneyle gönderirlermiş. Bebek sütten kesilene kadar sütannenin evinde kalırmış. Annede sosyetik faliyetlerinden geri kalmazmış böylelikle. Anne süslü malikanesinde yaşarken bebek de süt annenin fareli evinde yüce isa' ya emanet yaşarmış. Bazıları da kötü koşullardan bakımsızlıktan hastalanıp ölürmüş. Sadece zengin olmayan kadınlar kendi bebeklerini emzirirmiş..

Genel olarak baktimda Turk anneleri cocuklarina Cok duskunler istisnalar vardir Ama cocuklarini Cok Cok severler Birde burda ki kk anneler kendileri Cok Iyi annelik yaparlar Baska anneye laf atanlar en iyisini isterler ve asiri koruyucudur ve hassasdirlar. Bunu Cogu Anne istiyor Ama farkinda degildirler cocuk icin en iyisini yapmak bazen sonuclari ters oluyor ilerde... Cocuk evde prens ve ya Prenses. Cocuklarina biblo gibi davraniyorlar Zor olacak Herhangi bi duruma sokmuyorlar, hic uzmemek gerekiyor degil mi :) Saka gibi cocugun uyumuyor mi Ozaman Anne yAnina yatar ne olucak. Cocuk ne isterse o alinir. Ve bazi kisiler Ciddi Ciddi derler cocuklarina sinir koyma onlarin yaraticilini kisitlarsin. O cocuklarin yaraticiligi af edersin terbiyesizli tatil koylerde restauranlarda Cok guzel Belli oluyor. Anneler kiyamadi icin bir cogu cocuk sonuc olarak ilerde sorumluluk almayi ogrenemiyor! Cocuk hatali davranislarin sonuclarini yasamadi icin aniden Cok sert bi sekilde gercek dunyayla yuzlesmek zorunda kaliyor.

Bu örnek de gerçekten çok alakalı(!) olmuş. Tam da konu sahibini anlatmış.
Cidden ne alaka şimdi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…