Cuma Zayıflama Yarışması 1. Takım

kaptanim, nesemesenin fikri cok super.. olculmek.. bel-basen olculerini aciklama cezasi o hafta kilo veremeyenlere.. ayy cok fena bi ceza bu.. benim aklima gelince korkuyom :)) dikkat ediyom..

bence bu olculme isini de kurallastiralim..

hatta bu cezanin herkes icin yaptirimi varsa, su icmeme icin ceza olabilir mi acaba ne dersiniz??

buddy cim yediklerimin listesi:
======================
sabah 8:15 : 1 kac adet incecik borek
ara : sutlu kahve - 3 adet hurma
saat 4:15 gibi : 1 adet portakal - sonrasinda 3 kasik yogurt
aksam 6:00 : 1 tabak ispanak yemegi-sonra esim zorla 1 yk daha ekledi yemek bitsin diye :)) + bol yesil salata + 1 kase yogurt..

su : 2 lt.

sabahki borekler ince de olsa, moralimi bozdu. ogleyi pas gecmek istedim o yuzden. yoksa benden kacar mi..

bence bu olculme isini de kurallastiralim..

hatta bu cezanin herkes icin yaptirimi varsa, su icmeme icin ceza olabilir mi acaba ne dersiniz??

ayy inanmıyorum ya:1no2:

sürekli bu su içmemeye bir ceza gelecekse ben katılamıcam ama...
bi ceza yeni bitti,
sen yeni ceza koyalım diyosun herbalcimbenneyaptımki

bence illa böyle bir ceza olacaksa her hafta kilo alanların cezası olsun

Son düzenleme:
bhk cım bu su içememe nedenlerini bi araştıralım mı canikom, uzun vadede çok zararlı bir hareket..
böbrekler için özellikle de hı?
yarın için böyle bir araştırma yapabilrimisin? genel olarak internet camiasında nasıl nedenler varmış, ve sendeki nedenler ile kıyaslamlıbir şekilde yapabilirmiyiz canikom?

not: bu 2lt su içemeyince kk cezası olmadı işlemedi pek :) yeni bir yaptırım bulana kadar, günlük içtiğimiz suyu 1 bardak artırma önerisinde bulunuyoruma.s

araştırayım tabi ama ben bunu değişmeyecek bişey olduğunu düşünüyorum.
ben kendimi bildim bileli böyledir bu.
annem de öyledir hatta.

cococum da birinden bahsetmişti,
gelince diyiversin.

ben hayatımda sadece 2.5 sene önce cok su içtim.
tam kendime hayretler içerisindeydim ki guatr olduğumu öğrendim,
meğer ondanmış...

ayy inanmıyorum ya:1no2:

sürekli bu su içmemeye bir ceza gelecekse ben katılamıcam ama...
bi ceza yeni bitti,
sen yeni ceza koyalım diyosun herbalcimbenneyaptımki

pardon canim ya bu kadar tepki ile karsilayacagini hic dusunmemistim. ustelik ben kendim icin, su icmemi motive eder diye dusunmustum. ben bugun ilk defa 2 litrenin ustunde su ictim. ben de su ihtiyaci hissetmeyenlerdenim. ama sen su diyince direk kendi uzerine aliniyorsun sanki bhkcim.. hatta gruba sen sIk geldigin icin, gruba girememek yerine boyle bi sey senin adina da daha sevimli bir yaptirim olur diye dusunmustum.. ne bileyim bana boyle bi ceza hem komik hem etkili geldi.

bhk cim, ozellikle kural ve cezalar olsun diyen sen degil miydin arkadasim.. kaptan gel, kural, ceza olsun.. ya ben mi bi seyleri kaciriyorum.. :uhm:

isterseniz ne kural olsun, ne ceza olsun. ortalik epey karisti cunku..
herkesin ayri bi yasam tarzi var. su icme kurali birine uyar, birine uymaz, ikili sistem desen oyle.. ona da makul sikayetler var.. neskafe desen oyle.. ee kaptanimiz naapsin? bu kurallarin oturmasi bu gidisle 1 ay surer..

bence uyeler kural istiyorsa bu iki sekilde olur.

1. kurallar aciklanir - oylanir. cogunluk kabul ettiyse herkes takim olarak kurallara uyar..

2. kaptan kurallari koyar, herkes ona uyar..

3. var mi , ben bilmiyorum kizlar.. bilen eklesin lutfen..

