Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Evet ayşem malesef ki doğru.en çok yaptığımız hatada kızartmaları ayçiçekle yapıyo olmamız.
Her yemeği hakiki zeytinyağı ile yapıyorum zaten 2 kaşık bişi kıllanıyorum,misafir gelince yiyemezler belki diye fındık yağı kullanıyorum,kızartma yapmam ama oldu da yapıldı fındık yağıyla yapıyorum.
Ben sadece z.yağı kullanıyorum. Kızartmayıda fırında yapıyorum. Misafire bile:( artık eskisi gibi yağı bol hakkı verilerek yapılmış yemek yok maalesef. Elimin ayarı bozuldu :(
Çalı fasulye çıkmış. Cok da severim çalının z.yaglisini ama şekersiz bir şeye benzemez diye pişiremiyorum :KK42:

Kalori sanırım bugün daha da düşecek midem alt üst. :KK43:
Bakalım, uymaya çalışıyorum elden geldiğince okumuştum besin gruplarının menüde olması gerektiğini. Bende ayran yoğurt bi şekilde katmaya çalışıyorum. Sporu da hakkıyla yapsam süper olacak ama işte o kısım tam olmuyor. :KK70:
Benim diyetisyenim diyorki; dengeli ve sağlıklı beslenip en az 20dk rutin olmayan ekstra hareketlerde spor sayılır. Bizde kızımla koridor futbolu, yakalamaca, saklambaç, şarkı söyleyip dans etme eylemlerini yapıp hem spor hem eğlence hemde birlikte vakit geçirme işlerini bir arada yapmış oluyorduk. Birde benim onunla beraber olabildiğim saatler maalesef çok kısıtlı olduğu için onu bırakıp spora vakit ayırmam büyük lüks ve kızıma haksıZlık diye düşünüyorum. Bir ara sabah 5de kalkıp spor yapıyordum. Herşey kızım için :KK48:

Menüm
Sabah
1 yk lor
7 siyah zeytin
Bir yumurtalı omlet
1 kk beyaz peynir
Domates salatlık
1 dilim ekmek

Ara
Sade Türk kahvesi
Bir avuç fındık
Akşam
Dışardaydık
Tavuk dünyasından önünü yedim beş gibi

Ara
Yeşil çay
Siyah çay
Bir avuç çerez
2,5 su olur yatana kadar
1000 adım attım sabah bir güzel yürüdüm
G gokce41 Zhre_ Zhre_
G gokce41 :nazar:
Neden nazarlık onuda açıklama gereği duydum :)
Kendimden ve diyetisyenimin bana yazdığı menülerden yola çıkarak bu nazırlığı verdim. Ben de h.sonlari 2 öğün besleniyorum. Sabah geç kahvaltı akşam erken yemeği. Bana diyetisyenim h.sonu için ayrı menü yazıyor. Öğlen yemeğini sabaha ve akşama pay ediyor. Senin de menün bana öyle geldi. Tavuk dünyası menüsü diyince aslında dışarıda yiyebileceğimiz dengeli bir menü diye düşünüyorum. Kori sosunda pilâvdaki kadar yağ yoktur diye düşünüyorum. Birde erken yemişsin. Sağlıklı kaçamak diyelim;)
Gün içinde yediklerimizi dengeleyebilirsek haftada 1 gün olmak şartı ile daha masum sayılacak yiyecekler tüketebiliriz. ;)

Cok sukur abartmadan geldim eve.

Menum

Sabah:
1 bardak kahve
2 dilim kepekli ekmek
3 kaşik soganli yumurta salatasi
1 kk peynir
3 yesil zeytin 2 siyah zeytin

Ara
500 ml su

Oglen
2 dilim ananas ve su

Ara yok

Aksam ( kuzenimin bohcasindan)
2 kaşik patatessalatasi
1 dilim ispanakli bisey vardi firinlanmis. Ustunde besamel sos vardi
3 kaşik yogurtlu salata ( koyu kivamli cacik)
1 ketenin dortte 1i ( bunuda israr uzerine yedim)
2bbardak sekersiz cay
1 kucuk dilim baklavanin yarisi 1 lokma yani diger yarisi kiz kardesime verdim oda diyette cunku :KK70:

Ve son ara olarakta 1 bardak kahve icecegim.

Ah o masada daha neler vardi neler, anca bu kadariyla kurtarabildim.

Su yatana kadar: 3 lt tamamliyacam
Spor: 10 dkk egzersiz ve temizlik yaptim. Yarin inshallah 1 saat bodystepe gidecegim.

