- Emoji Skoru
- 74.820
- Puanlar
- 798
- Konu Sahibi kullanicixaj01
-
Nasıl kolej orası ilk konusunda da anlamadık . Müdür para istiyor . En tuhafı bu . Öğretmen veliye dikleniyor . Öğretmene hakaret vs olmadığı sürece hep veliler ve çocuklar önce gelir kolejlerde . O kolej kolej değil . Oradan çocuğunu almalı . Boşa cimer şu bu uğraşıp kendini yıpratıyor .benim anlamadığım bu olaydan anneliğinize nasıl laf edebiliyor öğretmen, yani arada bi bağlantı yok ya da var siz anlatmıyorsunuz başka birşey oldu da
çünkü sınıf annesini şikayet etmiş olmanıza öğretmenin verdiği bu tepki saçma hele ki özel okullarda öğretmenler ne yazık ki velileri fazla fazla allayıp pulluyorlar, kötü bir yere çekilmesin lütfen ama özel okullarda veliler laf etmesin diye öğretmenlerimiz çok çok düşünerek konuşuyorlar
ben o kısmı kaçırmışım evet o zaman yani ya bize anlatmadığı bambaşka sıkıntılar var kendisinden kaynaklı o yüzden öğretmen böyle davranıyor ya da gerçekten almalı çocuğu o okuldan. bir de evet müdür ne parası istiyormuş. zaten milyon liralar dökülüyor kolejlere. birşey eksik sanki anlattıklarında konu sahibininNasıl kolej orası ilk konusunda da anlamadık . Müdür para istiyor . En tuhafı bu . Öğretmen veliye dikleniyor . Öğretmene hakaret vs olmadığı sürece hep veliler ve çocuklar önce gelir kolejlerde . O kolej kolej değil . Oradan çocuğunu almalı . Boşa cimer şu bu uğraşıp kendini yıpratıyor .
Bakanlık niye yasakladı? Yasağı biliyorum ama nedenini bilmiyorum. Bu kadınların sınıf anneliğini bırak okula girmeleri bile kaldırıldı. Size denk gelen başkasına denk gelmemiş işte. Siz çocuğunuzu ikna etmişsiniz başkası edemeyebilir, çocuğu tutturabilir veya kadın ille de göndereceksin vereceksin diyebilir. Siz çok kolay çözmüşsünüz ama başkaları çocuğuyla ayrı bu kadınlarla ayrı uğraşmak zorunda kalabilir. Niye her veli kısa dönemlerde gönüllü olmuyor da meydan bunlara kalıyor? 4 sene niye bu sınıf anneleriyle yüzyüze bakma mecburiyeti olsun? Konu sahibini tehdit etmiş, bulurum seni demiş. Mafya mı hanımağa mı?ilkokul seviyesinde olabildiği kadar orta noktada gitmek her zaman çocuğun faydasına oluyor.
üç senedir ilkokulda oğlum ortak hediyelere katılıp teşekkür ettim geçtim. Gerekirse istediysem özel hediyemi ayrıca aldım. Bu hafta mesela okulda uzak bir okul gezisi var gece geç dönecekler. Gidenler çoğunluk, okula da gönderemeyeceğim ama bir gün için uzatmak yerine oğlumu ikna ettim o gün anneannesinde kalacak. Bitti gitti.
Ufak tefek şeyler için dört sene boyunca her gün yüz yüze bakacağın insanlarla iletişimini bozmamalısın. Bu idealistlil değil çıkıntılık oluyor.
Keza geçen hafta sınıf annesi bizde de okul pikniği yaptı, gitmedim. Orada verilecek sene sonu diye pasta kesilecekti parasını da göndermedim. İsteselerdi ben gitmedim diye uzatmaz gönderirdim. Uzlaşmacı yaklaşmak lazım ortada çocuk varsa.
