10 yaşında çocuk evde yalnız bırakılır mı

birakilmaz yurtdisinda yasak 12 yasina kadar cocuklar asla tek basina disarda oynamaya bile birakamassin. evdede yanliz kalamaz kalirsa ve bir olay olursa cocuk ailenin elinden alinir ve aile hakkinda suc duyurusunda bulunur dava acilir ileri boyutta cocugun velayeti devlet tarafindan aileden kanunen alinir.

Niye bırakılmasın onun yasinda cocuklar berberde ciraklik yapio kapinin onunu supuruo gelene giden abi diye hurmet ediyor çay getiriyor goturuyor. Tum gun kalacak degil ya iki saatte nolcak. Ben 9 yasindan baslamistim okuldan gelince aksama kadar tek kalmaya.

Bilgisayar oyniycak demissiniz zaten kalkmaz bile basindan. Yemegini falan verin kendi biseyler hazirlamaya da calismaz tok olursa. Bi icecek koyun onune oynasin iste siz gelene kadar. Alismasi lazim yavas yavas.

10 yas çok küçük bir yas degil bence, ben 12 yasindayken annem beni ve kardesimi (oda 10 yasindaydi) birakip Türkiyeye gitmek zorunda kalmisti 5 gün, babamda hafta ortasi geceye kadar çalisiyordu. Çok iyi oldu, bize sorumluluk vermeleri olgunlastirdi bizi.

katıldım

ilkokula gitmeden önceki sene ben evde tek kalıyordum

annem ve babam işte iken

hatta kahvaltımı bırakıp giderdi annem onları da yerdim

30 yıl önce daha mı rahatmış hayat bilemedim şimdi

Eskiden bizi de annem bırakırdi o yaslarda ama simdiki cocuklar daha cocuksular. Devir de kötü, ben birakamam herhalde liseden once.

ben lisede iken annemler bayram tatiline gittiler ben evde gece de kaldım yalnız

bu kadar korumacı olmamak lazım

benim eşim de kolay kolay bırakmaz gibi bakalım ne yapacağız az daha büyüyünce

Bırakılır. Bebe değil ya bu gidip prizlere parmağını soksun, veya evde yangın filan çıkarsın. Annesi çalıştığı için çocuk yaşta okuldan boş eve gelip yalnız kalan dolu çocuk var. Abartmaya gerek yok 1-2 saat için. Sanki bırakıp günlerce tatile gidiyorsunuz.

Ben bırakırım ama belli zaman dilimlerinde. Açıkçası lisede iken daha tedirgin olurdum yalnız bırakmaya en deli dönem sonuçta.

10 yas cocuk degil ki artik. Ergenlikten once aklinin basinda oldugu zamanlar.

Hava kararmadığı sürece sorun yok.Benim oğlum gündüz 8 yaşından beri tek kalabiliyo evde .Bu yıl 13 yaşında akşamlarıda 1_2 ssat bıraktığimiz oluyo.

Anne babam çalıştığı için abim altı ben sekiz yaşımdan itibaren evde yalnız kaldım. Yalnız bizim ihtiyacımız olduğunda gidebileceğimiz komşularımız vardı ,elektrik kesilince falan onlara giderdik. Onun dışında akşam yediye kadar yalnizdik. Çocuğa göre degisir. Söz dinleyen uslu aklibasinda bir çocukla zarar verecek şeylerin de ne olduğunu biliyorsa sorun olacağını sanmıyorum . Zaten on yaşında çocuk tek başına zaman geçirmeyi öğrenmiştir bu zamana kadar. Kendi kendini de idare edebilir diye düşünüyorum.

bırakılmaz diyenlere şaşırdım açıkçası..
ben ilkokul 1 e giderken annem işe gidiyordu.. 7 yaşındayım
ben kalıp kahvaltımı hazırlayıp evi toplayıp hazırlanıp okula gidiyordum..
sadece ben değil sokağımızda benim gibi en az 4-5 arkadaşım vardı..
anlamıyorum şimdiki çocuklar çok mu özgüvensiz yada kendine yetemeyen bireyler olarak yetişiyor..
bırakın bişey olmaz 10 yaşında kocaman çocuk..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…