1 senede 5 bebeğimi kaybettim.Üçünü öncesinde ikisini doğar doğmaz=( Nasıl dayanılır?

Çok teşekkür ederim.Allah razı olsun.Sınanmak bizler için.Sabır ve şükür gerek...a.s.

a.s.

Geçmiş olsun ve başınız sağolsun.Herşeyde bir hayır vardır elbet.Umudumu hiçbir zaman yitirmedim hiç bi duruma karşı.Olayları akışına bıraktım sadece.Olması gereken zamanında olmalı,Yapılması gereken herşey yapıldıktan sonra gerisi Yaratan'a bırakılmalı... a.s.

Merhaba cnm.Geçmiş olsun.Benimki de cesaret miydi,olanları anlatıp kaçmak mıydı hiç bilmiyorum.Her sorana ayrı ayrı anlatmaktan ziyade konu açmakta bulmuştum çareyi.Rabbim sana da sabırlar versin.Teşekkür ederim...a.s.

Allah sabır versin,cennete gönderdiklerin şefaatçiniz olacak inşallah.
Mevlam evlatlarınız ve mallarınızla sizleri sınayacağım diyor ve sabredenleri müjdele diyor,sabredenlerden oluruz inşallah..

Kimi bizim gibi hayırlısıyla hamile kalabileyim diye dualar ediyor yıllarca,belki hiç kalamıyor..
Kimi sizin gibi bulduğunu yitiriyor,yavrumu sarayım derken boşluğu kucaklıyor..
Kimi hemen evlat sahibi oluyor ama bir ömür kahrını çekiyor..
Velhasıl kelam herkes bir şekilde sınanıyor...
inşallah sınavı kazananlardan oluruz..

Allah razı olsun çok teşekkür ederim.Leylcim söylediklerin o kadar doğru ki...Umarım kazananlardan oluruz çok saola.s.

Allah sabırlar versin kardeşim,yaşadıkların gerçekten çok zor,gözyaşları içinde okudum yazdıklarını..
Rabbim kimseye yaşatmasın banada yaşatmasın,seninde acını hafifletsin..
Bende 12 haftalık hamileyim düşük tehlikesi var ,hep dua ediyorum bebişim sağlıklı sıhhatli doğsun diye.

canım benım..allah sabırlar versın...
ta bastan okudum...vıdeolarını ızledım.....mafoldumben
allahım kımselere boyle acı yasatmasın...allah sanada sabır versın..
ınşallah yenıden hamıle haberını alırız burdan..allah saglık versın sana canım..

Allah sabırlar versin. Bu acıyı bir daha yaşatmasın inşallah Rabbim..

canım inan ağlayarak okudum yazdklarını ve hala ağlıyorum başın sağolsun canım Rabbim sana ve eşine sabırlar ve sağlık versin dayanılması çok zor bi acı yaşamışsın Rabbim tekrar yaşatmasın düşmanımın başına bile vermesin böyle acılar

Başın sağolsun canım .biran kendimi senin yerine koydum dayanamazdım sen kadar galiba .allah kimseye yasatmasın çok zor gerçekten.
senin basın agelen ablamın başına gelmişti ama iki düşük sonrası 3.ye hamileydi ve doğuma giderken meğer bebeğini 1 hafta karnında öldüğünü bilmeden gitti.hala bebeğin doğumhanedeki hali gözlerimin önünde.
ablam çok acı çekmişti bizlirde tabi.o yüzden senin sabrına hayran kaldım diyebilirm.
Rabbim inşallah yeniden hamile kalmayı ve bebişlerini kucağına almayı nasip eder.AMıNNNN

Amin cnm çok teşekkür ederim.İnşaallah tehlikeyi kısa zmnda atlatır ve bebişine sağ salim kavuşursuna.s.

Amin cnm inş. kimse yaşamaz ama seçilmiş olmak da iyi birşeydir.Rabbim bizi unutmamış demek ki bi fırsat işte boshayallersmile Duların için çok teşekkür ederima.s.

Allah sabırlar versin. Bu acıyı bir daha yaşatmasın inşallah Rabbim..

