haklisiniz .. u sesindeler onceden bir ses veriyordu bu aralar bir gunde iki ses veriyor kafa gitti cocugunHangi sesteler merak ettim.Bana disleksi gibi gelmedi daha doğrusu sesleri birlestirememe sebebi 1. sınıflarda bu ayda normal.Biraz daha zamana ihtiyacı olabilir.Öğretmen bir sorun görseydi size söylerdi de ayrıca.Bence panik yapmayın.Şu an 1. Sınıflarda okumanın mantığını çözen çocuklar olduğu kadar çözemeyen çocuklarda var.Zaten mantığı çözen çocuga hemen sesleri verir 10 -15 günde okumaya gecirirsin.Neden uzun uzin ugraşsınki öğretmenler.
evet haklisiniz ama bilgisayar kaldirdik isimiz oldugunda kendi odamizda aciyoruz telefonu da vermem cumartesi gunleri 15 dk hakki var ama oyun ve eglenceyi cok seviyor akli orada da olabilirDikkat eksikliği ve odaklanamamanın en büyük sebebi çocukların telefon,tablet veya bilgisayarda çok vakit geçiriyor olması.Öncelikle bunlardan biraz uzak tutmayı deneyin çok tepki gösterse de bir süre sonra davranışı sönecektir.Ödev sonrası ödülleri de telefon vs olmamalı temiz havaya çıkmak koşmak eğlenmek olmalı.Tabi ki doktor görüşü de alın böyle şeyler ciddi konular ne kadar erken o kadar iyi.
Çok güzel bi yol bulmuşsunuz kabullendirebildiyseniz ne mutlu sizeevet haklisiniz ama bilgisayar kaldirdik isimiz oldugunda kendi odamizda aciyoruz telefonu da vermem cumartesi gunleri 15 dk hakki var ama oyun ve eglenceyi cok seviyor akli orada da olabilir
Cocuk gec konussa internete bakip hoppp otizm mi acaba diye konu aciliyor, yeni trend de cocugum disleksi mi? Muhtemelen degil. Mesela disleksinin bir belirtisi bazi harfleri karistimakmis ben ilkokuldayken b ve m yi karistirirdim baba ile b yi ogrenmistim babamin ismi de m ile basliyordu kafa oyle kodlamis. Valla disleksi degilim.Merhaba hanimlar..
az önce bir yazı okudum.ve kafam allak bullak olduoglum bu yil 1.sinifa basladi ve 2 ay oldu yazma da fazla problem yok öğretmeni güzel dedi ama okumada aşiri gücluk cekiyor akranlari heceleri okuyup harfleri tutturuyor ama oğlum yapamiyor saatlerce calissak yapamiyor sadece sesleri cikariyor yaziyi okuduktan sonrada disleksi olabilecegini dusundum belirtiler hemen hemen uyuyor
acaba böyle bir şeyle karşilaşan var mi duydunuz mu ya da cok taktim kafama
Bir uzmana götürün mutlaka. Bende kızımda şüphelendim. Öğretmeninden korktuğu ortaya çıktıMerhaba hanimlar..
az önce bir yazı okudum.ve kafam allak bullak olduoglum bu yil 1.sinifa basladi ve 2 ay oldu yazma da fazla problem yok öğretmeni güzel dedi ama okumada aşiri gücluk cekiyor akranlari heceleri okuyup harfleri tutturuyor ama oğlum yapamiyor saatlerce calissak yapamiyor sadece sesleri cikariyor yaziyi okuduktan sonrada disleksi olabilecegini dusundum belirtiler hemen hemen uyuyor
acaba böyle bir şeyle karşilaşan var mi duydunuz mu ya da cok taktim kafama
haklisiniz kendi kafasina da takiyor arkadaslarim yapabiliyor ben yapamiyorum dedi bugün
Her çocuk özeldir diye bir film var. Onun yaşlarında disleksik dikkati dağınık bir çocuğu anlatan neşeli güzel bir filmdir. Oturup beraber izleyebilirsiniz belki neşelendirir oğlunuzu.
Evet yazdilklariniz da var. Ama acigi ust siniflarda kapatiyorlar. Sinif tekrari onerilmiyor. Ama 1. Sinifa gidiyormus cocugu. Yani evham olabilir annede. 2. Donem daha iyi ayirt eder.Yazarken ya da bir etkinlik yaparken sinifin cok gerisinde kaliyor muymus?
Bazi harfleri ters yaziyor mu?
Ip atlayabiliyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?