10 yaşında çocuk evde yalnız bırakılır mı

castleinthesnow

Better things are coming
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.805
1.684
83
Annemin bi isi var ama benim de evden cıkmam lazımdı annem bana söylemedi 10 yasında kardesim var 1-2 saat evde yalnız kalması gerekecek.Akıllı zeki bir cocuk masallah guveniyorum. Annem de git bir sey olmaz diyor ama bilemedim.

Birakilir niye birakilmasin. Benim kardesim ilkokul 2.siniftan itibaren evde kendi kaldi, anne calisiyor abla okuyor baba iste. Zamanla corbasini bile isitti. Hem de erkek cocugu. Ben cok pimpirikli olmayi anlayamiyorum o yuzden. Tabi cocuga guven de onemli, haylaz vurdumduymaz denileni anlamayan bir cocuksa olmaz. Ama denileni anlayan ve uygulayan bir cocuksa sorun yok, kaldi ki 10 yas cok kucuk de degil.

Yok zaten o da tedirgin olur yaramazlık yapmaz yalnız iken ki akıllı bi çocuk. Oturup ödevlerini yapacak bilgisayar oynayacak ben de kontrol amaçlı sık sık arayacağım zaten.

Çocuktan çocuğa değişir , siz daha iyi bilirsiniz çocuğunuzu...

Şahsen ben kızımı bırakabiliyordum ama oğlumu asla , sebebi ise oğlum biraz yaramaz meraklı , kızım ise daha sakin ve yaşına göre olgundu ....

Ben 7-8 yaşında kardeşimle kalıyodum onun mamasını,çorba falan bile ısıtıyodum..annemlere inanamıyorum.Ama ondan sonra mesela hiç kardeşimle onlarsız evde yalnız kalmamıza izin vermediler.Şehir dışına falan gittiklerinde ,teyzemi yanımıza yollarlardı.

Eskiden bizi de annem bırakırdi o yaslarda ama simdiki cocuklar daha cocuksular. Devir de kötü, ben birakamam herhalde liseden once.

Çocuğa bağlı gerçekten,tembihleyin ve "Sana güveniyorum ,sen çok akıllısın " gibi şeyler söyleyin.Kendisine güvenildiğini anlayınca daha dikkatli ve uslu olacaktır bence.

Bırakılmaz. Kanunlara da aykırı olması lazım. Çocuğun güvenliğini anne ve babasının sağlaması gerekiyor. Her yıl bir sürü yetişkin insan ev kazalarında yaralanıyor, ki bu çocuk. Eğer siz çözüm bulamıyorsanız, anneniz bırak git dememeli, bir çözüm sunmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…