10 Gündür Babamla Konuşmuyorum

badesss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2019
827
3.038
63
30
Sizlere sormak istedim bu yaptığım kötü mü diye.
10 gün önce aile arasında bir muhabbet geçti. Babam yaş aldıkça böyle ucunun nereye gideceğini düşünmeden konuşmaya başlıyor sanki. Yine böyle birşeylerden bahsederken annem öyle deme diye uyardı. Aynı şekilde ben de annemin dediklerini dedim. Karşı tarafın nasıl anlayacağını anlatıyordum ki bana basbas bağırmaya başladı. Kendimi izah etmeye çalıştıkça sus, kes dedi yine bağırarak. Ve bunu yaparken yanımızda benden 4 yaş küçük bir kuzenim de vardı. 25 yaşında kazık kadar kadınım. Ve kendisiyle 10 gündür konuşmuyorum.
Kendisi bana laf veriyor falan hiçbirşey olmamış gibi ama ben konuşmuyorum. Artık zoruma gidiyor böyle şeyler. Ebeveyn diye hep haklı olunmaz ki. Annem de benn babamla mesafeliyim diye bana soğuk yapıyor sana noluyor.

Ve şunu da anlatmak istiyorum ki her olayda durumda zaten sen şöylesin böylesin diyerekten olumsuz ne varsa söyleniyor. Ya ben her durumda mı haksızım ya herşey de mi. Beni her tartışmada kimse benle anlaşamaz, kimse beni sevemez gibi hissettiriyorlar. Artık gerçekten sıkıldım bu tarz tartışmalardan ve konuşmak falan istemiyorum artık.
Öyle çok sık tartışan geçimsiz bir aile değiliz ama her ters düşmemizde hatalı, geçimsiz olan taraf benim.Babanla konuş durumu anlat diyeceksiniz ama çok konuştum. Yok olmuyor. Kendisi haklılığını sesini yükselterek sağlamaya çalısan biri. Bir yerden sonra susuyorsunuz karşılıklı barışmaya dönecek yoksa

Özetle 10 gündür kendisiyle hiç konuşmuyorum. Hoşgeldinine ve günaydınına karşılık vermek dışında. Yanlış mıyım sizce?

Annemle yaklaşık 2 aydır limoniyiz ve gönlünü almaya da hiç niyetim yok. Bir dargın bir barışık olmaktan, en ufak bir şeyde alınganlık yapılmasından sıkıldım bunaldım çünkü. Belli bir yaştan sonra gerçekten de aile ile geçim çok zor oluyor. Netice de kuşak farkı var arada. Barıştığınız zaman aile ilişkilerinizi biraz daha sakin, mesafeli tutmaya çalışın derim başka yolu yok.

Babamın, annemin bağırmalarına zerre gocunmadım, hayatta olsalardı da yine yapsalardı gocunmazdım.
Karakter meselesi bu. Kimi kaldıramaz kimi sesini çıkartmaz.
Çok rahatsızsanız ayrı eve geçin. Ama anne babayla küslük olmaz. Aslında aile içinde olmaz.
Siz 50 yaşına da gelseniz onlar sizi hala çocuk görürler.

Tercih meselesi yani. Siz kırılmışsınız ve kendinizce haklı olduğunuzu söylüyorsunuz. O zaman ortada bir dertte olmamalı.

Bu yaşlarda ya Ayrı eve çıkmalısiniz ya da evlenmelisiniz. .
Belli bir yaştan sonra Evde ki bekar da bunalıyor. .Evdekiler de..
Yalnız sizin durumunuz da siz daha babanızın gözünde büyümemişsiniz. .Hep gençler değil Anne baba da saygı duymalı.

