1. Sınıf öğretmeni ile tartıştım oğlum için endişeleniyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öğretmen öğretmenliğini yapmıyor sınıf annesine yıkıyor, veliler sırayla gönüllü olmuyor sorumluluğu yine sınıf annesine yıkıyor. Hiç düşünmüyor musunuz niye başka ülkelerde yok bu sınıf annesi denen egolu tipler, oralarda hiç aktivite yapılmıyor mu, hiç bayram özel gün kutlanmıyor mu, hiç sınıf okul süslenmiyor mu? Hepimiz çalışıyoruz diyorsanız o veliler de çalışıyor. Veririm parasını geçerim demiyorlar, bit kontrolü için bile gönüllü olanlar var. Kanunsuz iş varsa suç vardır şaibe vardır. Bu veliyle empati yapacağınıza seni bulurum lafını normalleştiriyorsunuz. Öğretmenin adil olduğuna adil not verdiğine nasıl güveneceksiniz?

Pişman oldum keşke bulaşmasaydım, yasal olmadığı için ama zarar gören biz olucaz iş işten geçti artık zamanı geriye alamıyorum
300-500 lira için yapma dediğimizde yalaka falan demiştiniz hepimize.
O zaman da söyledim üç kurul toplanacaksa toplansın çıkıntılık etmeyin diye.
Öfkeyle kalkan zararla otururuz dedik.

Çocuğunun gittiği özel okul ya… çok bişi olmazdı gereksiz yere büyütmüş

Çocuğunun gittiği özel okul ya… çok bişi olmazdı gereksiz yere büyütmüş
Sınıf anneleri denen tiplerin özel okulda bu kadar forsu varsa devlet okullarındakilere Allah yardım etsin. İstediğimi yaparım şikayet edeni de bulurum diyor. Kimse dur demesin mi, bunlara? Hafif kıpırdanıp ne oluyoruz diyeni sepettekiler geri çekiyor, gurbetçiler gibi kurulu düzenimiz var diyorlar. Yardım etmek işleri kolaylaştırmak ayrı şey, bana kimse karışamaz alırım bulurum diyip höt zöt yapmak ayrı şey.

Ali kıran baş kesen miymiş ki ögretmen bu kadar korkuyorsunuz ? Evet sacma bir sey gecen yil cocugumu yolladigim anaokulunda kendini sınıf annesi adleden insanlar vardi öğretmenler günü şu anneler günü su yok onu alalim yok bunu yapalim yok surda toplanalim yok burada piknik mekani var gidelim gitsem ufakti bebegim o zaman zorlandim gitmesek cocuk herkesin annesi geldi sen gelmedin durumunu yasayacak yani sinif annesi olayi öğretmenlere yaranmak icin uydurulmus bir kavramdan ötesi değil.Eski kafali biri degilim ama bizim zamanimizda sinif annesi mi vardi öyle de güzel egitimler aldik ki ici doluydu simdi etkinlikten etkinlige anasinifi bebesine bile kep attirma derdinde bazi veliler.

Öğretmenler günü yada anneler günü için sınıfça 300-500 toplayıp hediye aldılar diye gidip cimere şikayet etmek baştan saçma.
Ortada mevzu edilecek bir şey yok.
Özel okula milyon verip 300 tl için huzursuzluk çıkarmak çok saçma.
Parayı atarım ayrı hediye almak istersem de alırım.
Ufak tefek şeyleri büyütmek uzun vadede kendine zarar
Derdi bizim fikrimiz sorulmadan hediye alındı bir de teşekkür mü edeceğim herkes ediyordu. E etsinler. Sen parayı gönder teşekkürünü etme. Bu kadar basit bir şey

Evet bunda sorun yok denebilir ama kafasına göre daha önce de bir kaç defa para topladı yazmıştı. Yarın bir gün 300-500 değil 3000-5000 vereceksiniz deme hakkı da var. O zaman susmayız müdahale ederiz denirse rakam kime neye göre belirlenecek? Ben prensip gereği hiç vermem kendim alırım diyen de sınıf anneleri tarafından mimleniyor. Birden fazla çocuğu olanlar her şeyden kısıp okulu ödüyorlarsa bir de sınıf annesinin gözünü mü doyurmak zorundalar? Belki ben fazla idealist bakıyorum, benim çocuğum diğer çocuk fark etmiyor hepsi eşit muamele görsün istiyorum. Kadın yapılandan rahatsız olmuş ve kanunca yasaklanmış uygulamayı şikayet ediyor diye bir de burada zorbalanıyor.