Bir önceki konusunda sorun sadece şu hediyeyi alacağız şu kadar para gönderin denmesiydi. Sınıfa girmeleri yasak zaten. Şu son olaylardan sonra hiç bir veli randevusuz alınmıyor.Bakanlık niye yasakladı? Yasağı biliyorum ama nedenini bilmiyorum. Bu kadınların sınıf anneliğini bırak okula girmeleri bile kaldırıldı. Size denk gelen başkasına denk gelmemiş işte. Siz çocuğunuzu ikna etmişsiniz başkası edemeyebilir, çocuğu tutturabilir veya kadın ille de göndereceksin vereceksin diyebilir. Siz çok kolay çözmüşsünüz ama başkaları çocuğuyla ayrı bu kadınlarla ayrı uğraşmak zorunda kalabilir. Niye her veli kısa dönemlerde gönüllü olmuyor da meydan bunlara kalıyor? 4 sene niye bu sınıf anneleriyle yüzyüze bakma mecburiyeti olsun? Konu sahibini tehdit etmiş, bulurum seni demiş. Mafya mı hanımağa mı?
Aynen öyle, katılmak istemiyorum ayrı almak istiyorum çocuğumla belirledik bile hediyemizi demesi yeterliydi. Kimse kimsenin gırtlağına çökecek değil ama işin içine şikayet girince sana sinirlenirler elbette.Sana o kadar dedik dinlemedin ki, ben de sevmiyorum sınıf annesi cart curt ama şikayet etmeden usulca ben katılmıyorum hediye muhabbetine, kendim alacağım de ve kenara çekil dedik. Tabi ki ismini ifşa ettiler, öğretmen bile kıl kapmış sana.Çocuğa da sarar böylesi muhakkak.
Aman öğretmeni kızdırma , aman sınıf annesi ile iyi geçin . Sebep ? Okullar öncelikle öğrenciler için değil mi ? Bugün ikinci kez hak yedi bir öğretmenimiz . Yazılının çok altında sözlü notları veriyor bilerek. Cimere elbette şikayet edeceğim. Niye iyi geçineyim ? Okul babasının çiftliği mi ? Kurallar var devletin belirlediği , uymak zorunda öğrenci de öğretmen de .sınıf anneliğini savunan npc ruhlular ve öğretmenler doluşmuş başlığa yine.
kimse sizi tehdit edemez, hemen milli eğitime başvuruyorsunuz.
sizi sindirmelerine asla izin vermeyin.
çocuğunuzu da bu sistemin çarkından kurtarın başka okul mu yok ülkede. alın çocuğunuzu bu okuldan.
Para vermiyorum ayrı hediye alacağım bi diyemedi . Niye korkuyor anlamadım . Kolejde patron velilerdir extrem sorunlar dışında . O öğretmeni barındırmazlar orada. Anneliğini sorgula diyecek ha bir de. Konuda bazı tutarsızlıklar var kafama yatmayan.sizin de var sanırım .Sizin şikayetiniz gereksizdi bence ama öğretmenin tepkisi de ortada başka bir şey yoksa yanlış.
Ayrıca bunların Özel okul derdi olması da enteresan geliyor bana. Velilerle anneliğini sorgula falan diyerek konuşmaz öğretmenler kolay kolay.
şöyle oldu ben bir şikayette bulundum sınıf anneliği uygulaması halen sürüyor diye sonra bir anne ima etti bana bakarak beni kim şikayet ettiyse onu bulucam şöyle böyle diye rahatsız edici bir tavır takındı. Birkaç veli ile beraber. Bende kendimi açıklamak zorunda kaldığım için huzursuz oldum. Okul ifşa etmiş gibi ismimi. Sonra öğretmene dedim ki sınıf çok gergin ve ben tedirginim sınıf değişikliği istiyorum. Öğretmen sorun yok sorun sende sorun senin bakış açında, anne olarak kendini sorgula dedi. Oğlum o sınıfta ve okuldan alsam çok etkilenicek ne yapıcam.
Aslında 500 tl de değildi, sınıf annesine gıcık oluyordu kadın, ama ısrarla bize bunu söylemedi, sadece kendi başına karar alıyor deyip durdu. Ne paraydı mevzu ne kendi başına karar alması.Bir önceki konusunda sorun sadece şu hediyeyi alacağız şu kadar para gönderin denmesiydi. Sınıfa girmeleri yasak zaten. Şu son olaylardan sonra hiç bir veli randevusuz alınmıyor.
Ben şanslı olduğum için yaşamadım değil zaten konu. 500 tl için cimere gitsem bende sorun yaşarım.