Toplam mesaj: suan 26 yatana kadar kesin daha cogalir :KK70: bide haftalik listeyi yapip gondercem daha yandiniz :KK70: :KK70:

Aksam yediklerimle ilgili ne dusunuyorsunuz, yorumlarinizi bekliyorum :))) herseye acigim buyrun..
Ben sadece afiyet olsun diyeceğim. :KK70:
Bizimde yakın zaman da bir bohça götürme işimiz vardı. O sofra gözümün önüne geldi. Yiyebilecegim tek sey yeşil mercimek salatasıydı. Birtek onu yemistim. Birde beni ilk ve son görmeleri arasında 20 kilo fark olunca kimse tabağıma zorla birşey koyamadi :KK76:

menum G gokce41

sabah kalkinca:
2 bardak gazoz
kahvalti:
biraz omlet cok degil, ekmek yok
1 sekersiz cay

ara: kefir

aksam: ton balikli salata

Zhre_ Zhre_ 1 bucuk litre su
( ful uyudum bugun vaktim olmadi )
Seni akşam yediğin ton balıklı salata için kutlamak istiyorum ama bir yandan da korkuyorum. Su 160gr'ı 350 kalori olan bol yağlı ton balığından mı acaba diye.
Aynı ölçüdeki light tonbalığı ise 150 kalori :)

bugünkü menüm: G gokce41

Aç karnına limon lu su
sabah
Salatalık biber
peynır
Haşlnmş yumurta
ara

öğle
Yulaflı yogurt

ara
Kahve

ara
Kayısı
Akşam
Yesıl fasulye zeytın yagında

içilen su: Zhre_ Zhre_ 3 ltre
yapılan spor dakikası:30 dkka zumba
mesaj sayım:25 uyuyana kadar 30 olur

Begnmene sevındım :KK66: yesil fasulyenın zayflamaya etkısı var mı bende sdece sebze dıye katkısı var sanıyordum
Bol lifli güzel bir sebzedir. ;)
Bütün sebzelerin zayıflamaya etkisi vardır. Kalorileri düşük, lif oranları fazla. Bağırsakları çalıştırır.
Bağırsak ne kadar çalışırsa metabolizma o kadar hızlı demekmiş. Biryerde okudum ama ne kadar doğru bilgi emin değilim.

@miyaww_ sen bu yazi rengini nerden ayarladin? bi anlatsana :KK70::KK70::KK70:

Mesaj yazdığımız yerde A harfi var, altı çizili ordan ayarlıyoruz. :D

Benim diyetisyenim diyorki; dengeli ve sağlıklı beslenip en az 20dk rutin olmayan ekstra hareketlerde spor sayılır. Bizde kızımla koridor futbolu, yakalamaca, saklambaç, şarkı söyleyip dans etme eylemlerini yapıp hem spor hem eğlence hemde birlikte vakit geçirme işlerini bir arada yapmış oluyorduk. Birde benim onunla beraber olabildiğim saatler maalesef çok kısıtlı olduğu için onu bırakıp spora vakit ayırmam büyük lüks ve kızıma haksıZlık diye düşünüyorum. Bir ara sabah 5de kalkıp spor yapıyordum. Herşey kızım için :KK48:

Evlat böyle bişey demekki. ❤❤
Bende kediyle top oynuyorum. Koşuyoruz ter atıyorum benim sporum da o. :D

Niye böyle oldu miyaww? :KK43:

Sorma ablaaa. :(

Kizlar telefonumun bataryasi bozuldu sanirim dün girdim siteye yazamadan kapandi hep
Sabah.2 dilim ekmek haslanmis yumurta salatalık peynir zeytin 2 fincan sekersiz cay
Öğle bir kase mercimek corbasi yogurt
Aksam.izgara tavuk salata ayran
Yesilcay,form cayi
Dunku mesaj sayim.5
G gokce41 Zhre_ Zhre_

lydznp lydznp cifte standart var benim harika menulerime bir sey koydugun yok. al daha da kizistiriyim ortaligi sacma sacma menulere nazar boncugu koyuyosun:KK11::KK4:

cok sinirlendim artik cacik yemicem kolanin icine salatalik dograyip cacik yapcam gorursun:olamaz::KK51:
Kolanın içine salatalık doğrayıp yoğurt eklersen. Bir de bol sarımsak...
Ben ne diyorum yaaa... Benimde devreleri yaktın dinoo:confused::confused::confused:

bugunki menu olayi karisik ogunler pek yok

G gokce41

sabah:
omlet, iki zeytin, 2 ince dilim salam, ceyrek kk peynir

ara: kefir :KK70:

aranin arasi : 1 tane kek

final: fındık. ( miktar bilmiyorum )

Zhre_ Zhre_ 2 litre su
Şimdi bu menüye uygun bir emoji vereyim.:işsiz:
:sinirli: olabilir mi acaba
Ya da:KK67:
sana kaç kere dedim sağlıklı ve dengeli beslen diye...
:KK70::KK70::KK70:

Back
X