Amin inş.çok teşekkür ederima.s.
Amin.Çok teşekkür ederim.Tekerrüründen bizlerde korkuyoruz inş. olmaz.a.s.

Amin canım çok teşekkür ederim.Ablana da çok üzüldüm geçmiş olsun,başınız sağolsun:çok üzgünüm: a.s.

canım öncelikle sana başsağlığı diliyorum .rabbim yardımcın olsun çok zor anlar yaşamışsın seni derinden anlıyorum aşırı duygusal biriyim .şuan gözyaşlarım bana eşlik ediyo .konuyu baştan beri okudum demişler ya küçüğüyle büyüğüyle kayıp kayıptır diye işte ben ona katılanlardanım yitirilen aynı duygu annelik yavrularının elinden kayıp gidişi sabrına hayran kaldım aynı takatle yoluna devam et rabbim ellerini boş koymaz inşallah tez zamanda kucağını doldursun inşallah....bende kendi acımı anlatmak istedim seneler geçti hala içimde hala anarım hala sızlar yüreğim dökülür gözyaşlarım

ben 2007 aralık ayında hamileliğimi öğrendim dünyalar benim olmuştu rabbim normal yolla istediğim ayda bana mucizemi vermişti eşim ve ben rabbime şükürler edip annelik duygularını en yoğun bi şekilde yaşamaya başlamıştım pıt pıtları duymuştuk herşey yolunda gidiyodu 3. ayımıza girmiştikki bende ufak ufak lekelenmeler oldu dr problem yok yerleşme kanamaları demişti ama benim içime öyle bir sıkıntı çöreklenmiştiki her lavaboya gittiğimde kendimi kontrol eder olmuştum günler geçerken kanamalar kahveden kırmıya döndü ve eşim canım git kendini kontrol et kanaman çoğaldıysa dr gidelim dedi ve ben lavaboya gittiğimde yavrumun ben den kayıp gidişi aklımdan ve gözlerimin önünden gitmiyor tüm vucudumu kasıklarımı deli gibi sıkıyorumki benle kalsın gitmesin beni bırakmasın ama ne çare bırakktı beni ama annelik duygusu ama can havli telaşı ile düşen yavrumu bi avuçladımki yavrum kesesi ile olduğu gibi bende hiç bir şey bırakmaksızın beni terk etmiş ve şokta olduğum halde eşimide korkutmamak için onun yüreği o anda buna dayanamaz diye canım kanamam çoğaldı hadi hastaneye gidelim dedim korkutmamak haricinde de içimden kayıp giden yitirmişliği kabullenememe durumu bir ümit belki benimledir miniğim herşeyim benimledir umudu ile hastaneye gittik dr özel olarak ilgilendi saolsun muayene edildiğimde ve dr umun düşük yapmışsın içinde hiç bişey kalmamış bu güzel kürtaja gerek kalmadı deşiyini hatırlamakla hatırlamamak arasında kalışımı ve hastane odasından çıktığımda boş gözlere eşime bebeğim gitti deyişimi bile eşim sonradan anlatıyo bana dediki sanki biz yokmuşuz gibi hastaneden çıktın gözlerinden yaşlar okadar çok tanzikli bir şekilde akıyoduki rüzgarla birlikte etrafa saçılıyodu dedi yani kısacası şuan 8.5 aylık kızım var ama acı aynı acı tabi insan yavrusuyla avunuyor fakat kaç sene geçerse geçsin içindeki ateş kor olarak bir ömür boyu bende kalıcak hep aklımda yavrum hepde aklımda olucak baştan demiştimya canım acını anlıyorum ta yürekten küçüğüde büyüğüde bir acı aynı acı yitirmişlik ise aynı duygu rabbim tez zamanda yüzünü güldürsün

rabbim sabırların en büyüğünü versin
basın sağolsun seymacım :Saruboceq:

Amin canım sağolasın çok teşekkür ederim.Geçmiş olsun sana da.Senin durumunda çok kötü hepimizin acısı ayrı ayrı ama kayıp aynı evlat kaybı işte.Rabbim hepimize sabırlar versin.Ne güzel kaybettiğin yavrunun acısıyla avunacak bir evlat vermiş Rabbim.Bizlere de nasip olur inşaallah...:sinifsinif:
rabbim sabırların en büyüğünü versin
basın sağolsun seymacım :Saruboceq:

Amin inşaallah çok teşekkür ederim...a.s.
Allah sabir versin canim (
Amin inş.teşekkürler...

canm benm ağlayarak okudum bende meleğimi kaybedeli 12 gün oluyo dr banada sennki gb enfeksiyon dedi kızım canım yavrum öteki dünyada bile kıyamadı annesine şefaatçi olmayı seçti 3 gün yoğun bakımda yaşıyabildi yavrum enfeksiyonu atlatamadı beni bırakıp uçtu cennetine tek çare sabır keşke elimizden bişi gelse gelebilse acı aynı acı farketmiyo rabbim sabırlar versin inş sana

Amin cnm sağol.Seninde başın saolsun çok üzüldüm.Sabırdan başka bi çaremiz yok inan.Rabbimiz ahiretimizi kazanabilmemiz için bi fırsat sundu bizlere.Bize de bunun üstesinden gelmek düşünüyor.Ne olursa olsun şükretmek lazım her halimize.Evet evlat acısı çok zor dayanılmaz bi acı ama ne yazık ki duadan başka hiçbir çare yok.

Bi yazı paylaşayım seninle okumanı diliyoruma.s.

Evladın ölümüne sabır
Sual: Küçük çocuğumuz öldü. Ana-baba olarak çok ağladık. Bize günah oldu mu?
CEVAP
Ağlamak merhametten ileri gelir. Ağlamak günah olmaz. Bağırıp çağırıp isyan etmek günahtır. Çocuğun ölmesi, malın elden çıkması, gözün kör, kulağın sağır olması, bir uzvun telef olması gibi, insanın isteği ile ilgisi olmayan musibetlere sabretmekten daha faziletli sabır yoktur. Sabredenlere verilen sevabın miktarını Allahü teâlâdan başkası bilmez.

Musibetlere sabır, sıddıkların derecesidir. Bunun için Peygamber efendimiz şöyle dua ederdi:
(Ya Rabbi, bana öyle yakîn ver ki, musibetler bana kolay gelsin!) [Tirmizi]

Oğlu ıbrahim ölünce de, (Ya ıbrahim, ölümüne çok üzüldük. Gözlerimiz ağlıyor, kalbimiz sızlıyor. Fakat, Rabbimizi gücendirecek bir şey söylemeyiz) buyurmuştu.

(Bir çocuk ölünce, Allahü teâlâ, bildiği halde, meleklerine sorar:
- Kulumun çocuğunu aldınız, kalbinin meyvesini kopardınız. Peki kulum buna ne dedi?
- Ya Rabbi, hamd edip teslimiyet gösterdi.
- O kuluma Cennette bir ev yapıp, adını da, “Hamd evi” koyun!) [Tirmizi]

Bunları Cennete götürün
Kıyamette Allahü teâlâ, müminlerin çocukları için, (Bunları Cennete götürün) buyurur. Melekler, çocukların Cennete girmesini söylerler. Çocuklar, (Ana-babamız hani?) derler. Melekler, (Onlar sizin gibi günahsız değildir. Görülecek hesapları var) derler. Çocuklar ağlaşır, (Ana-babamızı almadan girmeyiz) derler. Cenab-ı Hak, çocuklara buyurur ki:
(Ey yavrular, haydi gidin, ana-babanızı da alıp Cennete girin!) [Nesai]

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Küçükken ölen çocuklar, ana-babaları ile karşılaşınca, ellerinden tutup, ana-babaları Cennete girinceye kadar, onlardan ayrılmazlar.) [Müslim]

(Hiçbir Müslüman yoktur ki, büluğa ermemiş bir çocuğu ölsün de, Allahü teâlâ, bol rahmeti sebebiyle, onu Cennete koymasın.) [Buhari, Nesai]