4. Hic biri ..kural felan yok..

bunun haricinde kural degil ama tavsiye babinda bireysel ve takim olarak basarimizi artirici onerilerde bulunulur.. herkes elinden geldigince buna uyar..

merkur geri gidiyor bu arada, bir iki gun daha iletisim problemleri yasarsak sasirmamak lazim.. kaydirigubbakcemile4

ya herbalım bak üzüldüm şimdi.
önce kural kural diye debelendim,
şimdi de istemiyor huysuzluk yapıyor durumundayım.:bbo:

hemen bir kaçşey yazıp çıkıcam.

1.nescafe kuralı direk diyetle ilgli değil bana göre ve sadece biz emziren anneler için olan bir kural olduğu için müdehale hakkı buldm kendimde.

2.eşleşme konusunda dile getirdiğim sadece öneriydi,olmadı,isyan cıkarmadım.

3.su konusu da motivemle alakalı değil,ben dün bir yudum bile su içemedim desem??

4.bir diktatörlük mü işliyor takımımızda?kaptanım kural koyar,kayıtsız şartsız işlenir,hiç mi eleştirilmez?

5.ortalık karıştı demişsin..bence karışmadı ama karıştıran durumunda olmak çok üzdü beni cidden..

neyse daha fazla yazamıcam.
görüşürüz

Son düzenleme:
off kızlar off bensiz yine kaynatmışsınız ne geçmişi ne geleceği okuyabiliyorum iş yerinden kaçamak girdim yeni olduğum için daha kim nedir bilmiyorum ondan giremiyorum akşamlarıda yeni evle uğraşıyoruz giremiyorum.. onun için beni unutmayın arada anın benii senağlama gerçi bu aralar cuma günleri hep unutuyorum bildirimi yulaf sağolsun hatırlatıyo oda olmasa çoktan atılmıştım herhalde gruptan...

kızlar bu arada bi haberim daha var tazminatımı bugün ödicekler galiba öderlerse borçsuz evlenicezzzzz delikafaduldenhihoyyyt
Allahıma binlerce şükür bu kadar zorluktan sonra bu rahatlığıda gösterecek inşallah bizee
neyse kızlar kestane kebap acele cevappp :)) bu arada bana yaptığınız yorumları görmeye bile fırsatım olmuyo ama biliyorumki sizde beni seviyosunuzzz :utangac:
hem ben sevilmezmiyim ya şu şirirnliğe bak yarabbimmmm -tatlicadiarzu-

günaydın kızlar
ben geldim ama bir baktım ne kadar birikmiş yazılanlar
dün gece DNS ayarlarında problem oldu bilgisayarımın da
giremedeim baya da uğraştım oysa
herneysee..

ya hep karar veriyorum yediklerimi yazıcam falan diye ama hep bi aksaklık çıkıyo inanın ama bilgisayar bulmuşken yazayım canım çok sıkkın diyete falan adapte olamıyorum diyet yapmak istemiyorum arkadaştan dönüşte başım döndü anlamadım 4 -5 basamak düştüm kucağımda efe de vardı Allah ıma binlerce şükür yarabbim hiç bişey olmadı bi ara yüzünü basamaklara vurduğunu kan olduğunu zannettim kahroldum gözümü her kapattığımda efe kucağımdan fırlıyo falan resmsn piskolojim bozuldu öyle bi durumda ne yapardım Allah ım ya ne kadar şükretsen azdır anlatamıyorum hislerimi sizi ihmal ediyorum farkındayım ve çok üzülüyorum inanın ama gerçekten bi süre ara vermek istiyorum şuan üzgünüm 2 gün sonra pişman olabilirim ama kaptanım izin veriirse 11 haziran a kadar ara versem iyi olur

canım çook üzüldüm aman çok dikkat et kendine...
bak bişey olmamış Efeye düşünüp de aynı olayı kafanda defalarca yaşama yoksa seni yorar bu durum...

yarın da yokum ama cevap vermem gerek..

..................

neyse..
biraz canım sıkıldı benim..
su içebildiğim bir günün ertesi günü görüşebilmek umuduyla..

kaptanıma naçizane önerim:
kural ve ceza ikilisi olacak elbet
ancak burada katılımın artması bizim hedefimiz
bu durumda cezalarımız takıma yazamamak olmamalı bence
spor cezası veya başka bişey belki
ama katılımı azaltıcı birşey olması bana anlamlı gelmyor kaptanım

bence de.. veya sabitt geçenlerin
bu durumda ilk ceza alacaklardan biri benim galiba
bu hafta da sabit kaldım gibi-tatlicadiarzu-

.........

gelince diyiversin.

evet
babannem...
ömrümde onun günde 1 bardak sudan gazlasını içebildiğini görmedim
üstelik ilaç alıyor her gün nerdeyse onları bile susuz yutacak -tatlicadiarzu-
içmek sağlıktır elbet ama
zorla içilmeyeceğini babannemden dolayı çook iyi biliyorum

1.nescafe kuralı direk diyetle ilgli değil bana göre ve sadece biz emziren anneler için olan bir kural olduğu için müdehale hakkı buldm kendimde.