Aile bütçesini sarsmayacak bir meblağ için ortaya çıkmak yerine uzlaşmak lazım. Etkilenen kendi çocuğumuz olacak yoksa.
Nasıl iş yerlerinde her şeyden hoşnut değilsek idare ediyorsak burada da bazen etmemiz gerekiyor.
Yok herkes yalakalık yaptı teşekkür etti falan diye şimdi kendini sorunlu veli konumuna sokmasına değdi mi?
Özelde okutan biri için 500 tl sorun edilecek bir meblağ değil.
Ki ödemiyorum dese şu an yaşadıklarından daha az sorun yaşayacaktı.
Öfkeyle hareket edip kendi çocuğunu zarar soktu
Konuyu bilmeden bir yorum daha . Orası kolej kolej . Dünya para ödeniyor . Öğretmenlerin 10 aylıktır sözleşmesi çoğu kolejde . Bir kurumsallar 12 ay yaparlar ya da vicdanlı kolejler . Tonla para döküyor veliler . Öğretmene hediye vs almak zorunda da değil . Müdür ne karışıyor mesela hediye işine . Berbat bir kolej . Müdürü kalitesiz öğretmeni kalitesiz . Çocukla ne hakla uğraşacaklar ? Devlet de bile hakları yok. Annesi babası isterse berbat insanlar olsunlar . Çocuktan kimse bunun acısını çıkaramaz. Eziklik bu da.Durduk yere kendinize vazife etmişsiniz evet konu direkt müdüre gider isminiz ile hemde oda öğretmene söylemiştir ogretmende veliye çocuğunuz mutluysa sivrilmenin ne lüzumu var anlamadım size dar edecekler şimdi 3 sene okulu inşallah cocuklada ugrasmazlar
Evet. Annesinin gereksiz öfkesi ve hırsı yüzünden.Aslında 500 tl de değildi, sınıf annesine gıcık oluyordu kadın, ama ısrarla bize bunu söylemedi, sadece kendi başına karar alıyor deyip durdu. Ne paraydı mevzu ne kendi başına karar alması.
Konu sahibi sınıf annesine tilt oluyor, gıcım gıcım gıcık oluyor.
Öğretmen zaten gelen ağam giden paşam modunda.
Bu hikayede yanan çocuk oldu.
Aynen öyle.Para vermiyorum ayrı hediye alacağım bi diyemedi . Niye korkuyor anlamadım . Kolejde patron velilerdir extrem sorunlar dışında . O öğretmeni barındırmazlar orada. Anneliğini sorgula diyecek ha bir de. Konuda bazı tutarsızlıklar var kafama yatmayan.sizin de var sanırım .
Veliyi pışpışlasın diyen yok. Bizim kolejde öğretmene hakaret eden çok varlıklı nüfuzlu aile çocuğu okuldan atıldı iyi de oldu . Veli sınıf annesi istemiyorsa gayet hakkıdır . Sinir de olabilir ona . Kaldıracak okul . Kolej de sınıf annesi mi olurmuş ? Danışman hoca vardır o halleder herşeyi . Öğretmensiniz diye veliler her dediğinizi yapacak değiller . Tekrar yazıyorum ister devlet ister kolej olsun tüm okullar öncelikle çocukların . Yazmışlar çocuğu yaktın diye . Ne münasebet . Çocuğa annesine kızıp kötü davranan , mobing yapan eğitimci değildir gözümde .Evet. Annesinin gereksiz öfkesi ve hırsı yüzünden.
Bir de her kolej aynı gibi yorum yapmışlar. Oğlum anaokulunda başka koleje gitti şimdi başka koleje gidiyor. K yaşadığım şehrin en köklü bilindik okullarındandır 30 senelik okul. Burada veliye ağam paşam demiyorlar. Sınıf öğretmenleri zaten 10 senedir aynı kurumda olan bir okul. Öyle hediye parası verdi sınıf annesi seçti diye öğretmenlerini harcamaz bizim okul mesela.
Oğlumun öğretmeninin bu sene 9. Senesi. Diğer iki şubedekiler 15. Yılda falan. Yaş ortalaması 40 üstü.
Köklü kurumlarda öyle öğretmen harcanmıyor veli pışpışlanmıuor