(Üç evladı ölmüş olan bir Müslüman ateşe girmez.) [Buhari, Müslim]

(Kimin bâlig olmamış üç evladı ölmüşse, bu çocuklar, onu ateşten koruyan bir kale olur, ölen evlat iki, hatta bir olsa da...) [Tirmizi]

Peygamber efendimiz, (Üç çocuğu ölen, Cennete girer) buyurdu. Oradakiler, (ıki çocuğu ölen de mi?) diye sual edince, (ıki çocuğu ölen de Cennete girer) buyurdu. (Ya bir çocuğu ölen?) diye tekrar sual edilince, buyurdu ki: (Allah’a yemin ederim ki, bir çocuk doğup hemen ölse, annesi sabredip sevabını Allahü teâlâdan beklerse, annesini Cennete götürür.) [Taberani]

Yine buyurdu ki:
(Alan da, veren de Allahü teâlâdır. Çocuğu ölen o kadına taziyede bulunun. Sabretsin, ecrini görecektir.) [Müslim]

Musibete uğrayanı teselli etmelidir. Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Çocuğu ölen kimseyi teselli edene Cennet hırkası verilir. Musibete uğrayanı teselli eden, onun sevabı kadar sevap kazanır.) [Tirmizi]

Resulullahın taziyesi
Resulullah efendimizin taziye mektubu şöyledir:
Allahü teâlâ sana selamet versin! Ona hamd ederim. Herkese iyilik ve zarar, yalnız Ondan gelir. Allahü teâlâ, sana çok sevap versin. Sabretmeni nasip eylesin! Onun nimetlerine şükretmenizi ihsan eylesin! ıyi bilmeliyiz ki, kendi varlığımız, mal, servet, kadın ve çocuklarımız, Allahü teâlânın, sayısız nimetlerinden, tatlı ve faydalı ihsanlarındandır.

Bu nimetleri, bizde sonsuz kalmak için değil, emanet olarak kullanmak, sonra geri almak için vermiştir. Bunlardan, belli bir zamanda faydalanırız. Vakti gelince, hepsini geri alacaktır.

Allahü teâlâ, nimetlerini bize vererek sevindirdiği zaman, şükretmemizi, vakti gelip geri alınca da, sabretmemizi emreyledi.

Senin bu oğlun, Allahü teâlânın tatlı, faydalı nimetlerinden idi. Geri almak için sana emanet bırakmış idi. Şimdi, geri alırken de, sana çok sevap, iyilik verecek, acıyarak, doğru yolda ilerlemeni, yükselmeni ihsan edecektir.

Bu ihsana kavuşabilmek için sabretmeli, Onun yaptığını hoş görmelisin! Kızar, bağırır, çağırırsan, sevaba kavuşamazsın ve sonunda pişman olursun.

ıyi bil ki, ağlamak, sızlamak, belayı geri çevirmez, üzüntüyü dağıtmaz. Kaderde olanlar başa gelecektir. Sabretmek, olmuş bitmiş şeye kızmamak gerekir. Allahü teâlâ, hepinize selamet versin!

Sual: Çocuğum yok veya öldü diye fazla üzülmek uygun mu?
CEVAP
Hayır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Allahü teâlâ sevdiği kulu kendisine bağlar. Çoluk çocuğu ile meşgul etmez.) [Deylemi]

Belanın geliş sebepleri
Sual: Bazı hadis-i şeriflerde, Peygamberi sevenin, çeşitli musibetlere maruz kalacağı ve Ona düşmanlık edenin ise, mal ve evladının çok olacağı bildiriliyor. Bunların açıklaması nasıldır?
CEVAP
ınsanlara dert, bela, musibet birkaç bakımdan gelir:
1- Bunlardan birisi işlediğimiz günahlar sebebiyledir. ımam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki: Belaların gelmesine sebep günah işlemektir. Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Size gelen musibet, işlediğiniz [günahlar] yüzündendir.) [Şura 30]

(Sana gelen kötülük, kendindendir, [günahların yüzündendir.]) [Nisa 79]

