1 bakıcı 2 bebek

Bakıcım iki çocuğa birden bakmıyor diyor,bana çözüm önerisinde bulunun diyor, varmı çözüm öneriniz?
Bi önceki yorumumda yazmıştım önerimi. Merak ediyorsan bakabilirsin.

Ayrıca çözüm önerim olmayabilirdi de. O zaman yorum yapamıyor muyum? Yasak mı?

benim anlamadigim bisey var.maddi durumunuz kotu olsa tamam ama ben evde yapamiyorum demeniz bana hic mantikli gelmiyor.madem calisma hayatini bu kadar seviyosunuz ve daha minicik bir bebekle en hareketli doneminde olan bebegi birakacaksaniz ne diye doguruyorsunuz.bakicilara iş ciksin diye mi yaptiniz anlamadim.siz annesiniz ve en onemli goreviniz su an annelik.en azindan biraz buyuyene kadar.sirf siz sıkılmayacaksiniz diye bebegi birakmak mantikli mi.madem oyle bu kadar erken yapmasaydiniz

Kadınlara kucuklukten beri empoze edilmis... annesin sen onu yapmamalisin bunu yapmamalisin cocuguna adamalisin kendini vs. Bu ne ya.. siz kadınlar kendi kendinizi toplumdan uzaklastirmissiniz zaten... sonra eziliyoruz vs. bir kadin hem calisir hem de annelik yapar... calisan kadin kotu anne.. calismayan iyi anne diye bisey yok.. annem hem calisti hem buyuttu beni.. hic de psikolojim bozukda degil gayet saglikli meslegi elinde kendi ayaklari uzerinde duran bir bireyim... kendim de calisiyorum ve calisicam bosa okumadik yillarca... illaki maddi durumu kotu olanlar calisacak diye bisey yok.. calisan insan işe yaradigini hisseder. Inanin dogum yaptim evdeyim kac gundur cocuk olmasa insan kadin programlarindan bayginlik gecirir vallahii evde oturmaktan... bu mu yani..

+1

O işe maddi anlamda ihtiyacınız yok ise o kadar iki küçük çocuğun bakıcı , anane , babaanne ellerinde büyümesine karşıyım .
Çalışmaya bu kadar alışıksanız çocuk yapmamalıydınız
Hadi yaptınız ikincinin günahı neydi ?
Annemden biliyorum , çok eksik büyüdük .

Çocuklarıma bakmaktan sıkıldım dememiş yalnız. Evde olmaktan sıkıldım demiş.
İkisi aynı şey değil.
Evet çocuklardan sıkılıp,2 ay sonra işe kaçan var da bu durum öyle değil gibi.
Konu sahibesini ben de hatalı buluyorum ama haksızlık edemiyorum.

2 aylık bebek eşittir 60 günlük bebek.
Gebelik sürecemiz dahi 9 ay 10 günken 2 aylık gözünü sayılı açmış bebeğin dışardaki 60 günlük ömrü feminen damarlara müebbet geliyor .
Bir yaşında kızım var
İşe başladım ve 4 gün zor dayandım
Mama sandalyesinde gözünün içine bakıl yanaklarımı sevişi benim vijdanıma bir çüş dedi .
Annelik zor zanaat
Hayatınızdan 1 yıl feragat edemeyecekseniz iki kere düşünün çocuk konusunu

Lütfen konuyu iyi okuyun öyle yorum yapın.. 2 küçük bebeği olan bir anne var ve bu anne ücretsiz izin almak istemiyor evde sıkılıyormuş..memnun oldugu bakicida ben bakamam bebelere diyip sorumluluk almiyormus..kk nin zeki annelerinden fikir istiyor ne yapayım diye?

Yani özetle konu kadınların çalışıp çalışmaması değil.. yada çalışan annelerin kötü,çalışmayanların iyi olduguda değil..

Konu konudanda anlaşılacağı üzere çalışmayı seven keyfine düşkün bir annenin,ağzı süt kokan bebeği ile 2 yas sendromunun yanında kardes kıskançlığı yaşayan diğer bebegine ücretsiz yıllık izni bile almayı cok görmesi..

Şimdi herkes elini vicdanına koysun ve öyle yorum yapsın,konunun dışına çıkmadan..

