- 1 Nisan 2016
- 12.736
- 40.288
- 598
çok güzel düşünmüssün canım her şer de mutlaka bir hayır vardır hakkımızda her zaman hayırlısı olsun inşallahKızlar birazcık sizin başınızı ağrıtmak içimi dökmek ve devam etmek istediğimi söylemek istedim. Benim için her acının veya üzüntünün bir yas süresi vardır. Üzülür ağlar yıkılır sonra yeniden toparlanırım. Dün yaşadığım şoku hamile iken de yaşamıştım ve bugün şunu düşündüm ben neden 2 li 3 lü tarama yaptırmadım neden amniyosentez yaptırmadım çünkü bu ihtimali kabul etmiştim. Her zaman söylediğim bişey vardı yüzde yüz sağlıklı bir bebeğin havale geçirip her işlevini kaybetmeyeceğinin garantisi var mı yarın bana araba çarpıp engelli olmayacağımın garantisi var mı? Yok! Her insanın içinde sakladığı bazı korkular vardır ben küçüklükten beri bir engelli annesi olmaktan ve aldatılmaktan çok korkardım. Sonra islamiyeti iyice öğrendikçe bu korkunun yersiz olduğunu ve sırf bu yüzden bir bebeği istememenin ne kadar büyük günah olduğunu öğrendim. Sonra Allahın gazabına uğramaktan daha kötüsüne maruz kalmaktan veya evlat hasretiyle yanmaktan korktum ve Allaha sığındım. Evet üzüldüm şok yaşadım. Olmadı diye düşünürken 7 ay sonra böyle bir ihtimalin olduğunu öğrenmek sarstı korkuttu. Ama bu gece oturdum düşündüm asyayı izledim. Biz bir bebek istedik eğer Allah bize bir melek gönderdiyse başımızın tacı olacaktır elbette. Kendimi cahil ve yetersiz hissettim sonra erken teşhis olabileceği ve kendimizi eğitecek öğrenecek imkanımız olması nedeniyle şükrettim. Her zaman söylediğim birşey vardır bir annenin bebeğine verebileceği en güzel hediye sağlıklı olmasıdır. Ruhen ve bedenen sağlıklı bir anne bir bebeğin en büyük şansıdır. Ben hayatı yaşamaktan vazgeçersem kendimi hayattan koparır depresyona sokarsam o zaman o emanete ihanet etmiş olurum. Şu saatten itibaren kafamdan herşeyi siliyorum. Bu sonuç çıkana kadar hiçbişey yokmuş gibi yaşamaya devam ediyorum. Elbette aklıma gelecek endişelenicem korkucam ama bunun üstesinden gelmeyi öğrenicem. Belki ara ara sizlerin başını ağrıtıcam bunaltıcam belki oturup ağlıycam ama önemli olan yaşamaya devam edicem. Bu süreçte sordunuz ilgilendiniz ayrı ayrı cevap yazamadım ama okudum hepinize çok çook teşekkür ederim.deadline @caroline84 kaptanlarım asya halen iyileşmedi bizde iyileşemedik menü paylaşımını düzenli yapamasam da kilo bildirimini düzenli yapmaya çalışıcam aranıza geri dönebilir miyim?