(Bir millet, kendini bozmadıkça, Allah onların hallerini değiştirmez.) [Rad 11]

2- Bela, hastalık ve musibetler, günahların kefareti [affolması] için gelir. Dünyada musibetlere maruz kalıp da güzelce sabreden kimse, ahirete günahsız gider.
Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Her musibet, affedilecek bir günah için gelir.) [Ebu Nuaym]

(Mümine gelen her sıkıntı, günahlarına kefaret olur.) [Buhari]

(Müminin günahları affoluncaya kadar bela ve hastalık gelir.) [Hakim]

ınsan kendisine gelen beladan hoşlanmaz. Halbuki günahları affolacak ve güzel sabrederse ahirette büyük nimetlere kavuşacaktır. Kur'an-ı kerimde mealen buyuruldu ki:
(Hoşlanmadığınız şey sizin iyiliğinize; sevdiğiniz şey de, kötülüğünüze olabilir. Siz bilmezsiniz, Allah bilir.) [Bekara 216]

3- Cennette yüksek derecelere kavuşması için mümine musibet gelir. Bunun için Peygamberlere çok bela gelmiştir. Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Nimete kavuşması için insana musibet gelir.) [Buhari]

(Musibet, kavuşulacak bir derece için gelir.) [Ebu Nuaym]

(Allahü teâlânın hayrını murad ettiği kul, belaya maruz kalır.) [Taberani]

(Kişi, hep sıhhat ve selamette olsa idi, bu ikisi onun helakı için kâfi gelirdi.) [ı.Asakir]

(Mümin, keler deliğine saklansa, ona, eza edecek biri musallat olur.) [Beyheki]

(Dünya, [Cennetteki nimetlerin yanında] mümine zindandır.) [Müslim]
(Allah’ı ve Resulünü seven, belaya [hazırlıklı olsun] zırh giysin!) [Beyheki]

(En şiddetli bela, Peygamberlere, velilere ve benzerlerine gelir.) [Tirmizi]

Demek ki belanın en şiddetlisi, Allahü teâlânın çok sevdiği kimselere geliyor. Belalara sabır, sıddıkların derecesidir. Peygamber efendimiz, kendisine gelecek musibetlere karşı dayanma gücü vermesi için Allahü teâlâya dua ederdi.

4- Bela, imtihan için de gelir. Bakalım kul, Allahü teâlânın gönderdiği belaya razı olacak mı, olmayacak mı? Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Şüphe edilen altın, ateşle muayene edildiği gibi, insan da bela ile imtihan olur.) [Taberani]

(Ya Rabbi, beni sevene, hayırlı mal ver! Bana düşmanlık edene de çok mal, çok evlat ver!) [ıbni Asakir]

Mal ve evlat fitne mi?
Mal ve evlat kötü mü de böyle buyuruluyor? Kur'an-ı kerimde de mealen buyuruluyor ki:
(Mallarınız ve çocuklarınız sizin için elbette bir fitnedir.) [Tegabün 15]
Fitne imtihan demektir. Anarşi, bozgunculuk, günah, şirk, bela, düşman ve daha başka manalara da gelir. Mal ve çocuklar hayırlı olmazsa bela olur, fitne olur.

ınsan, genel olarak malını iyi yolda kullanmaz. Bu bakımdan malı kendisi için düşman olmuş olur. Aslında mal, kılıç gibi bir nimettir. ıyi kullanılmazsa sahibini keser. Evlat da, bir nimet iken, iyi terbiye edilmezse, ana-babaları ile birlikte Cehenneme gider. Nimet, düşman olmuş olur. Çoğunluk bu imtihanı kazanmadığı için, mala ve evlada fitne denilmiştir. Mesela, ıskoçyalılar, genelde cimri oldukları için, her ıskoçyalıya cimri gözü ile bakılır. Belki de içlerinde çok cömert olanları da vardır. Kayserililer, gözü açık olarak bilinir. (Okur-yazar değilim ama Kayseriliyim) denir. Kayseri’de gözü açık olmayan da vardır. Hüküm ekseriyete göre verilir. Peygamber efendimiz, (Zenginlerin ve kadınların çoğunu Cehennemde gördüm) buyurdu. Halbuki Cennete gidecek zenginler ve kadınlar da çoktur. (Ramuz)