3.su konusu da motivemle alakalı değil,ben dün bir yudum bile su içemedim desem??

4.bir diktatörlük mü işliyor takımımızda?kaptanım kural koyar,kayıtsız şartsız işlenir,hiç mi eleştirilmez?

5.ortalık karıştı demişsin..bence karışmadı ama karıştıran durumunda olmak çok üzdü beni cidden..

görüşürüz

konuyla ilgili görüş bildirmem lazım
kuralları en çok isteyenlerden biri de benim
elbette kurallar konacak ama bu hepimizin katılımıyla olmalı
biz fikirlerimizi kaptana sunarız
aldığı kararları da eleştirme hakkımız olur bana göre
kaptanımız sağolsun bu böyledir deyip kesip atan biri değil
görüşlere önerilere açık
öyle de olmalı.. motivasyon açısından...
kurallarda amacımız katılımın ve motivasyonun artması
dolayısıyla böyle şeyler yazarak.. motivasyonu ve moralleri bozmanın yanlış olduğu kanaatindeyim
herbalim de aslında yumuşacık bir insan ama
hakikaten BHK nın yerinde olsam ben de alınırdım yazdıklarına
kaldı ki BHK kuralları çook isteyen
katılıma teşvik eden biri biliyorsunuz.
yoksa kurallara karşı çıkma amacı yok
ama kuralları da eleştirme veya öneri sunma gibi bir hakkı da olduğuna inanıyorum
hepimizin böyle birşeye hakkı var...

ohh bea 1 tr su bitti .hihoyyyt saat daha 12.. :nazar:

Bu su işi en çok senin işine yaradı gibi kaydirigubbakcemile3
Afiyet bal şeker olsun :lepi:

ya hep karar veriyorum yediklerimi yazıcam falan diye ama hep bi aksaklık çıkıyo inanın ama bilgisayar bulmuşken yazayım canım çok sıkkın diyete falan adapte olamıyorum diyet yapmak istemiyorum arkadaştan dönüşte başım döndü anlamadım 4 -5 basamak düştüm kucağımda efe de vardı Allah ıma binlerce şükür yarabbim hiç bişey olmadı bi ara yüzünü basamaklara vurduğunu kan olduğunu zannettim kahroldum gözümü her kapattığımda efe kucağımdan fırlıyo falan resmsn piskolojim bozuldu öyle bi durumda ne yapardım Allah ım ya ne kadar şükretsen azdır anlatamıyorum hislerimi sizi ihmal ediyorum farkındayım ve çok üzülüyorum inanın ama gerçekten bi süre ara vermek istiyorum şuan üzgünüm 2 gün sonra pişman olabilirim ama kaptanım izin veriirse 11 haziran a kadar ara versem iyi olur

Çelikannecim çok geçmiş olsun...Allah korumuş inan ki...Belki dediğin gibi biraz dinlenmek sana iyi gelecektir :1hug:

yarın da yokum ama cevap vermem gerek..

su içebilme durumu nedir dediğine göre şeker kaptanım,
sen de suyu seven ve zorlanmadan içebilenlerdensin.
bu durumda bunu anlaman cidden zor.:delphin:

dediğin gibi şişeleri yanıma dizmek inan benim için durumu hiç farkettiren bir olay değil ne yazık ki..
dün elimde şişeyle dolandım evin içinde ama yok,
yarısını ancak içebildim.

neyse..
biraz canım sıkıldı benim..
su içebildiğim bir günün ertesi günü görüşebilmek umuduyla..