En azından 6 aylık olana kadar rapor alın. Durumumuz sıkışık çalışmak zorundayım deseniz anlarım da , sıkılıyorum çalışmak istiyorum biraz garip oluyor. Bebeklerle de güzel vakit geçirebilirsiniz. Yaza daha büyürler. Sonra da biri kreşe biri bakıcıya.

Nasıl yorumlar gelmiş şaşarak okudum
Kadina kizacagina doğum izni bu kadar acımasız olan, sosyal devlet olmayı becerememiş ülke yöneticilerine kızmali bence herkes.
Ülkede doğum izni arttırılabilir,
Madem nüfus artış politikası uygulanmak isteniyor (ki bence çok sacma- nüfus artışına ihtiyacı olan bir ülke değiliz) daha yapıcı bir politika izlenmeli.
Nasıl zorunlu tutulunca hersey yapilabiliyor belli çocuk sayısına ulaşmış is yerlerine kreş yapımını zorunlu hale getirseler, AVM oyun odaları gibi bile olsa yeter. Hem okul öncesi öğretmenliği okuyanlara istihdam olur , hem çocukları yüzünden çalışamayan onlarca kadın iş hayatına döner, hem insanları doğuma teşvik eder,hem çocuklar annelerinden ayrılmaz, hem alınan izinler azalır. Mutlu calisan-mutlu şirket ... Uzun dönemde herkes kârda olur.
Ama yapılan (yapılamayan) icraatlerden anladığım kadarıyla bizim ülkemizin politikası çocuk sayısı artsin- kadın iş gücü azalsin şeklinde. Bunca yildir iyileştirici adımlar atılmaması kesinlikle kasitli

Evde herkes sklio heleki hep calistoysan. Ucretsiz izin alabiliosan al..

Konum bugun pek cok kisiyi mest etti sanirim.

Kendini ovup on plana cikarmayi sevenler, baskasinin acisiyla beslenenler, hatta bak az vurmussunuz gelin bir de su yonden vurun diye birbirini cagiranlar mal bulmus magribi gibi atladilar konuya, onlar kendini gayet iyi biliyor.

Belki kendimi yanlis veya eksik ifade etmis olabilirim ama olumsuz yorumlardan zerre miktar etkilenmedim ve ben cevabimi da aldim, kararimi da verdim.

Konumun kapatilmasini talep ediyorum Mune Tesekkurler.

Politika konusmak yasak bu bolumde.. Turkiye gibi olan avrupa ulkeleride var.. hatta onlarin nufus artisina gercekten ihtiyaci var :)

Ben ilk çocuğumu doğurduğumda doğum öncesi ve sonrası toplam izinlerin 6 aya çıkarılacağı konuşuluyordu.8 sene oldu hala öncesi sonrasi toplam 16 hafta izin var.Sonrasinda bebegimle bir ay fazla vakit gecirebileyim diye 37 hafta çalıştım iki gebeligimde de.Calismak güzel,ev bütçesinde gücünün olması güzel.Ama ayakta dururken acı çeker hale gelmisken calismak,işten çıkıp doğuma gitmek resmen zulüm.İsteyken göğsünden süt aka aka çalıştırılmak zulüm.Bulgaristan,Rusya ekonomisi battı diyoruz,orada bile anne olmuş kadına bebeğin masraflarını karsilayabilecek bir yardım yapılıyor.Napalim bari çocuğuma doyayim diyorsun çoğu arkadaşımın eşleri doğumdan önce araba değiştirdi kredisini de eşine kitle

Bol bol analık edebiyatı yapılmış. İçim kıyıldı.

Büyüğü verecek bir kreş falan yoksa ya ikinci bir bakıcı ya da siz bir süre evde kalacaksınız. Başka çare yok gibi.

Planlanmış bir çocuk değildi galiba.

Dediklerinize harfiyen katılıyorum ama arkadaşların tepki gösterdikleri konu bu değil. Konu sahibi bebeklerimden ayrılmak istemiyorum ama çalışmak zorundayım yazmamış. Evde sıkılıyorum, işim rahat, işe döneyim yazmış. Evde sıkılıyorum kısmı tepki çekti.

İlerde pişmanlık duyacağıniz hiç bir şeyi bebeğinizden esirgemeyin... Elinizden geleni yapmış olmanın verdiği mutluluk hiç bir şey ile ölçülemez. Önce bebek...

İşte fark burada herkes ana olamıyor ne yazık ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…