(Sizin çokluğunuzla, diğer ümmetlere karşı iftihar ederim) ve (Velud [doğurgan] kadınla evlenin) hadis-i şerifleri, evlenmeyi teşvik etmektedir. Gerekli ıslami terbiye verilemediğinden gençler, namaz kılmamakta, dinden uzaklaşmakta, hatta bir kısmı dinsiz ve anarşist olmaktadır. Peygamber efendimiz elbette, böyle gençlikle övünmez. ıbni Asakir’in bildirdiği (ıki yüz yılından sonra en iyiniz, hanımı ve çocuğu olmayandır) hadis-i şerifi, ortam müsait olmayınca, çoluk çocuk sahibi olmamanın daha iyi olduğunu göstermektedir.

Sual: Küçük çocuklar da ölürken sıkıntı çeker mi?
CEVAP
Bir Müslümanın çocuğu, ölüm döşeğinde iken, 360 melek gelir, o masumun karşısında durup, (Ya masum, müjdeler olsun sana, bugün, ölmüş olan, âbâ ve ecdadını ve bütün komşularını, Hak teâlâdan dile) derler.

Melekler, başına bir şefaat tacı ile gayret ve kuvvet gömleğini giydirip, gözünün perdesini kaldırırlar. Perdeler kalkınca, tâ Hazret-i Âdem aleyhisselamdan beri, geçmiş ecdatlarını görür. Onların bazısı için hazırlanan azabı görünce, haykırıp titrer. Bunu bilmeyenler can çekişiyor zanneder.

Can alıcı melekler gelirler, (Ya masum, âlemlerin yaratıcısı sana selam söyleyip, “Ben onu yarattım, yine bana gelsin. O ruh emanetini ben verdim, yine bana versin. Onun karşılığında ona Cennet ve didar vereyim” buyurdu. Haydi yüzünü çevir, bak) dediklerinde, o masum da, bakar, melekleri görür. Sevinçten coşup titrer ve döşeğinde can vermeye atılır.

Yine o azap içindeki ecdatları gözüne erişince, yine canını vermek istemeyip, (Ey melekler! Allahü teâlâ, akraba ve ecdadımı bana bağışlasın) der. Allahü teâlâ da, (ızzim hakkı için bağışladım) buyurur.

Melekler, (Ya masum, sana müjdeler olsun, Hak teâlâ, imanı olanların günahlarını bağışladı ve bütün dileklerini kabul eyledi) dediklerinde, masum sevinçli iken, masumun anası ve babası suretinde iki huri gelip, kollarını açarak, (Ey evladımız, bizimle gel, biz Cennette sensiz olamayız) derler.

Masumun eline bir Cennet meyvesi verirler. Masum, meyveyi koklarken Azrail aleyhisselam, kendi gibi, bir güzel masum olup, habersizce canını alır ve Cennete götürür.

Orada, yeşil bir sahra vardır. Masum, (Beni buraya niçin getirdiniz) diye sorar.

Melekler şöyle cevap verirler:
Kıyamet yeri vardır. Çok sıcaktır. Bu sahrada, 70 bin rahmet pınarı vardır. Resul-i ekremin havzının başında durup, nurdan bardakları görürsün.

Anan, baban kıyamet yerine geldiklerinde, bu bardakları su ile doldurup, onlara verirsin ve onları bırakma ki, Cehennem yoluna gitmesinler. Çünkü, senin duan, Hak katında makbuldür. Cuma geceleri, yeryüzüne inersin. O vakit Allahü teâlânın selamını, Müslümanlara ulaştırırsın.

Ne mutlu, çocuğu ölüp de, sabreden ana-babaya...

ya yüreğine ellerine sağlık arkadaşım bu ne mükemmel bi yazı allh razı olsun istersen msn dede grşblrz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…