İkisine bakacak yeni bi bakıcı bence en mantıklsıı. Yanınzda çalışan naz yapıyo baya bayaaArkadaşlar merhaba,
Bizim 21 ve 2 aylık olmak üzere 2 tane evladımız var Allah bağışlarsa.
Ben çalışıyorum şu anda doğum iznindeyim ve 1,5 ay sonra iznim bitiyor.
Hafta içi her gün 8.30-17.00 arasında bir bakıcımız var, büyük kızıma bakıyordu, memnunuz çok şükür. Ama 2 bebek olunca bakıcımız tek başına ikisine bakamayacağını söylüyor. Kv var aynı şehirde ama her gün gelmesini bekleyemem.
Normalde çalışma saatlerim 09.00-16.00 idi. İşe başladığımda 6 ay boyunca 3 saat süt iznim olacak ve evimiz işe arabayla 5 dakika mesafesinde.
Ücretsiz izin almak pek istemiyorum çünkü evde çok bunalıyorum,çalışmaya çok alışmışım, işim de çok yorucu değil.
KK'nın pratik zekalı hanımları bir çözüm bulalım hadi, ben şimdi nasıl bir yol izlemeliyim?
Çok teşekkürler :)
İşte fark burada herkes ana olamıyor ne yazık ki.
Tabi ki orasını bilemeyiz muhakkak ıyısıde var kötüsü de ama konu sahibinin sırf evde canı sıkılıyor diye bebeğinden ayrı kalmak ıstemesıde ayrı bi trajıkomık geldi bana ki, sizde kendisini destekleyip insanların düşünceleriyle dalga geçmişsiniz bellıkı anne değilsiniz. Dediğim gibi herkes anne olamaz evet maddıyatta önemli ama sırf elinde imkan varken çocuğundan ayrı kalmak çok itici ki diğer arkdaslarda desteklemıs bu durumu demkkı her şey para değil bir yasa kadar bakarsın sonra işe gırersin çocuklarından önce kendi keyfini dusunen bir anne konu sahibiSiz bilemezsiniz kim iyi ana kim kötü ana.
Keşke benim annem de çalışıp para kazanan bir kadın olsaydı. En azından maddi açıdan daha iyi bir hayatım olurdu.
Evde bunalıyorum diyorsunuz ama bebeğiniz daha küçücük onu bakıcıya emanet ettiğinizde daha çok bunalıma girmeniz gerekir. İşim rahat diyorsunuz. Penguenlerle ilgili bir belgesel izlemiştim. Şimdi nereden aklıma geldi bilmem.Arkadaşlar merhaba,
Bizim 21 ve 2 aylık olmak üzere 2 tane evladımız var Allah bağışlarsa.
Ben çalışıyorum şu anda doğum iznindeyim ve 1,5 ay sonra iznim bitiyor.
Hafta içi her gün 8.30-17.00 arasında bir bakıcımız var, büyük kızıma bakıyordu, memnunuz çok şükür. Ama 2 bebek olunca bakıcımız tek başına ikisine bakamayacağını söylüyor. Kv var aynı şehirde ama her gün gelmesini bekleyemem.
Normalde çalışma saatlerim 09.00-16.00 idi. İşe başladığımda 6 ay boyunca 3 saat süt iznim olacak ve evimiz işe arabayla 5 dakika mesafesinde.
Ücretsiz izin almak pek istemiyorum çünkü evde çok bunalıyorum,çalışmaya çok alışmışım, işim de çok yorucu değil.
KK'nın pratik zekalı hanımları bir çözüm bulalım hadi, ben şimdi nasıl bir yol izlemeliyim?
Çok teşekkürler :)
Ama bebeği daha çok küçük.Lutfen yapmayin Boyle arkadaslar Siz kimsiniz ki konu sahibinin Anneline laf atiyorsunuz Cok ayip! Calisan bir bayan Cok guzel Anne de olabilir. Calisan Anne kisitli zamani vardir Ama O kisitli zamanini anlamli sekilde cocuklariyla geciriyorsa pek etkilenmez. Calisan anne mutluysa O mutlulu her Yere sacar ev haline ruh Haline.
Dusuncelerime tercuman olmuşsunuz. Bende ayniyim ve mecburi bir sebep olmadigi surece bebeklerini birakip kosa kosa ise baslayan insanlara anlam veremiyorum . (hatta icretsiz iznim bitinceye kadar yeni kanun ciksa uzatilma vs olsa diye dua bile ediyorum. )Asla yargılamak icin sormuyorum ve gercekten merak ediyorum.
2 aylik bir bebek daha gozu açılmamış bir bebek demek. Keza anne hala lohusa.
Sezaryen olduysaniz daha yaralariniz bile iyilesmemistir. Normal dogumu bilemiyorum tabi.
Gercekten1 ay sonra ise baslarim dusuncesi sizi mutlu hissettiriyor mu?
Is hayatina donecek kadsr toparlandiniz mi?
Bende mi sorun var anlayamiyorum bana1 ay sonra ise basla deseler oturur aglarim su an ki bebeğim yasini geçti.
sizin evdeki televizyon sadece kadın programlarınımı çekiyor. Benim televizyonumda bir sürü belgesel var ve hangisini izleyeceğimi şaşırıyorum. Harika şeyler hemde. Bence kumandanı bir tamirciye götürKadınlara kucuklukten beri empoze edilmis... annesin sen onu yapmamalisin bunu yapmamalisin cocuguna adamalisin kendini vs. Bu ne ya.. siz kadınlar kendi kendinizi toplumdan uzaklastirmissiniz zaten... sonra eziliyoruz vs. bir kadin hem calisir hem de annelik yapar... calisan kadin kotu anne.. calismayan iyi anne diye bisey yok.. annem hem calisti hem buyuttu beni.. hic de psikolojim bozukda degil gayet saglikli meslegi elinde kendi ayaklari uzerinde duran bir bireyim... kendim de calisiyorum ve calisicam bosa okumadik yillarca... illaki maddi durumu kotu olanlar calisacak diye bisey yok.. calisan insan işe yaradigini hisseder. Inanin dogum yaptim evdeyim kac gundur cocuk olmasa insan kadin programlarindan bayginlik gecirir vallahii evde oturmaktan... bu mu yani..
Süt izni, memurlar için analık izni bittikten sonra 1 yıl. Konuyu açan kişi belli ki devlet memuru çünkü günde 3 saat süt izni var demis
Eskiden ingiliz soylu kadınlar bebeklerini süt anneyle gönderirlermiş. Bebek sütten kesilene kadar sütannenin evinde kalırmış. Annede sosyetik faliyetlerinden geri kalmazmış böylelikle. Anne süslü malikanesinde yaşarken bebek de süt annenin fareli evinde yüce isa' ya emanet yaşarmış. Bazıları da kötü koşullardan bakımsızlıktan hastalanıp ölürmüş. Sadece zengin olmayan kadınlar kendi bebeklerini emzirirmiş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?