1 den fazla çocuğu olan anneler......

mslmn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2010
138
4
116
Diğer
İi günler.. bu aralar kafama taktığım bir konu var..birde sizlere sormak istedim..
Şöyleki...
Biz 3 kızkardeşiz...ben en küçükleriyim. Ablamları çok severim.eminim onlarda beni severler..ama hiç bi zaman can ciğer olamadık.hep arada bi kıskançlık, bi fesatlık oldu.. bunun nedenini de ben annem ve babama bağlıyorum. Mesela ablamın bi hatası olsa ablam yokken babam arkasından bizim yanımızda konuşurdu...ablamın yanlışlarını anlatırdı..ee babamda dogruları söylüyodu..belkide hep bu durumlardan bizde etkilendik...aynısını eminim babam bnm arkamdan ablamların yanında mslmn şöyle falan die anlatıyordur..herneyse..çook isterdim ablalarımla KARDEŞ gibi olmayı..iki ablamlada şu an konuşmuyorum..
Benim sorum şu benim 2 kızım var.büyük 5 yaşında küçük 1.5....
Benim anne olarak aralarında ki bağı kuvvetlendirmek için ne yapmam gerek?
İstiyorumki ikiside birbirine çook bağlı olsunlar.
Neler yapıyorsunuz sizler kardeşler arasında?

Son düzenleme:
Evladim yok ama cok degerli 3 kiz kardesim var. Hepsini cok cok fazla seviyorum. Zamaninda cok kavgalar ettik her ailede olabilecegi gibi. Ama annem benim cok mukemmel bir kadindir keza babamda oyle. Hicbir zaman aramiza fitne sokmamislardir. Babam birazcik buyuk ablami kayiriyor bizden daha zayif karakterli diye ama kiskanclik duymuyorum hicbirisine, annem birsey alsa hepimize birden alirdi ya da durumu yetmediginde aciklardi bidahakine size alicam mutlaka diye. Ben sevgi dolu bir ailede buyudum cok sukur. Siz sevginizi cocuklariniza her zaman belli ederseniz sorun olmayacaktir. Soyle tezatta bir durum var bahsetmeden gecmeyeyeyim. Annem beni cooook doverdi ama en cok sevdigi evladida benimdir hepte soyler sen baskasin benim icin diye.. yani kizmak kusmek ayri seyler sadece sevginizi hissettirin ve aralarina nifak tohumlari ekmeyin yeter diye dusunuyorum. Evlatlarinizi Allah bagislasin 😘

LG G2 D802

adil olun ama kesinlikle taraf tutmayin. bir taraf hakli dahi olsa.

Tamı tamına aynı aile yapısına sahibiz, hatta bende evin en küçük kızıyım. Bizim annemiz de böyledir, arkadan x'in yaptığının ne kadar yanlış olduğundan bahsedip x'in yanlışını onun yüzüne söylemez, yaptıklarını alttan alır sonra sen sakın x'e benzeme filan derler.

Ama kardeşlerimle aram hep iyidir.Birbirlerimizin sırlarını saklarız, dertlerini sevinçlerini paylaşırız, maddi anlamda ya da aile karşısında birbirimizi destekleriz gerektiğinde. Elbette arada kavgalar, tartışmalar olur, ama maksimum 3 gün sürer. Bence kardeş olmanın doğasında var böyle şeyler. Hiç çizgi filmlerdeki gibi sürekli birbirine katılan her dakika mutlu olup kavga etmeyen kardeşler görmedim. Ne kadar iyi anlaşıp birbirlerini sevseler de olur arada tartışmalar.

Son düzenleme:
3 kiz kardesiz.en kucukleri benim. Annem surekli ablalarimi sikayet eder. Herseylerini elestirir.ama asla bu tuzaga dusmem.kucuk ablam canim cigerimdir.hayattaki en iyi dostumdur. Buyuk ablam psikolojik rahatsizdir biz ona annelik yapariz.oda canimdir ama onunla biraz mesafiliyizdir.annem ablalarimi sikayet ettiginde konuyu kapatirim ve asla laf tasimam. Tabi ki zamaninda cok kavgalarimiz oldu. Ama simdi onlar olmasa ne yaparim diyorum.
2 kizim var.buyuk kizim tam kiskanclik evrelerinde kardes sahibi oldu. Minigim eve geldiginde once bir bakti geri cekildi.aaa dedim annem oturda kucagina koyayim sen istedin kardesi. Koydum cok hosuna gitti.her banyosunu onun kresten gelme saatine denk getirdim seni bekledik annem kardesin sen olmadan yikanamiyor dedim.asla uzaklastirmadim kontrolum altinda hep sevmesine musade ettim.bu sabah ta o uyurken yanina yatirdim kardesini bende yaninlarinda bekledim uyandi yuzume bakti annem dedim hep agladi neden oldugunu bulamadim bende yanina yatirdim sustu demek ki seni istiyormus dedim. Cok hosuna gitti sarildi optu.ve buna karsilik okuldan gelince kardesini gorunce bebisim benimi ozledin bende seni ozluyorum sen olmasan ben ne yaparim dedi:)
Bayildim o lafa.abla ya kardesinin ona ne kadar ihtiyaci oldugunu anlatin. Beraber yikayin beraber yedirin. Umarim omurlerinin sonuna kadar ayrilmazlar.benimkilerde oyle insallah.