Benim babam da aynı böyledir.Ben de eskiden kızıp konuşmazdım,annem de bana laf söylerdi konuşmuyorum diye.Ama babamın huyu böyle ve değişmiyor malesef.Yapacak bir şey yok.Normalde iyi biridir aslında ama çabuk sinirleniyor bazen .Arada şakayı da abartır ve bize laf söyler.Ben de onu böyle kabul edip gülüp geçiyorum dediklerine çoğu zaman.Zaten böyle yapınca o da fazla uzatmıyor.Ne de olsa babanız ne kadar küs duracaksınız ki.En iyisi olduğu gibi kabul edip suyuna gitmek lazım bence.

Yani böyle büyük şeyler olur konuşmazsın da sizin küsme nedeniniz küçük sebep bana göre. Biraz yaşın ilerlemesinin de etkisiyle olmuş gibi geldi bana. Ölümlü dünya ben yerinizde olsam uzatmazdım zaten o da kendince ne kadar üzüldü kimbilir siz de öylesinizdir eminim. Akşama bi tatlı alın düzeltin arayı :)

Sizlere sormak istedim bu yaptığım kötü mü diye.
10 gün önce aile arasında bir muhabbet geçti. Babam yaş aldıkça böyle ucunun nereye gideceğini düşünmeden konuşmaya başlıyor sanki. Yine böyle birşeylerden bahsederken annem öyle deme diye uyardı. Aynı şekilde ben de annemin dediklerini dedim. Karşı tarafın nasıl anlayacağını anlatıyordum ki bana basbas bağırmaya başladı. Kendimi izah etmeye çalıştıkça sus, kes dedi yine bağırarak. Ve bunu yaparken yanımızda benden 4 yaş küçük bir kuzenim de vardı. 25 yaşında kazık kadar kadınım. Ve kendisiyle 10 gündür konuşmuyorum.
Kendisi bana laf veriyor falan hiçbirşey olmamış gibi ama ben konuşmuyorum. Artık zoruma gidiyor böyle şeyler. Ebeveyn diye hep haklı olunmaz ki. Annem de benn babamla mesafeliyim diye bana soğuk yapıyor sana noluyor.

Ve şunu da anlatmak istiyorum ki her olayda durumda zaten sen şöylesin böylesin diyerekten olumsuz ne varsa söyleniyor. Ya ben her durumda mı haksızım ya herşey de mi. Beni her tartışmada kimse benle anlaşamaz, kimse beni sevemez gibi hissettiriyorlar. Artık gerçekten sıkıldım bu tarz tartışmalardan ve konuşmak falan istemiyorum artık.
Öyle çok sık tartışan geçimsiz bir aile değiliz ama her ters düşmemizde hatalı, geçimsiz olan taraf benim.Babanla konuş durumu anlat diyeceksiniz ama çok konuştum. Yok olmuyor. Kendisi haklılığını sesini yükselterek sağlamaya çalısan biri. Bir yerden sonra susuyorsunuz karşılıklı barışmaya dönecek yoksa

Özetle 10 gündür kendisiyle hiç konuşmuyorum. Hoşgeldinine ve günaydınına karşılık vermek dışında. Yanlış mıyım sizce?

Gayet haklısınız. Böyle böyle bir daha size bağırmaması gerektiğinin farkına varır..

Şahsen babanizi karşınıza alıp doğru dürüst bu durumu konuşmanızı öneririm. Yaşıdır değişmez diye birşey yok bana göre. Kus kalmanız hiçbirsey değiştirmez.

Buna ben kuşak çatışması diyorum,
Her evde olan bir durum, sen sadece sizin evde olduğunu mu sanıyorsun, sen kitap okuyan düşünen, eleştiren bir insan olacaksın tabi
Ama babalar genelde zamanın gerisinden gelirler, kitap okumaz akşam eve gelir gelmez TV açıp
Sahte gündemi takip ederler, babanı değiştiremezsin bence küsmem yanlış gibi, yarın evlendiği adamla aynı görüşte olmasını ısrar edersen kötü olur, farklılık mutlaka olacak, baban halen gelenek derdinde sanırım yeni nesil daha farklı görüşte,

Back
X