- 4 Temmuz 2016
- 3.335
- 10.503
- 208
Bi önceki yorumumda yazmıştım önerimi. Merak ediyorsan bakabilirsin.Bakıcım iki çocuğa birden bakmıyor diyor,bana çözüm önerisinde bulunun diyor, varmı çözüm öneriniz?
+1Asla yargılamak icin sormuyorum ve gercekten merak ediyorum.
2 aylik bir bebek daha gozu açılmamış bir bebek demek. Keza anne hala lohusa.
Sezaryen olduysaniz daha yaralariniz bile iyilesmemistir. Normal dogumu bilemiyorum tabi.
Gercekten1 ay sonra ise baslarim dusuncesi sizi mutlu hissettiriyor mu?
Is hayatina donecek kadsr toparlandiniz mi?
Bende mi sorun var anlayamiyorum bana1 ay sonra ise basla deseler oturur aglarim su an ki bebeğim yasini geçti.
Çocuklarıma bakmaktan sıkıldım dememiş yalnız. Evde olmaktan sıkıldım demiş.Ben sıkılırım diyip 2 bebegini yabanci birine emanet etmek ne garip...
Dikkat edin bu bebeler biraz büyüdükten sonra sizden sıkılmasinlar...
Insallah lohusa depresyonundasinizdir ve hemen silkelenip kendinize gelirsiniz..
3 bucuk aylik bebegin annesinden baska biseye ihtiyaci yok... hele tam 2 yas sendromuna ve kardese alismaya calisan bir bebeginde en cok annesine ihtiyaci var..
Baktandan sıkılıyorsaniz lütfen dogurmayin....
Arkadaşlar merhaba,
Bizim 21 ve 2 aylık olmak üzere 2 tane evladımız var Allah bağışlarsa.
Ben çalışıyorum şu anda doğum iznindeyim ve 1,5 ay sonra iznim bitiyor.
Hafta içi her gün 8.30-17.00 arasında bir bakıcımız var, büyük kızıma bakıyordu, memnunuz çok şükür. Ama 2 bebek olunca bakıcımız tek başına ikisine bakamayacağını söylüyor. Kv var aynı şehirde ama her gün gelmesini bekleyemem.
Normalde çalışma saatlerim 09.00-16.00 idi. İşe başladığımda 6 ay boyunca 3 saat süt iznim olacak ve evimiz işe arabayla 5 dakika mesafesinde.
Ücretsiz izin almak pek istemiyorum çünkü evde çok bunalıyorum,çalışmaya çok alışmışım, işim de çok yorucu değil.
KK'nın pratik zekalı hanımları bir çözüm bulalım hadi, ben şimdi nasıl bir yol izlemeliyim?
Çok teşekkürler :)
Politika konusmak yasak bu bolumde.. Turkiye gibi olan avrupa ulkeleride var.. hatta onlarin nufus artisina gercekten ihtiyaci var :)Nasıl yorumlar gelmiş şaşarak okudum
Kadina kizacagina doğum izni bu kadar acımasız olan, sosyal devlet olmayı becerememiş ülke yöneticilerine kızmali bence herkes.
Ülkede doğum izni arttırılabilir,
Madem nüfus artış politikası uygulanmak isteniyor (ki bence çok sacma- nüfus artışına ihtiyacı olan bir ülke değiliz) daha yapıcı bir politika izlenmeli.
Nasıl zorunlu tutulunca hersey yapilabiliyor belli çocuk sayısına ulaşmış is yerlerine kreş yapımını zorunlu hale getirseler, AVM oyun odaları gibi bile olsa yeter. Hem okul öncesi öğretmenliği okuyanlara istihdam olur , hem çocukları yüzünden çalışamayan onlarca kadın iş hayatına döner, hem insanları doğuma teşvik eder,hem çocuklar annelerinden ayrılmaz, hem alınan izinler azalır. Mutlu calisan-mutlu şirket ... Uzun dönemde herkes kârda olur.
Ama yapılan (yapılamayan) icraatlerden anladığım kadarıyla bizim ülkemizin politikası çocuk sayısı artsin- kadın iş gücü azalsin şeklinde. Bunca yildir iyileştirici adımlar atılmaması kesinlikle kasitli
kendimi yanlis veya eksik ifade etmis olabilirim
Dediklerinize harfiyen katılıyorum ama arkadaşların tepki gösterdikleri konu bu değil. Konu sahibi bebeklerimden ayrılmak istemiyorum ama çalışmak zorundayım yazmamış. Evde sıkılıyorum, işim rahat, işe döneyim yazmış. Evde sıkılıyorum kısmı tepki çekti.Nasıl yorumlar gelmiş şaşarak okudum
Kadina kizacagina doğum izni bu kadar acımasız olan, sosyal devlet olmayı becerememiş ülke yöneticilerine kızmali bence herkes.
Ülkede doğum izni arttırılabilir,
Madem nüfus artış politikası uygulanmak isteniyor (ki bence çok sacma- nüfus artışına ihtiyacı olan bir ülke değiliz) daha yapıcı bir politika izlenmeli.
Nasıl zorunlu tutulunca hersey yapilabiliyor belli çocuk sayısına ulaşmış is yerlerine kreş yapımını zorunlu hale getirseler, AVM oyun odaları gibi bile olsa yeter. Hem okul öncesi öğretmenliği okuyanlara istihdam olur , hem çocukları yüzünden çalışamayan onlarca kadın iş hayatına döner, hem insanları doğuma teşvik eder,hem çocuklar annelerinden ayrılmaz, hem alınan izinler azalır. Mutlu calisan-mutlu şirket ... Uzun dönemde herkes kârda olur.
Ama yapılan (yapılamayan) icraatlerden anladığım kadarıyla bizim ülkemizin politikası çocuk sayısı artsin- kadın iş gücü azalsin şeklinde. Bunca yildir iyileştirici adımlar atılmaması kesinlikle kasitli
İşte fark burada herkes ana olamıyor ne yazık ki.Bol bol analık edebiyatı yapılmış. İçim kıyıldı.
Büyüğü verecek bir kreş falan yoksa ya ikinci bir bakıcı ya da siz bir süre evde kalacaksınız. Başka çare yok gibi.
Planlanmış bir çocuk değildi galiba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?