Ben kizkardesimle 1yildir gorusmuyorum.ne ben onu severim nevo beni sever.diger yandan evlat sahibi olmayi istiyorum herkes tek cocuk olmaz diyor.iyide benim kardesim varda ne olduki.o hayatimda yokken daha huzurluyum.

bunun için özel bişey yapmanıza gerek yok aslında. benim de 2 kızım var biri 4 diğeri 2,5 yaşını geçiyorlar ve kavga da ediyorlar oyun da oynuyorlar. ama ben mesela ablanı veriyim mi anneannende kalsınmı dediğimde küçük hayır der büyüğe kardeşini veriyim dediğimde büyük hayır der. birde ben ablamıza küçüklüğünden beri o senin canın kardeşin o olmasaydı sen kardeşsiz kalırdın oyun oynayacak kimsen olmazdı gibi birbirinin değerini artıracak şeyler söylerim. o da kardeşine canım kardeşim der hep ve kardeşi de ona ablam diye sever. küçük biraz daha kıskanç ve biraz daha cadıdır ama ablası onu sakinleştirir mesela. birbirleriyle çok çok vakit geçirmelerini sağlayın. birbirlerinin önemini yeri geldikçe vurgulayın bence yeterli.

Aglattin beni kardesim ne tatli annesin sen.

Ayyyyyyyy bayıldım anlatımınıza.Allah sizleri birbirinizden ayırmasın inşallah

İşte sorun benim kıskanmam değil. Ablamların beni kıskanması. Bunu derken bile o kadar çok üzülüyorum ki. Annem ben uzaklarda oturuyorum diye gelince üzerime fazla düşer. İlgi gösterir..en büyük ablamda kaldıramaz annemin bu hareketlerini..
Ortanca ablamlada şöyle oldu, babam 2 ablamada ev almıştıevlendikleri zaman...ben evlendikten 5 sene sonra bana ev alındı..neymiş ben kaçarak evlendiğim için bana ev alınmayacakmış.ortanca ablamda böle yaptı. İkisine karşı hiç bi terbiyesizliğim olmadı.
Nie böle olduk... bakıyorum bazı abla kardeşlere o kadar özeniyprum ki.. bu arada saolun cvp için...

Anlattıklarının aynısı bizim ev işte.....bizde dertleşiriz , sırlarımıI paylaşırız. Sadece tek fark bi darılırsak aylar belkide yıl bile sürebilir...

İnan anlattıkalarınızı kı zım dogdugundan beri hep yapıyoruz..küçüğün nütün işlerini beraber yqpmaya çalışı3ız..küçüğüm zaten ablasıyla vakit geçirmwyi çok seviyor.
Allah senin evlatlarınada hayırlı ömür versin

Ben kizkardesimle 1yildir gorusmuyorum.ne ben onu severim nevo beni sever.diger yandan evlat sahibi olmayi istiyorum herkes tek cocuk olmaz diyor.iyide benim kardesim varda ne olduki.o hayatimda yokken daha huzurluyum.

Ayy çok üzülüyorum işte böyle karfeşler olunca...siz neden sevmiyorsunuz birbirinizi?

Kızkardeşim de yok çocuğum da. Ama gözlemlediğim kadarıyla şunları söyleyebilirim.

- Adil davranın: Bir annenin çocuklarından birini daha çok sevmesi mümkün müdür bilmiyorum ama eğer öyle bir durum varsa bunu diğerine belli etmeyin.

- Kıskançlığa engel olun: Çocuklarınızdan birinin diğerine üstün yanları olabilir. Bunları dile getirmeyin, başkalarının dile getirmesine izin vermeyin. Ebeveynlerin sık yaptığı bir hatadır bu. Kimseye ayıp olmasın diye eş/komşunun çocuklarıyla ilgili yorumlar yapmasına müsaade ederler. Oysa bunlar çocuklarda kolay telafi edilmeyecek izler bırakır.

-Hepinizin birbirinizi sevdiğinizi dile getirin: Basit gibi görünüyor ama işe yarayacağından eminim.

Zaten onların doğasında da birbirlerini sevmek var, emin olun. Kardeş sevgisi çok farklı birşey..

benim iki oğlum var biri 6 diğeri 2.5 yaşında

önceden büyüğü çok kıskançtı ama zamanla kardeşini sevmeye başladı.
kardeşi abiye aşık zaten

şimdiden ikisi birlik oluyorlar bize karşı

aynı odada uyuyorlar

birlikte banyo yapıyor birlikte yemek yiyorlar
adil olmaya çalışıyoruz
ikisini de çok sevdiğimizi sık sık tekrar ediyoruz.

anne ve babanızın hatalarından ders alın
küslükleri uzatmamaya çalışın

3 kız kardeşiz
üçümüzün de maddi imkanları farklı ama herkes haline şükreder bu kıskançlık meselesi olmaz.

annem babam da uzakta ben olduğum halde üçümüze karşı çok ilgili değil orta.
sorun çıkmıyor

Bu konuda kaynanayı örnek göstere bilirim asla çocukların arkasında çocukları birbirine şikayet etmez karalamaz hep iyi yönlerini sayar ve acaip beden dilini kullanır eşim 49 yaşında olmasına rağmen halen kucaklar yanığından öper tatlı tatlı konuşur aynen torunlarada öyle beden dili çok kuvvetli

canım biz 4 kızkardeşiz 2miz evlendik kavgasız ev olmaz.hatta annem 'azıcık kavga evin tuzu biberi gibidir onlar olmadan yemek olmaz' der.ben evlendiğimde küçüğümle küstük .kimse bilmez balayına çıkarken sarıldık fln. sen sakın çocuklarının arkasından konuşma.en basit örnek elinde 2elma varsa 1er tane verme 2 elmayı da yarım yarım paylaştır

Ayy bayıldımm size ne kadar iyi bir annesiniiz

Söylemeden gecemicem yöntemlerinize bayildim ne kadar güzel sevgi asiliyorsunuz cocuklariniza 😊
Ben de su an ilk çocugumu bekliyorum Allah´in izniyle kardesi olunca sizin gibi davranmak isterim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…