1 hafta sonra arkadaşımın nişanı var nasıl kombin yapmalıyım yardımmm kızlarr?

amin candan tyze.ah sorma gerckten çok yoğunum ama az kaldı bıtrdık sınavları bakalım umarım istediğim gbi notlar alırım=) ben mezun olayımda gerisi elbet gelir herşeyin hyrlısı tabi yinede..bu arada bugunki sınavımda çokkk iyi geçti eve mutlu döndüm=) benm derslerimde okuduğum bölumde çok ağır bı bolum her zaman tekrar etmem grektiği için sınav zamanlarındayken de sadece tekrar etmem yeterli de oluyor bazen.istanbul üniversitesinde okuyorum candan tyze arap dili ve edebiyatı bolumndeyım=)

Merhaba. Bugünkü sınavlarının iyi geçmesine çok ama çok sevindim. Okulun 4 yıllık değil mi? YANILIYORMUYUM YOKSA AMA BÖYLE BİR BÖLÜMÜN 4 YILLIK OLMASI LAZIM GALİBA.

Zor bir bölüm daha doğrusu zor bir dil. Yani iyelik ekleri ve kiplerine göre çok anlamlı olabiliyor sanırım kelimelerin manaları. Eşim Ank. Dil Tarih ten 3. sınıftan terk. Tek ders yüzünden. Alttan Farsçası varken üçüncü sınıfta diğer derslerini vermiş ama farsçası kötü gelince sene tekrarlaması gerektiği için, her ne kadar yurtta kalıyor olsa da çiftçi olan babasına yük olmak istemediği için köyüne dönüp işe başlamayı daha uygun bulmuş. Çünkü zaten orta ve liseyi parasız yatılı okuyan bir çocuk. Aynı zamanda kendinden iki yaş küçük erkek kardeşi de Adapazarında orta ve liseyi parasız yatılı okumuş. Eşimin sınıf tekrarlaması gereken yıl kardeşi Çanakkale öğretmen okulunu kazanıp oraya gideceği için imkanların ona kullanılmasını sağlamak için biraz da farsçayı hiç sevmediği için ikisi karışmış işte ve öylece bırakmış. Sonra bir dolu aflar çıktığında hep git tamamla istersen dedim ama devam mecburiyeti var yok istemiyorum falan deyince ben de pek ısrarcı olmadım açıkçası. İşte böyle yani. Senin derslerin de vardır ama bölümünü yazınca bunları paylaşmadan edemedim.

farsça arapçaya gore çok basıt candn tyze yanı oyle arapça gbı köklu deil kelimeler az..ıyı yaptın demekki boyle olması gerekiyormuş.farscayıda sevmemişse zaten gıtmiş olsada eşiniz o bolumu yapamaz.severek yapmak çok önmli bu dil konusunda 2kat daha önemli bence..çünkü en baştan bır kültur bir dil öğreniyorsun devamlılıkta gerektiren bırsey oyuzden boylede olması hayrlıda olmştur=) evet 4yıl bırde hazrlık var 5yıl oku oku bıtmıyo

candann teyzeeeeeeeeeeeeeeeeeee ordamısın??? nasılsınn merk ettim seni..

hazan77 .!.:
candan tyze ınanın ne yapcğımı blmıyorum..suanda okadr yıkıldm ki..buyuk bırının tecrubelerıne ıhtyacım varr kımsem yok anlatabılcğim..
Canım sana noldu? Ben galiba 100 mesaj yazmadan özel mesaj gönderemiyormuşum henüz. Daha ileride seninle paylaşırım zaman zaman. Hastalıklarla ilgili oldukça yoğunum ben. İki gündür annem yine yoğun bakımda. Ayrıca eşim hiç beklenmedik bir şekilde yılbaşında diyalize girmeye başladı. 48 yaşında ve böyle bir şey için hani bir haftalık gibi bir hazırlık veya kabullenme sürecimiz bile olmadan çok acil ve şaşkın yaşadık bu başlanğıcı. Kısaca keşke ihtiyacın olduğunda seninle olabilseydim. Ya da en azından keYani ihtiyacın olduğunda özel mesaj yaz veya e posta adresimi de biliyorsun ya oraya yaz. Ben en azından mutlaka oradan okurum hem oradan da sana karşılık yazarım. sen de uygun olduğunda okursun. Bu şekilde tesadüfen karşılaşmak mümkün olamayabiliyor gördüğün gibi. Hem aslında üzüldüm de biraz. Belki ben burada olsaydım yazardın ama sen bu gece de aktifmişsin ya. Kırıldım sana ben yoksam bile neden bir şekilde paylaşmadın ki? Ama yok yok kırılmadım. Beni her ne kadar çok seviyor olsan da sonuçta yeni tanıdığın biriyim. Belki sen de kendince benim sana kayıtsız kaldığımı düşünmüş olabilirsin. Ya da belki yeterince ilgilenmeyeceğim gibi bir düşünce de aklına gelmiş olabilir. Öyle hissedince insan paylaşmak istemez. Çünkü anlaşıldığını ve önemsendiğini hissedemezsen anlamı kalmaz karşındakiyle birşeyler paylaşmanın ve insanın içinden de gelmez zaten. Ama sonuçta gördüğün gibi bak seni seviyorum ve bu durumda bile ilgilenmeye çalışacak kadar da önemlisin. Okey mi? anlaştık di mi? En kısa zamanda lütfen bir şekilde beni haberdar et tamam mı canım kızım. Ben işimle ilgili e postalarımla ilgilenmek zorundayım. Yani mutlaka bir şekilde zaman ayırmak zorundayım şu bilgisayara. O esnada da buradaki özel mesajlarıma da bakıyorum zaten. Unutma ki her ne yaşarsan yaşa, hayatta en önemli şey önce sensin, öyle olursan herkese yetebilirsin. Ne kadar üzülürsen üzül çözümsüz hiçbirşey yoktur. Ve hayat aslında nedir biliyor musun? Bir nefes alabilmek, bir nefes verebilmek sonra tekrar aynısı sonra tekrar aynısı ....... işte budur. Yani hayat aslında sadece AN" dan ibaret bir şeydir. Ne dün ne de yarın değil hatta belki bugün bile değil. Sadece bir AN o da içinde yaşadığın andır. yani alabildiğin ve verebildiğin bir nefesten ibarettir. Yaşam kısaca ve asıl olarak işte budur. Ötesi yok. Lütfen hayatın boyunca bunu unutma. ve mümkün olduğunca çok ve sık bunu mutlaka hatırla özellikle de kendini çok üzgün çaresiz hissettiğin veya canının çok sıkkın olduğunu düşündüğün zamanlarda mutlaka hatırla ve deriiiiiiin bir nefes al sonra ver işte yaşam sadece bu ve en önemli şey bu diyebilmeyi başarıncaya kadar da bunu sürdürmeye devam et. Seni seviyorum ve lütfen neler olduğunu bana yazmanı ve haberdar olmayı da çok istiyorum. Şimdilik hoşçakal canım. Görüşmek üzere inşallah. Allah"a emanet ol.

beni düsünüpte bu kadar ısının gücünün arasında üzüntülerinin arasında bu mesajı yazman bile beni çok mutlu etti çokk çokk tesekkür ederim candan teyze gercekten öyle iyi geldi ki bu güzel anlamlı yazın..çok üzüldüm eşin ve annen icin Allah yardımcın olsun tez zmanda sağlıklarına kavusrlar inş.dua edıcem sızın için=)) ben sana özelden anlatırım durumu olurmu gorusuuruz oradan bırseye ıhtycn olursa elımden gelenı yaparım senın için dikkat et kndıne=)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…