Kızlar birazcık sizin başınızı ağrıtmak içimi dökmek ve devam etmek istediğimi söylemek istedim. Benim için her acının veya üzüntünün bir yas süresi vardır. Üzülür ağlar yıkılır sonra yeniden toparlanırım. Dün yaşadığım şoku hamile iken de yaşamıştım ve bugün şunu düşündüm ben neden 2 li 3 lü tarama yaptırmadım neden amniyosentez yaptırmadım çünkü bu ihtimali kabul etmiştim. Her zaman söylediğim bişey vardı yüzde yüz sağlıklı bir bebeğin havale geçirip her işlevini kaybetmeyeceğinin garantisi var mı yarın bana araba çarpıp engelli olmayacağımın garantisi var mı? Yok! Her insanın içinde sakladığı bazı korkular vardır ben küçüklükten beri bir engelli annesi olmaktan ve aldatılmaktan çok korkardım. Sonra islamiyeti iyice öğrendikçe bu korkunun yersiz olduğunu ve sırf bu yüzden bir bebeği istememenin ne kadar büyük günah olduğunu öğrendim. Sonra Allahın gazabına uğramaktan daha kötüsüne maruz kalmaktan veya evlat hasretiyle yanmaktan korktum ve Allaha sığındım. Evet üzüldüm şok yaşadım. Olmadı diye düşünürken 7 ay sonra böyle bir ihtimalin olduğunu öğrenmek sarstı korkuttu. Ama bu gece oturdum düşündüm asyayı izledim. Biz bir bebek istedik eğer Allah bize bir melek gönderdiyse başımızın tacı olacaktır elbette. Kendimi cahil ve yetersiz hissettim sonra erken teşhis olabileceği ve kendimizi eğitecek öğrenecek imkanımız olması nedeniyle şükrettim. Her zaman söylediğim birşey vardır bir annenin bebeğine verebileceği en güzel hediye sağlıklı olmasıdır. Ruhen ve bedenen sağlıklı bir anne bir bebeğin en büyük şansıdır. Ben hayatı yaşamaktan vazgeçersem kendimi hayattan koparır depresyona sokarsam o zaman o emanete ihanet etmiş olurum. Şu saatten itibaren kafamdan herşeyi siliyorum. Bu sonuç çıkana kadar hiçbişey yokmuş gibi yaşamaya devam ediyorum. Elbette aklıma gelecek endişelenicem korkucam ama bunun üstesinden gelmeyi öğrenicem. Belki ara ara sizlerin başını ağrıtıcam bunaltıcam belki oturup ağlıycam ama önemli olan yaşamaya devam edicem. Bu süreçte sordunuz ilgilendiniz ayrı ayrı cevap yazamadım ama okudum hepinize çok çook teşekkür ederim.deadline @caroline84 kaptanlarım asya halen iyileşmedi bizde iyileşemedik menü paylaşımını düzenli yapamasam da kilo bildirimini düzenli yapmaya çalışıcam aranıza geri dönebilir miyim?
Doğum yaptınız mı?Açıkçası benim oğlumda da bhcg değerim normalin çok altında olduğu için sendromlu(erkek olduğu için klinifelter büyük ihtimalle) olabilir dendi.. amniyosentez bende yaptırmadım ve şuan genetik olarak klinifelter olup olmadığını bilmiyorum zaten ergenlik sonrası belirtileri ortaya çıkıyor vs..
Allah büyük emin ol eğer böyle ise Allah kuluna kaldıramayacağı yük vermez.. ama nedense içimden bir his böyle bir durumun olmadığını söylüyor çok mutlu bir şekilde kızlaaaaarrrr çok güzel haberlerim var diyerek yazacaksın inşallah
Tabiki canım hoşgeldinMerhaba aranıza katılabilir miyim?
hosbuldum 29 yaşındayım boyum 172 cm kilom 73 7 ay once dogum yaptim. Bebeğimi emziriyorum. Emzirirken çok yedim çokTabiki canım hoşgeldinkaç kilosun kaç yaşındasın hedefin kaç anlat bakalım önce 2hafta deneme süresi var canım her cuma 12 den önce kilo bildirimi yapıyoruz hergün de menü yaziyoruz işte sonra sohbet muhabbet dertleşme ne ararsan var
Ya baya iyiymiş emziriyorsan dikkat edersen çok iyi verirsin zaten emzirmede yağ yakıcı hormon salgiliyor vücut yani şekerli tatlı zararlı şeyler yemezsen ve sağlıklı beslenirsen hedefine hemen ulasirsinhosbuldum 29 yaşındayım boyum 172 cm kilom 73 7 ay once dogum yaptim. Bebeğimi emziriyorum. Emzirirken çok yedim çokistahliyim. Artik dur demenin vakti geldi dedim ve araniza katilmaya karar verdim. Hedef :63
insallah artik eski halime donmeliyim huc bir kiyafetim olmuyor yoksaYa baya iyiymiş emziriyorsan dikkat edersen çok iyi verirsin zaten emzirmede yağ yakıcı hormon salgiliyor vücut yani şekerli tatlı zararlı şeyler yemezsen ve sağlıklı beslenirsen hedefine hemen ulasirsin
Dönersin canım yeterki buna inaninsallah artik eski halime donmeliyim huc bir kiyafetim olmuyor yoksa
Maşallah nazar değmesin
Aynı devam ediyorum çocuklarla uğraşıyorum onları büyütuyorum.
Izindeyim halen.
Bi taraftanda kilolarim var.
Kaptanim nasıl emziriyormusun kilo aldinmi?
Teşekkürler canımdoğum günü kutlu olsun canm bizde yeni atlattık bizinkini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?