Ceza kalktı betülün annesi...
Yalan yok kalkması benimde işime yaradı...Ben de senin gibi su içmeyi sevmeyenlerdenim ama iş yerimde yanıma 1,5lt lik şişe koyuyorum ve içim bulanarakta olsa içmeye çalışıyorum.Son zamanlarda ise düğün hazırlıkları nedeni ile sürekli dışardayım ve doğal olarak yanımda içilmeyi bekleyen bi şişe göremeyince aklıma su içmekte gelmiyor.Kaldı ki benim böbreklerin maaşallahı var.Her içtiğim bardak suda wc ye gitmem gerekiyor.Dışardaykende bununla uğraşmak istemiyorum -tatlicadiarzu-

canım arkadaşlrım dün neler yedim??

sabah: 2 dilim kepekli ekmek ile yapılmış tost, 1 bardak şekersiz çay,
ara yarım lt su (notere gitmiştik arkadaşarla tazminatlar için ihtar çekmeye)
öğlen 1 simit-1 bardak çay
ara şekersiz- sütsüz kahve (bunu bulabildim ya, eğitim arasında)
akşam lahana çorbası, 6 adet ıspanak sarma, 3 kaşık yoğurt
ara 1 adet erik

1,5 lt sudelikafadulden

6 madde :

1: yeşil çay içemedim dostlari eğitim esnasında nasıl yapacağım onu düşünüyorum valla, 45 er dakikalık dersler, 10 dakika tenefüs ve 280 kişinin aynı anda kapıdan çıkmya ve girmeye çalışması 10 dakika sürüyor zaten :(
2:1.5 olduuu maalesifff :((:1shok:
3: yoğurt tamamdır
4:hihh mekik çekmeyi unuttumm
5:şükürlerim Yüce Mevlaya
6: ohoooo bir defada 60- 80 olmak üzere en az 10 kere yapmışımdırrr.a.s

Menünün beğendim kaptancım da şu ıspanak sarması nasıl bişi acaba...Bi tarif etsende bizlerde denesek a.s

senin eşin hayat, neşemeşecim :))

şimdilik iyi geceler dilyioruumm ve kaçıyorum sahnelerdeeennnn
öperim hepiniziiii

kızlar bu hafta ilk 3 e girersekk ctesi günü kısır partisi yapalım mıııııdelikafadulden

Kısır mı ? cokacimcoook

kaptanim, nesemesenin fikri cok super.. olculmek.. bel-basen olculerini aciklama cezasi o hafta kilo veremeyenlere.. ayy cok fena bi ceza bu.. benim aklima gelince korkuyom :)) dikkat ediyom..

göğüs ve bel ölçülerimi veririmde basen ölçülerim devasabenneyaptımki...
Neyse ki bu hafta az da olsa kilo vermiş görünüyorum delikafadulden

araştırayım tabi ama ben bunu değişmeyecek bişey olduğunu düşünüyorum.
ben kendimi bildim bileli böyledir bu.
annem de öyledir hatta.

gelince diyiversin.

ben hayatımda sadece 2.5 sene önce cok su içtim.
tam kendime hayretler içerisindeydim ki guatr olduğumu öğrendim,
meğer ondanmış...

Ben de senin gibiyim canım...Su içmeyi sevmiyorum...

Tek farkımız ben kendimi zorlayınca 2-2,5 lt tüketebiliyorum...Midem bulanarakda olsa başarıyorum.-tatlicadiarzu-
O yüzden su içmenin senin için ne kadar büyük bi eziyet olduğunun farkındayım a.s

görüşürüz

Eşleşme konusunda ki fikirlerim hala değişmedi...Ama çoğunluk ne derse kabulümdür

off kızlar off bensiz yine kaynatmışsınız ne geçmişi ne geleceği okuyabiliyorum iş yerinden kaçamak girdim yeni olduğum için daha kim nedir bilmiyorum ondan giremiyorum akşamlarıda yeni evle uğraşıyoruz giremiyorum.. onun için beni unutmayın arada anın benii senağlama gerçi bu aralar cuma günleri hep unutuyorum bildirimi yulaf sağolsun hatırlatıyo oda olmasa çoktan atılmıştım herhalde gruptan...

kızlar bu arada bi haberim daha var tazminatımı bugün ödicekler galiba öderlerse borçsuz evlenicezzzzz delikafaduldenhihoyyyt
Allahıma binlerce şükür bu kadar zorluktan sonra bu rahatlığıda gösterecek inşallah bizee
neyse kızlar kestane kebap acele cevappp :)) bu arada bana yaptığınız yorumları görmeye bile fırsatım olmuyo ama biliyorumki sizde beni seviyosunuzzz :utangac:

Khenacım Allah yuva kuranın yardımcısı olurmuş...Bizimde çok şükür işlerimiz yolunda gidiyor.:Saruboceq:
Bu arada geçmişi okuyamadığın için ikili sistemde eşleştiğimizden haberinde olmamıştır.
Napcaz şimdi :uhm:

kaptanıma naçizane önerim:
kural ve ceza ikilisi olacak elbet
ancak burada katılımın artması bizim hedefimiz
bu durumda cezalarımız takıma yazamamak olmamalı bence
spor cezası veya başka bişey belki
ama katılımı azaltıcı birşey olması bana anlamlı gelmyor kaptanım

