1 Nisan Nişanimiz var ama kaynanam Giyinmesini bilmiyor :(

Size ne ne giyindiğinden koskocaman kadının?
İnsanları neden kılık kıyafete göre yargılıyorsunuz,bu yüzden cahil mi oluyor yani?
Yaptığınız çok ayıp.

o yaştan sonra sizin için giydiği kıyafetleri mi değiştircek kadın. Resmen eziklemişsiniz kayınvalidenizi. Beğenmediğin kayınvaliden nişanlını doğurmuş bunu da unutmamak lazım. Nişanlandın diye bu kadarına da karışmanız fazlaca saçma.

Canlar ne yapaliyim, 3 hafta önce kaynanama elbiseli takım aldık zar zor ve takımına göre de uygun şal aldık bonesiyle birlikte kadın önce begendi oglu uzulmesin diye kabul ettigininde ben farkindayim ama ben takamam onları hiç takmadım sıkılıyorum demistik bi ara sonra dedim ki anne bir gece benim için tak sonrasına ben karışmam dedim öylede tamam dedi nisanimizi büyük salonda yaptığımız için şahsen ben utanıyorum giyinmesini bilmiyor hem kendini hem beni rezil etmesin istemiyorum ama ne kadar zorliyabilirsin kadını ..bugünde bana diyor ki kızma ama ben sal takamam evde birsürü esarpim var onlardan takarım esarpim da evde oturursun arkaya bağlarsın ya öyle bağlıyor düzgün altına bone takip iğneli yapmiyor... ama ben biliyorum esarplarini hep eski püskü şeyler karma karışık giymesinden bıktım ...çevreme küçük düşmesin diye en iyi şekilde ortaya çıkarmak istiyorum ama olmuyor anlamıyor kadın biraz da cahil kalmış cahil dediğim yani nerde ne giyinlecegini bilmiyor ona kalsa giyer kot eteğini giyer üstüne bi bluz gelir nişana çok üzülüyorum kaynanamın böyle olmasına insanın hiç mi içinde heves olmaz yaa...bu yüzdende hep sözlümle kavga ediyoruz
Ne demek kvdenin giyimi yüzünden rezil olmak. Sen basbaya kucumsuyorsun kadini. Boyle düşünüyorsan hic evlenme zaten. İlerde beraber biyerlere giderken de karisirsin sen kadinin kiyafetine. Öyle görmüş öyle alismis. Sen huyuna suyuna bak. Ne Kaynanalar var hic okunuyor musun burada.

Canlar ne yapaliyim, 3 hafta önce kaynanama elbiseli takım aldık zar zor ve takımına göre de uygun şal aldık bonesiyle birlikte kadın önce begendi oglu uzulmesin diye kabul ettigininde ben farkindayim ama ben takamam onları hiç takmadım sıkılıyorum demistik bi ara sonra dedim ki anne bir gece benim için tak sonrasına ben karışmam dedim öylede tamam dedi nisanimizi büyük salonda yaptığımız için şahsen ben utanıyorum giyinmesini bilmiyor hem kendini hem beni rezil etmesin istemiyorum ama ne kadar zorliyabilirsin kadını ..bugünde bana diyor ki kızma ama ben sal takamam evde birsürü esarpim var onlardan takarım esarpim da evde oturursun arkaya bağlarsın ya öyle bağlıyor düzgün altına bone takip iğneli yapmiyor... ama ben biliyorum esarplarini hep eski püskü şeyler karma karışık giymesinden bıktım ...çevreme küçük düşmesin diye en iyi şekilde ortaya çıkarmak istiyorum ama olmuyor anlamıyor kadın biraz da cahil kalmış cahil dediğim yani nerde ne giyinlecegini bilmiyor ona kalsa giyer kot eteğini giyer üstüne bi bluz gelir nişana çok üzülüyorum kaynanamın böyle olmasına insanın hiç mi içinde heves olmaz yaa...bu yüzdende hep sözlümle kavga ediyoruz
Kv cahil olabilir fakat siz görgüsüzsünüz etrafında ki üç beş kişinin lafıyla ilerleyen kara cahil tiplemesi
  1. Canlar ne yapaliyim, 3 hafta önce kaynanama elbiseli takım aldık zar zor ve takımına göre de uygun şal aldık bonesiyle birlikte kadın önce begendi oglu uzulmesin diye kabul ettigininde ben farkindayim ama ben takamam onları hiç takmadım sıkılıyorum demistik bi ara sonra dedim ki anne bir gece benim için tak sonrasına ben karışmam dedim öylede tamam dedi nisanimizi büyük salonda yaptığımız için şahsen ben utanıyorum giyinmesini bilmiyor hem kendini hem beni rezil etmesin istemiyorum ama ne kadar zorliyabilirsin kadını ..bugünde bana diyor ki kızma ama ben sal takamam evde birsürü esarpim var onlardan takarım esarpim da evde oturursun arkaya bağlarsın ya öyle bağlıyor düzgün altına bone takip iğneli yapmiyor... ama ben biliyorum esarplarini hep eski püskü şeyler karma karışık giymesinden bıktım ...çevreme küçük düşmesin diye en iyi şekilde ortaya çıkarmak istiyorum ama olmuyor anlamıyor kadın biraz da cahil kalmış cahil dediğim yani nerde ne giyinlecegini bilmiyor ona kalsa giyer kot eteğini giyer üstüne bi bluz gelir nişana çok üzülüyorum kaynanamın böyle olmasına insanın hiç mi içinde heves olmaz yaa...bu yüzdende hep sözlümle kavga ediyoruz
    Kazen&Mune bu sitede yazı yazarken kendimi kaçak :KK17:sizleride Müge anlı olarak görmem :KK53:hiç sağlıklı olmasa da :KK61:vallahi bu konuya içimden geçenleri yazmazsam bu gece uyku haram kılınır gözlerime o_O(yazıyorum gazam mübarek olsun):cool:Kv cahil olabilir fakat siz görgüsüzsünüz etrafında ki üç beş kişinin lafıyla ilerleyen kara cahil tiplemesi:KK56:

Ayıp ya rezil etmek nasıl bi kelime. insanları olduğu gibi kabul etseniz. aynı şeyi o size yapmaya kalksam peki
inanin üzüldüm kv adayı için. madem ondan utaniyorsunuz onun büyüttüğü çocuktan uzak durun !

Konu sahibi ben seni anladım.
Şimdi..şal var, eşarp var bir de evde örtülen yemeni var.
-Bu kadın ne örtüyor? Eşarp örtüp geriye mi bağlıyor yoksa yemeni mi örtüyor dışarıda?

-yemeniyi dışarıda örtüp bir de geriye bağlıyorsa saçma evet, abes..haklısın..

-eşarbı geriye bağlıyorsa bu onun tarzı, alışkanlığı diyebiliriz.. (ve evet, yanlış, tesettüre uygun değil, kapalı madem düzgün kapansın, evet, evet, evet) AMA! sanane... İşte bu noktada da gerçekten sanane diyebiliriz.

Ve haklı da olsan şunkonuşma tarzın, tutumun seni haksız duruma düşürür, zira çok fevri, kırıcısın.

Kadıncağızın huyu da güzelse, boş yere kırma tatsızlık olmasın

Ay ne kadar kötüsün sen öyle.. Tavrın ve yazıların hiç hoşuma gitmedi inşallah teyzem doğal haliyle gider.. İnsanları olduğu gibi kabullen yeter ki kötü olmasın niyetleri.. Herkes çok zengin ve lüks yaşamıyor Hanımefendi.. Belki o da o kadar sene doğallıktan sonra şık giyinmeye dikkat çekmeye utanıyordur.. Ay içim daraldı..

Ay kusura bakmayın ama mütevazi kapanan insanları daha çok takdir ediyorum. Öyle koca koca şallar kabarık örtülerle vücuttan büyük kafayla gezmek daha komik duruyor.
Herkesin zevki de kendine güzel gelir. Sizi de rüküş bulanlar vardır. Ne ayıp insanların kılık kıyafetiyle uğraşmak. Ben bugüne kadar ne düğünümüzde ne nişanımızda kayınvalidemin örtüsüne giyimine karışmadım o da dediğiniz gibi bağlıyor. Ki bu çok normal yurdum teyzesi öyle bağlar yüzyıllardır. Karışmayın zevkine, birinin giyiminden utanmak asıl utanç verici, sığ bir insan olduğunuzu gösterir. Kayınvalide eğer oturmasını kalkmasını bilen, size saygılı davranan biriyse size ne örtüsünden?

Böyle saçma sapan sebeplerden dolayı şimdiden sozlunle tartışıyorsan,evlendiginiz zaman birbirinizi yersiniz.kadın yıllarca öyle giyiniyormus,simdi senin için bastan aşağı değişim mi yapacak,sen onun için bu fikirlerini değiştirsen daha iyi olur çünkü sen onun kızı yasindasin.benim kayinvalidemde etekte giyer,şalvarda giyer.benim düğünümde pardesusunu dahi cikarmadi,rahat edemiyor cunku.eee ben simdi bu kadına illa su kıyafeti giy,bunu böyle yapmı diyeyim.gerçekten tartışmanız için saçma bir sebep,Allah sonunuzu hayır etsin.

O nisan sadece sizin degil o kadinin oglunun nisani. Yani oglunun itibarini sizden daha cok düşünecektir diye düşünüyorum. Kendi görgusu kültürü dahilinde en iyisi ne ise o sekilde gelmeye calisacaktir.
Ben sal kullanirim annem esarp.. yani bu degildir giyinmeyi bilmemek. Kisi kendi rahat ettigi ve ortam neyi gerektiriyorsa öyle giyinmelidir.
O kadin sizi istemeye geldig8nde nasil geldi?
Keske o zaman buna göre karar verseydiniz.

Allah başörtüsünü emretmiştir.
bilmediğimiz hususlarda biliyormuş gibi yazmayalım lütfen.
Ben Allahın sözlerinden yani ayetlerden bahsediyorum hanımefendi. Sırf kadınların başı kapatılsın diye ayetlerin içine yerleştirilen parantez ya da hadislerden değil!

Bu nasil bir konusma bu nasil bir asagi görme yaa cok afedersin de sen kendini begeniyorsun diye herkes seni begeniyor mu saniyorsun madem annesini begenmiyorsun oğlunu da alma ayip yaptigin kadin seni kirmamak icin yinede dediklerini kabul etmis sen kimsin ki bir aksam benim icin tak falan diyorsun sal icin esarp takanlar demode mi esarp demode mi yasin kac senin yaa 20 yoksundur eminim yok yok olmaz valla bu kafayla evlenmeyin

bence siz sadece kendinizin ve nişanlınızın giyimiyle alakadar olun bırakın kim ne giymek istiyorsa giysin :)

Back
X