Madem bir yola girdiniz devam edin ,öğretmen anneliğinize laf etmiş, sınıf annesi tehdit etmiş tüm mercilere dilekçe verin gitsin Oturup orta yol bulmak gerekirken öğretmen dahil herkes ters ters tavır alıyor , bu saatten sonra geri adım atmayın her türlü ezme derdindeler. Sizi çiğnerlerse dişlerinin kırılacağını idrak etsinler......

Ben olsam çocuğumun sınıfını mutlaka değiştiririm öğretmenle girdiğiniz bu tartışma çocuğa mutlaka yansır profesyonel bir öğretmen yansitmaz ama anneligini sorgula diyen bir öğretmen de çok profesyonel görünmüyor

Sana o kadar dedik dinlemedin ki, ben de sevmiyorum sınıf annesi cart curt ama şikayet etmeden usulca ben katılmıyorum hediye muhabbetine, kendim alacağım de ve kenara çekil dedik. Tabi ki ismini ifşa ettiler, öğretmen bile kıl kapmış sana.Çocuğa da sarar böylesi muhakkak.

ilkokul seviyesinde olabildiği kadar orta noktada gitmek her zaman çocuğun faydasına oluyor.
üç senedir ilkokulda oğlum ortak hediyelere katılıp teşekkür ettim geçtim. Gerekirse istediysem özel hediyemi ayrıca aldım. Bu hafta mesela okulda uzak bir okul gezisi var gece geç dönecekler. Gidenler çoğunluk, okula da gönderemeyeceğim ama bir gün için uzatmak yerine oğlumu ikna ettim o gün anneannesinde kalacak. Bitti gitti.
Ufak tefek şeyler için dört sene boyunca her gün yüz yüze bakacağın insanlarla iletişimini bozmamalısın. Bu idealistlil değil çıkıntılık oluyor.
Keza geçen hafta sınıf annesi bizde de okul pikniği yaptı, gitmedim. Orada verilecek sene sonu diye pasta kesilecekti parasını da göndermedim. İsteselerdi ben gitmedim diye uzatmaz gönderirdim. Uzlaşmacı yaklaşmak lazım ortada çocuk varsa.

Bakın size çok net söylüyorum ya sınıf temsilci anne siz olacaksınız ya da anneye yakın olacaksınız çocuğun huzuru için bu gerekli bu böyledir
Daha benim ki küçük kreşe bile gitmiyor hemen sınıf annesi misin diye linc yemeyeyim

Tembelleşme sınıf anneliği . 25 kişilik sınıflarda bile vardı . Her işe karışıyorlardı . Diğer velileri yönetmeye çalışıyorlardı . Öğretmen angarya işlerden kurtuldum diye bunları destekliyor . Eski yıllarda nasıl yürüyordu peki işler sınıf annesiz ? Gayet de güzel yürüyordu . Devlet sonunda yasakladı ama bitmedi . İsmini değiştirdiler devam ediyor . Saçmalık.

İlk yıllarda ben de gıcık olurdum bu sınıf annesi muhabbetine. Sonra baktım tek gıcık olan benim mecbur boyun eğdim ben de. Zaten çok abartı bişey isterlerse katılmıyorum. Öğretmene geçen yıl 20 bin liralık bi ev eşyası aldılar mesela. Ben katılmadım. Ama çiçeğe katıldım. Ben evime o eşyayı alamıyorsam başkasına da hediye götürmem. Ama tutup da cimere şikayet edilecek bir durum değil bu. Sonuçta çocuğunuz bütün günü öğretmeniyle geçiriyor.

Eğer özel okuldaysa zaten hem öğretmenle hem sınıf annesiyle muhatap olmanıza gerek yoktu. Müdürle konuşup yaz ortasında çocuğunuzun sınıfını değiştirebilirdiniz. Kimsenin ruhu duymazdı. Şuan yapabileceğiniz tek şey de bu zaten.
Haa ben olsam okulu değiştirirdim o ayrı. Çünkü bir cimer şikayeti varsa kesinlikle öğretmenler odasında günlerce konuşulmuştur bu konu. Başka sınıfa da gitse çocuğunuz mimlendi bi kere sorunlu velinin çocuğu diye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`