Katılımı azaltıcı kurallar olmasın evet a.s

bu arada kaptanım canım
elifle eşiz ama o gelmiyor şu ara
o gelmezse sen yada kaptan yardımcısı izliycektiniz?
yahu benim menü hakkında hiiç yorum yapmamışsınız-tatlicadiarzu-
beklemedeyimsengözlerimebaksanab

bu arada kaptanım canım
elifle eşiz ama o gelmiyor şu ara
o gelmezse sen yada kaptan yardımcısı izliycektiniz?
yahu benim menü hakkında hiiç yorum yapmamışsınız-tatlicadiarzu-
beklemedeyimsengözlerimebaksanab

Dünkü menün nerde cococum...Özellikle yorum yapayım diye baktım ama göremedim..Önceki günün menüsünü buldum sadece a.s

Dün yediklerim :

08,30 : 2 dilim kepekli ekmek,2 ince dilim kaşar,1 bardak süt
10,00 : 1 küçük dilim börek
12,30 : 1 kase çorba,1 kase kayısı hoşafı
15,00 : 1 tane etipuf kafamçokkarıştı
18,00 : 2 kk peynir,salata
21,00 : 1 kase çilek

bir gün sonradan yazıyorum ya...
hemen yazayım...

sabah: sütlü yulaf
ara: bitki çayı

öğlen:
2 dilim ekmek
kurufasülye pilav salata

ara:
2 yağsız gevrek

akşam:
peynirli makarna - 3 kaşık
tarhana çorbası
1 adet soda

akşam ara öğün:
soda

hemen yazayım...

öğlen:
2 dilim ekmek
kurufasülye pilav salata

ara:
2 yağsız gevrek

akşam:
tarhana çorbası
1 adet soda

akşam ara öğün:
soda

Cococum ilk aramıza katıldığında yazdığın menüler ile son günlerde ki menüler arasında baya bi fark var bence...Son zamanlarda börekleri fazla göremez olduk bide yediklerinde baya bi düşüş oldu.Bilmiyorum belki sende farkediyorsundur a.s

Genel olarak menünü beğendim ama dünkü menü sanki emziren anneye göre biraz az mı ?
Bide hiç meyve göremiyorum..a.s

buddy cim yediklerimin listesi:
======================
sabah 8:15 : 1 kac adet incecik borek
ara : sutlu kahve - 3 adet hurma
saat 4:15 gibi : 1 adet portakal - sonrasinda 3 kasik yogurt
aksam 6:00 : 1 tabak ispanak yemegi-sonra esim zorla 1 yk daha ekledi yemek bitsin diye :)) + bol yesil salata + 1 kase yogurt..

su : 2 lt.

sabahki borekler ince de olsa, moralimi bozdu. ogleyi pas gecmek istedim o yuzden. yoksa benden kacar mi..

buddy, bence dengeli bir menu olmus, sabahki bir kac adet kac tane bilmiyorum ama gun icerisinde ekmek yememis olman onu dengelemistir diye dusunuyorum.
borey neliydi bu arada delikafadulden

canimcim sen once is yerinde herseyini oturt, ondan sonra bol bol gelirsin zaten =)
heyecanli telaslar baslamis, kolay gelsin valla eminim cok yorucudur, bol bol hareket ediyorsundur, onlar da sana kilo kaybi olarak geri donuyordur :asigim:

olculme olayina gelince bana uyar, belki de kilolarimizi cevremizdeki kimseye soyleyemiyoruz, cekiniyoruz, burada rahatca paylasiyoruz. kilolarimizi rahatlikla yazabildigimize gore olculerimizi de rahatca yazabiliriz. haftalik degisim bizi motive edebilir.
ben zaten 2-3 haftada bir olcup not aliyorum. incelmis oldugumu gormek hosuma gidiyor.

hemen yazayım...

öğlen:
2 dilim ekmek
kurufasülye pilav salata

ara:
2 yağsız gevrek

akşam:
tarhana çorbası
1 adet soda

akşam ara öğün:
soda

turuncucuguma katiliyorum. eski menulerine gore baya az.

emziren anne oldugun goz onune alinirsa, bu gercekten az olmus. daha sonra sen de celik anne gibi halsizlik yasama canim. ayni zamanda calisan bir annesin cunku.

Back
X